loader
Foto

Articolul VII: ediție specială cu europarlamentarul Dragoș Tudorache

Parcursul european al Republicii Moldova în contextul pandemiei a fost oglindit de Dragoș Tudorache în ediția specială a emisiunii "Articolul VII", miercuri, 29 aprilie, ora 23.00, la TVRi și TVR 3.

 

Mihaela Crăciun
Articolul VII

La sfârșitul lunii martie, Uniunea Europeană a decis să aloce 140 de milioane de euro țărilor din Parteneriatul Estic, din care face parte și Moldova, pentru a compensa efectele pandemiei COVID-19.

La această sumă se adaugă instrumentele financiare existente ale UE care însumează peste 700 de milioane de euro pentru țările Parteneriatului Estic și care vor fi destinate recuperării mediului economic, măsurilor investiționale sau sociale necesare ieșirii din actuala criză.

(w882) europarlam

  • Ce demersuri a făcut Guvernul Republicii Moldova pentru a aduce banii europeni?
  • De ce nu au introdus autorităţile de la Chişinău în bugetul pe 2020 cea de a treia transă din asistenţa financiară a UE?
  • Prin prisma Acordului de Asociere şi a relaţiei privilegiate dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, Chișinăul ar fi putut căuta disponibilitatea fondurilor la partenerii europeni, înainte de a contracta un credit din Rusia?
  • Criza poate fi un paravan pentru decizii prost luate la nivelul Guvernului?
  • Cum se va concretiza, în continuare, disponibilitatea la nivelul Parlamentului European, în baza cadrului instituțional deja existent cu Republica Moldova, în Acordul de Asociere UE-Moldova și în Parteneriatul Estic?

La toate aceste întrebări a răspuns Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Dragos Tudorache, în ediția specială a emisiunii "Articolul VII", realizate de Mihaela Crăciun, miercuri, 29 aprilie, ora 23.00, la TVRi și TVR 3.

(w882) Mihaela Cr

"Europa își dorește construirea unui viitor care să le dea moldovenilor modelul de viață, de economie și de politică pe care sunt convins că ei și-l doresc și pe care îl merită. Dar nu sunt deloc convins că întreaga clasă politică de la Chișinău își înțelege menirea în același fel." – a declarat europarlamentarul Dragos Tudorache.

***

Născut la Vaslui, de profesie judecător, membru al grupului Renew Europe, europarlamentarul Dragos Tudorache este raportorul Parlamentului European pentru Moldova în această legislatură, începând din luna noiembrie a anului 2019.

***

Emisiunea a putut fi urmărită și pe TVR+.

Realizator și producător: Mihaela Crăciun

2:00 Cursa prin istorie

Prezintă Adriana Irimescu

Realizatorşi producător Anca Berlogea

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri