loader
Foto

Galerie foto

“Chipurile României” la “Corespondent TVRi”

Joi, 24 mai, de la ora 21:30, la TVR Internaţional i-am cunoscut pe cei care prezintă lumii, în activităţile lor, frumuseţile şi valorile cultural-artistice ale României.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Înainte de Ziua Românilor de Pretutindeni vă invităm să vizionați o editie de colecție a emisiunii Corespondent TVR Internațional şi să-i cunoaşteţi pe câțiva dintre oamenii care promovează prin activitatea lor, imaginea României în lume.

Începând din luna aprilie, TVR Internațional difuzează o nouă serie de documentare, care ne arată Chipurile României. Realizatorul seriei este un cunoscut jurnalist britanic care crede că România este una dintre cele mai frumoase țări din lume.

(w882)

Charlie Ottley – jurnalist, realizator Flavours of Romania

(w882)

Charlie Ottley şi Oana Mihai – coproducător Flavours of Romania

Îl cunoaștem în această ediție pe acela care, prin traducerile sale, i-a făcut pe americani să cunoască și să  îndrăgească poezia lui Eminescu. Promovează de ani buni, prin asociația pe care a înființat-o,  valorile culturale romanesti peste ocean.

(w882)

Adrian George Sahlean – filolog și traducător

L-am invitat în studioul TVR Internațional pe unul dintre cei mai apreciați istorici de artă români din străinătate. Eseist remarcabil, a scris numeroase lucrări de istorie și istoria artei.

(w882)

dr. Gabriel Badea-Păun, istoric de artă

O altă biografie impresionantă completează emisiunea specială la care vă invităm în această săptămână. A avut o carieră internațională impresionantă în calitate de soprană, a devenit ulterior o profesoară strălucită și a trecut cu ușurință de la muzică la literatură fără să renunțe de fapt la niciuna dintre ele.

(w882)

Elena Dumitrescu Nentwig – scriitoare şi Ionel Candea – istoric, Membru corespondent al Academiei Române și  manager al Muzeului Brăilei „Carol I”

***

Corespondent TVRi promovează evenimentele și realizările românilor de pretutindeni, aducându- i astfel mai aproape de România.

***

Moderator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

***

Emisiunea poate fi urmărită, la ora difuzării, online pe TVR+.

23:15 Dragii nostri aflati despre noi

Filmul documentar este o proiecție casnica și socio-culturala a omului din Romania anilor 80, eliberata de contextul politic. E un mijloc de teleportare, o capsula a timpului prin care spectatorul este purtat intr-o perioada nu foarte indepartata, dar totuși atat de diferita fața de cea de azi, urmarind viața obișnuita, cotidiana, a romanilor de atunci. Cel mai mult ne dorim sa starnim interesul generațiilor care nu știu aproape nimic despre acea perioada, tineri care n-au mai mult de 25 de ani.

Realizator Ana Preda

Producator Diana Dumitru

0:35 Copiii spun (R)

cu Virgil Ianţu

Lumea se schimbă permanent. Totuși, copiii rămân copii și spun lucruri năstrușnice! Ei văd într un fel aparte lumea, cum numai ei știu s-o explice!

Virgil Ianțu știe cifrul și împărtășește acest secret cu noi, în fiecare editie.

(Reluare)
 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri