loader
Foto

Competenţa instanţelor judecătoreşti

”Avocatul dumneavoastră” vă invită să revedeți luni, 28 februarie, de la ora 23:00, pe TVR Internațional, o ediție în care s-au abordat două subiecte de interes: competența instanțelor de judecată civile române și mandatul de arestare european.

 

Angela Avram
Avocatul dumneavoastră

Un prim pas pentru eficientizarea soluționării unui dosar este importanta cunoașterii competentelor instanțelor de judecată.

Competenţa este aptitudinea recunoscută de lege a unui organ de stat sau organ obştesc de a soluţiona un anumit litigiu sau altă problemă cu caracter juridic.

Competenţa instanţelor judecătoreşti este aptitudinea recunoscută de lege instanţelor judecătoreşti de a examina şi soluţiona o anumită pricină civilă. Competența generală se raportează la instanța de judecată sau la un alt organ cu activitate jurisdicțională, dar nu la judecători.

Temele discutate în această ediție:

1. Competenta instanțelor de judecată civile române - internă și externă.

Invitat : Dan Laurentiu Stoicescu, avocat

2. Mandatul de arestare european

Invitat: Ioana Laura Stoicescu, avocat, Belgia

 

Emisiunea este disponibilă online pe TVR+.

***

Avocatul dumneavoastră” este emisiunea în care membrii diasporei române află detalii despre aplicarea sau modificarea legilor din România. Invitaţii, specialişti şi reprezentanţi de seamă ai domeniilor puse în discuţie răspund atât la întrebările telespectatorilor, cât şi la cele ale moderatoarei Angela Avram.

Producător: Angela Avram

10:00 Mic dejun cu un campion

*Invitată acad. Maya Simionescu

Amfitrion Daniela Zeca Buzura

Producător Ileana Ploscaru Panait

10:45 Vedeta familiei

Sezonul campionilor

Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Toti cei 32 de campioni au dovedit ca sunt cei mai buni si ca merita trofeul emisiunii oferit de juriul de profesionisti.

Acum este momentul sa castige inimile oamenilor obisnuiti(medici, profesori, manageri, ingineri, studenti, asistentietc..)

Cei care vor decide cine merita marele premiu si titlul“Campionul publicului” sunt 12 jurati, oameni obisnuiti, care nu au specializare in domeniul muzical.

Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri