Artiștii români urcă pe scena emisiunii ”Dăruiește Românie!” pentru fapte bune
sâmbătă, 05 iunie 2021
Carmen Târnoveanu a deschis sezonul 6 al emisiunii ”Dăruiește Românie!”, vineri seară, la TVRi, cu prima gală de susținere și promovare a educației - ”Dăruiește Românie! Ambasadorul Copiilor de Pretutindeni”, în parteneriat cu Fundația World Vision.

Artista Carmen Trandafir a urcat pe scena emisiunii Dăruiește Românie! pentru a susține copiii beneficiari ai programului educațional – Vreau în clasa a IX-a. Programul este derulat de Fundatia World Vison și va fi prezentat și promovat în rândul românilor din străinătate, prin emisiunea Dăruiește Românie!, producția TVR International, devenind astfel, Ambasadorul Copiilor de Pretutindeni.

Vă mulțumesc că mi-ați oferit șansa de a face o faptă bună. Pentru azi, acum, dar, mai ales, pentru viitor. Sunt de acord să merg mai departe, să fiu un suport permanent pentru acești copii, să ne întâlnim, să le împărtășesc din experiența mea, să știe că nu sunt singuri și, mai mult decât atât, să audă de la mine, de la noi toți, că școala înseamnă mai bine, sub o formă sau alta, pentru fiecare dintre noi, a declarat Carmen Trandafir în prima gală de susținere și promovare a educației, Dăruiește Românie! Ambasadorul Copiilor de Pretutindeni.

Emisiunea Dăruiește Românie! și Fundația World Vision, prin promovarea programului educațional - Vreau in clasa a IX-a, vă invită la fapte bune. Astfel, puteți participa la campania de strângere de fonduri, care se va concretiza în burse de studiu pentru a-i ajuta pe copiii din medii defavorizate să meargă la școală.

În fiecare emisiune, veţi cunoaşte copii excepţionali, beneficiari ai programului Vreau în clasa a 9-a, program educaţional derulat de Fundația World Vision de 12 ani, de la care vom afla cele mai emoţionante poveşti despre ambiţie, perseverenţă, reusită.

Acești copii buni și talentați, cu pasiuni, precum arta plastică, teatrul, muzica, dansul sau atletismul, provin din comunități sărace din mediul rural, acolo unde a merge la liceu nu depinde doar de note, ci mai ales de lucruri precum, situația financiară a familiei sau distanța până la școală.

În prima gala de susținere și promovare a educației, Dăruiește Românie! Ambasadorul copiilor de Pretutindeni, realizată în parteneriat cu Fundația World Vision am cunoscut-o pe Timeea, elevă în clasa a XI-a, din județul Dolj. Timeea este unul din cei 860 de copii beneficiari ai programului - Vreau in clasa a IX-a, o elevă cu rezultate școlare foarte bune, ca dovadă, media din ultimul semestru al acestui an școlar a fost 10.

Ca toți copiii înscriși în programul Vreau în clasa a IX-a, Timeea trăiește în mediul rural. Locuiește la o distanță de 25 km de școală, împreună cu mama, tatăl vitreg și cei doi frați mai mici. Venitul familiei este modest, de fapt, doar tatăl vitreg lucrează, mama fiind obligată să rămână acasă, pentru creșterea celor doi frați mai mici.

Îmi place să învăț.. E ca și cum aș intra într-o altă lume, altceva decât ceea ce trăiesc de-aproape. Știu că prin programul educațional al Fundației World Vision am o șansă extraordinară și vreau să fac tot ce pot ca să o folosesc în favoarea mea și a familiei mele. Știu că dacă învăț, pot să fiu, mai târziu, un sprijin și pentru ei. Mi-e greu să descriu ce mi se întâmplă acum, nici nu-mi vine să cred că sunt aici, într-un platou de televiziune, că toți cei care ne urmăresc află despre mine și, cumva, toți sunt lângă mine. Vă mulțumesc!, a spus Timeea în emisiunea Dăruiește Românie!.

Destinele acestor copii depind de susţinerea noastră, români de peste tot din lume. Doar cu sprijinul nostru şi, neapărat prin investiţia noastră în educaţie, astfel de copii pot spera la un viitor mai bun.

Școala e un prilej în viața unui om, o șansă extraordinară de a ne transforma în ceva bun. Sunt aici pentru că talentul pe care îl am de la Dumnezeu, acela de a mă înțelege cu dumneavoastră, publicul meu, prin muzică, a fost și este dublat și astăzi, de școală. Așa m-au învățat părinții mei și asta, pot să spun cu voce tare, m-a făcut om, ne-a împărtășit artistul Adrian Naidin, prezent și dânsul, la prima Gală de Susținere și promovare a educației, Dăruiește Românie! Ambasadorul Copiilor de Pretutindeni, realizată în parteneriat cu Fundația World Vision.

(w640)

Pentru școală, pentru viitor, suntem împreună, noi români de pretutindeni. În Gala Dăruiește Românie! Ambasadorul Copiilor de Pretutindeni de aseară, din rândul comunităților de români din străinătate, TVR Internațional a adus aproape de Timeea, artiști români aplaudați în lume, care, de-acum, sunt mentori în programele Fundației World Vision.

Florin Negreanu, artist, profesor, muzician român cu o activitate impresionantă de peste 20 de ani, în Olanda, a fost împreună cu noi, acceptând provocarea de a dărui Românie prin fapte bune, devenind mentor World Vision România.

Ne-am îndreptat speranțele către Televiziunea Română, prin canalul TVR Internațional știind că publicul acestui post, respectiv românii din afara granițelor, este totodată și unul dintre susținătorii programelor noastre de ajutorare a copiilor din comunitățile defavorizate de la sate”, declară Mihaela Nabăr, director executiv al World Vision România.

Copiii români din comunitățile de români din străinătate s-au înscris în echipa binelui, bucuroși să-i cunoască pe copiii beneficiari ai programului - Vreau în clasa a IX-a, program derulat de Fundația World Vision România, prin care, cu ajutorul dumneavoastră, încercăm să strângem fondurile necesare pentru acordarea de burse de studiu pentru copiii din medii defavorizate.

Din Germania, Alexandra Duran, elevă la liceu, i-a împărtășit Timeei din experiențele sale și i-a povestit despre o Românie pe care ea a cunoscut-o doar în vacanțele petrecute la bunici, la țară.

E minunat că ne-ați adus aici să cunoaștem de-aproape astfel de copii, dar și astfel de programe. Și, de fapt, ce e cel mai valoros din tot ce trăim acum este șansa de a face bine. Ne oferiți această șansă, de a ajuta copiii români, din mediul rural, din medii defavorizate să meargă la școală și, astfel, împreună să investim în educație. Multumesc, TVR Internațional, mă onorează, ne-a mărturisit Alexandra Violin, prezentă în emisiunea Dăruiește Românie!

***

Sezonul 6 al emisiunii Dăruiește Românie! vă prezintă spectacolul unei Românii în care faptele bune joacă rolul principal. Așadar, vă aşteptăm în fiecare săptămână, vineri, de la ora 21.00, să Dăruiţi Românie! Este nevoie de fiecare dintre noi! Fiecare separat şi toţi împreună să aşezăm o cărămidă la temelia formării unui tânăr.

Accesaţi www.worldvision.ro pentru a afla cum puteţi face parte din echipa binelui și astfel, să Dăruiți Românie!

(w640)

 

 • 12:00
  A doua Românie
  Invitatele acestei ediţii au multe in comun: independenţa, determinarea, pasiunea pentru cărţi, pentru scris şi pentru limba română. Aurora Martin este profesoară la Institutul Pontifical Oriental din Vatican, consilier superior, în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi şi activistă pentru drepturile omului. Lia Faur este lector de limbă, cultură şi civilizaţie la Institutul Limbii Române, scriitoare şi profesoară de limba română şi discipline de specialitate în domeniul filologiei şi pedagogiei la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad. Moderator Corina Dobre Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu Realizator şi producător Liliana Văduva
 • 13:00
  Antidot la uitare
  *Anghel Saligny Realizator Irina Ifrimache
 • 13:30
  România…în bucate
  *Descriptio Moldaviae *Reţetele lui Ben Brucker Ben Brucker, artist ieșean specializat în pielăria de aventură, ecologist și organizator de tabere de orientare și supraviețuire in natură pentru copii, ne oferă o lecție de pielărit, una gastronomie și una de ecologie. Provocarea este să gătim în natură, folosind cât mai putine ustensile și să lăsam locul în care am campat exact așa cum l-am găsit. din meniu: ciorbă de burtă și ceafă de porc în țepușă. Emisiune realizată de TVR Iaşi Prezentator şi realizator Raluca Chirilă Aftene Producător Vasile Arhire Jurnalist Cătălin Blebea Producător Cristina Petrina Murgu Producător delegat Alexandra Tiniche
 • 13:55
  Diasporadar
  *Info utilitare Italia: deschiderea unui cont bancar Germania: salariu pentru măcelari Olanda: recuperare taxe
 • 14:00
  Telejurnal
  *Ştiri Prezintă: Loredana Iordache, Alina Stancu Translator mimico gestual Laura Ioana Producători: Codruţa Marinescu / Alina Pagu Mihai Transmisiune directă ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ Sport *Montaj Meteo *Montaj
 • 14:45
  Discover Romania
  *Adrian Pintea Realizator Cecilia Melinescu Producător Diana Ilica
 • 14:55
  Vorbeşte corect!
  Jurnalist Iulia Ioaniţoaia Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă
 • 15:00
  Lecţia de istorie
  Emisiunea este realizată în partenerat cu Teatrul Naţional Mihai Eminescu Moderator şi realizator Vasile Munteanu Producător Zina Cerchez-Signeanu
 • 16:00
  Istorii de bun gust
  *Realizatorul Camelia Moise împreună cu dr. Iulia Drăguț-antropolog culinar, și cu Radu Zărnescu-vicepreședintele Euro Toques Europa, rememorează-ideatic și culinar-Summitul informal al șefilor de stat din 9 mai 2019, în contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene. Realizator Camelia Moise Producător Aziza Bodea Micu
 • 17:00
  Educaţie la înălţime
  Jurnalist: Bernard Tatomir Coproducţie TVR-SC Media Factory Unit SRL
 • 18:00
  Telejurnal Moldova
  Prezentatori: Carina Muller, Vadim Cheptanaru Producători: Irina Bejenaru, Ruslan Grabari Translator mimico gestual Transmisiune directă ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 18:55
  Printre cuvinte
  Printre cuvinte este o rubrică de câteva minute despre utilizarea corectă a cuvintelor şi expresiilor limbii române Realizator Ana Crețu Producător Grigore Cazacu (redifuzare)
 • 19:00
  Lumea şi noi
  *Cercetătorii români din America Episodul 3 La frontier secolului XII Povestea romanilor din laboratoarele americane Realizator Marian Voicu
 • 19:30
  La un pas de România
  *Dorul ascuns în limba română În limba neamului lor trăiesc românii balcanilor pe care și-i revendică unii și alții. În limba lor își plâng morții, în limba mamei își cântă bucuria și își înalță rugăciunile. În limba bunicilor povestesc acum nepoții lângă biserici ridicate pe loc sfințit cu sângele străbunicilor din alte vremuri. Și la un pas de amintire, ca o bătaie de obraz pentru cei care își negociază apartenența la un neam Consta Belemace, născut în Moloviștea Macedoniei a lăsat poezia care leagă neamul lui de limba strămoșească, dacă nu prin dragoste atunci prin blestem răscolitor. Realizator şi producător Aura Dobre
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri Prezintă Radu Andrei Tudor Producători: Anamaria Panait / Diana Anghel Transmisiune directă *Sport (montaj) *Meteo (montaj)
 • 20:55
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 21:00
  A doua emigrare
  *Best of Producător Laureţiu Năstase
 • 22:00
  Profesioniştii... cu Eugenia Vodă
  *Invitat preotul Tudorica Mihalache Emisiune de Eugenia Vodă
 • 22:50
  Ţară, ţară, cine eşti?
  *Emisiunea pleacă de la ideea că România are o colecție impresionantă de probleme, dar și oameni care, cu perseverență și creativitate, reușesc să le găsească rezolvare. Programul se axează pe găsirea de soluții și-i aduce în fața în fața publicului pe cei care au reușit să depășească obstacolele și să schimbe în bine imaginea României. Jurnalişti: Otilia Găinar, Paula Tăbârcă Producător Ioana Mureşan
 • 23:30
  Nocturne
  *Invitat Emil Dobrovolschi, pilor aviaţie Moderator şi realizator Marina Constantinescu Regia artistica Aurel Badea Producător Oana Cucuruzeanu
 • 00:30
  Exclusiv în România
  *Pe Tărâmul Tuberozelor Vom călători spre un loc cu parfum unic: Tărâmul Tuberozelor. Există așa ceva, chiar în România, în apropiere de Sighișoara, iar momentul cel mai prielnic pentru a ajunge acolo, mai exact în comuna Hoghilag, este Sărbătoarea Tuberozelor. Un festival aparte, poate și prin faptul că se desfășoară parțial chiar în grădinile personajelor lui centrale: cultivatorii florilor. Dar nu numai despre tuberoze va fi vorba la festival: vom asculta muzică bună, vom afla lucruri noi despre istoria sașilor din satele comunei și vom face cunoștință cu tinerii inimoși, care pun umărul-la propriu-la salvarea patrimoniului. „Ambulanța pentru monumente” este proiectul ingenios, care îi reunește în acest scop deopotrivă pe studenți și pe antreprenorii din domeniu, proiect finanțat în mare măsură de The Prince’s Foundation, fundația patronată până acum de cel pe care trebuie să îl numim deja Regele Charles al III-lea. Nu va lipsi nici obișnuita rețetă, de data aceasta-cum altfel?-săsească. Dar nu aprindem cuptorul înainte de a face o drumeție la Angofa, destinația multor cercetători din lumea largă, veniți să studieze biodiversitatea unică din zona Colinelor Transilvaniei. Iar după ce vom afla ce înseamnă turismul științific, vom face și o scurtă oprire la Mălâncrav, unde se află biserica evanghelică cu cea mai mare frescă în stil gotic din Transilvania, într-o comunitate săsească încă vie. Nu vă temeți, vom ajunge până la urmă să gustăm și faimosul lichiu de la Hoghilag. Ce înseamnă? Veniți cu noi și veți afla! Prezentator Cristian Tabără Producători: Marin Găbudean, Cristina Magearu
 • 01:10
  Garantat 100%
  *Invitat Cristian Movilă, artist fotograf Moderator şi realizator Cătălin Ştefănescu Producător Adrian Ionică
 • 02:00
  5 x 5 minute de istorie cu Adrian Cioroianu
  *Episodul 2 (Ep. 6-10) Realizator Irina Ifrimache
 • 02:30
  Antidot la uitare
  *Anghel Saligny Realizator Irina Ifrimache
 • 03:00
  Telejurnal
  *Ştiri Prezintă Dorina Florea Producători: Anamaria Panait / Diana Anghel Sport *Montaj Meteo *Montaj
 • 03:55
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 04:00
  A doua emigrare
  *Best of Producător Laureţiu Năstase
 • 05:00
  Lumea şi noi
  *Cercetătorii români din America Episodul 3 La frontier secolului XII Povestea romanilor din laboratoarele americane Realizator Marian Voicu
 • 05:30
  La un pas de România
  *Dorul ascuns în limba română În limba neamului lor trăiesc românii balcanilor pe care și-i revendică unii și alții. În limba lor își plâng morții, în limba mamei își cântă bucuria și își înalță rugăciunile. În limba bunicilor povestesc acum nepoții lângă biserici ridicate pe loc sfințit cu sângele străbunicilor din alte vremuri. Și la un pas de amintire, ca o bătaie de obraz pentru cei care își negociază apartenența la un neam Consta Belemace, născut în Moloviștea Macedoniei a lăsat poezia care leagă neamul lui de limba strămoșească, dacă nu prin dragoste atunci prin blestem răscolitor. Realizator şi producător Aura Dobre