loader
Foto

Galerie foto

Constantin Radu, vineri la “Lumea şi noi”

Vineri, 13 martie, de la ora 20.30, TVR Internaţional v-a dat întâlnire cu o noua poveste cu cântec românesc, de data aceasta din Copenhaga.

 

Lumea şi noi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

La debut chitarist, apoi multiinstrumentist şi orchestrator, Constantin Radu are şcoala primelor trupe pop-rock româneşti de la jumătatea anilor ’60. A ajuns de tânăr în străinătate, în Finlanda, pentru a-şi cumpăra instrumente. Nici nu bănuia că aceea urma să fie doar prima destinaţie dintr-un lung şir de deplasări (internaţionale) şi că în aceeaşi zonă avea să se şi stabilească peste două decenii. Pe filiera Dan Ardelean şi Micky Popescu, cântă pe marile scene româneşti, apoi într-un şir de contracte în Germania, vreme de nouă ani.

O altă placă turnantă pentru chitarist va fi supergrupul Romanticii, condus de Mircea Drăgan, cu care evoluează în special în Emiratele Arabe. După ce se căsătoreşte cu solista Eva Kiss, formează propriul grup RC’s Band, pentru a o acompania. Însă la un moment dat simte că nu mai are libertate de acţiune şi se opreşte în Danemarca.

(w882) Eva Kiss Å

După 1989, solista şi cele două fete ale lor l-au urmat la Copenhaga. Contractase împrumuturi pentru a le asigura un trai decent. N-a durat mult până când cei doi soţi au urcat din nou pe scenă şi şi-au continuat carierele. Au urcat treaptă cu treaptă consacrarea în Scandinavia, ajungând să cânte inclusiv în faţa familiei regale. Nu în ultimul rând, Eva şi Constantin au participat la concerte caritabile pentru ajutorarea copiilor din Romania.

(w882) Eva Kiss Å

Şi tot timpul s-au gândit la România, din 2002 revenind din ce în ce mai des. Iar după discurile lansate în Danemarca (atât cu vocea Evei, cât şi cu Constantin la trompetă şi, fireşte, cu producţia asigurată de multiinstrumentist), pentru ţara natală şi-au unit forţele într-un splendid CD gen „best of” al solistei – „Amintiri”, lansat în 2012. În acelaşi an, succesul repurtat în gala Festivalului „George Grigoriu” le-a dat de gândit... pozitiv, în sensul relocării în ţară!

Un reportaj de Doru Ionescu!

Un nou sezon "Lumea şi noi", din 6 octombrie 2014! Fii mândru de românii pe care ţi-i prezintă TVR Internaţional!

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

14:45 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri