loader
Foto

Jocurile Invictus de la Düsseldorf - o poveste despre noblețe, la „Ora Regelui” | VIDEO

Echipa emisiunii „Ora Regelui” a fost prezentă în Germania, la ediția din acest an a Jocurilor Invictus. Asociația Invictus România se află sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu încă de la înființare. Ediția dedicată competiției de la Düsseldorf a putut fi urmărită la TVR 1, sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 14.30.

 

Ora Regelui

500 de competitori din 21 de națiuni, însoțiți de 1.000 de membri ai familiilor și de prieteni, au participat la Jocurile Invictus din acest an, desfășurate sub motto-ul O casă a respectului” („A Home for Respect").

(w882) 2 Radu

Principele Radu a fost și de această dată alături de veteranii din teatrele de operațiuni, pentru a susține Invictus Team România, împreună cu Asociația Invictus România care se află sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale încă de la înființare.

(w882) 3 Fisher

Țara noastră s-a alăturat Fundației Invictus Games din anul 2017, la numai trei ani de când Harry, Ducele de Sussex, a avut ideea lansării acestor jocuri la Londra, în 2014.

(w882) 4 Boeing

Alteța Sa Regală Principele Radu a fost prezent la competiția organizată de orașul Düsseldorf și Forțele Armate Germane și a luat parte la festivitățile de medaliere a concurenților.

(w882) 5 Arena

Conceptul pe care se bazează mișcarea Invictus în toată lumea celebrează curajul, demnitatea umană și altruismul față de camarazi și față de cei apropiați. Ediția din 2023 de la Düsseldorf s-a desfășurat pe Merkur Spiel-Arena, un celebru stadion acoperit al Germaniei, precum și în arealul sportiv adiacent.

(w882) 6 vaporas

„Sacrificiul impune respect” este deviza care animă spiritul echipei României, Invictus Games fiind un eveniment sportiv internațional rezervat soldaților care au căpătat deficiențe fizice și psihice permanente în urma rănilor din teatrele de operațiuni militare sau din cauza unor afecțiuni.

(w882) 7 steag

Orașul Düsseldorf are vechi legături cu România, prin istoria Familiei Regale, dar și relații construite de comunitatea puternică de români care trăiesc acolo. Unii dintre aceștia, cu ambiția neabătută de a dovedi că țara din care vin merită un loc de laudă pe continent, au constituit o asociație germano-română.

(w882) 8 doamna

Pentru distinșii membri ai Asociației culturale Atheneum, prezența Principelui Radu la Jocurile Invictus de la Düsseldorf a fost un prilej valoros de a organiza la Palatul Jägerhof, sediu al Muzeului Goethe, o întâlnire de suflet.

(w882) 9 tablou

Alteța Sa Regală, precum și oficialii români, militarii și familiile lor au asistat la discursuri, evocări istorice și recitaluri de muzică românească.

(w882) 10candelab

Invitații au fost întâmpinați, conform tradiției de acasă, cu pâine și sare. În sala de festivități de la Schloss Jägerhof, oaspeții și membri ai comunității românești locale au scris un nou capitol al îndelungatei prietenii dintre cele două națiuni.

(w882) 11 paine

Echipa Televiziunii Române, prezentă la Düsseldorf în zilele febrile ale Invictus Games, aduce în Ora Regelui” toate impresiile.

(w882) 12 interio

Realizatorul Sandrino Gavriloaia și directorul de imagine Andrei Coruț au fost încordați când s-au desfășurat probele la care concurau militarii români, au fost și mai înduioșați de emoțiile familiilor lor și, ca la fiecare întâlnire, entuziasmați de cetățenii germani, mândri de România. O poveste regală, despre noblețe sufletească, pe care vă invităm să o descoperiți sâmbătă, pe TVR 1 la ora 14.30.

Credite foto: www.romaniaregala.ro; Sandrino Gavriloaia

(w882) 13echipa

Director de imagine: Andrei Coruț

Editor de imagine: Nicolaie Cernat

Producător: Lidia Voicu

Realizator:  Sandrino Gavriloaia

***

Programul de difuzare pentru această ediție a emisiunii „Ora Regelui”:

TVR1: sâmbătă, 4 noiembrie 2023, ora 14.30

TVR Internațional: sâmbătă, 4 noiembrie 2023, ora 16.30

TVR MOLDOVA: joi, 9 noiembrie 2023, ora 16.00, (10 noiembrie, ora 1.00)

Edițiile sunt disponibile online pe TVR+.

10:00 Mic dejun cu un campion

*Invitat: pr. prof. univ. dr. Emanoil Babuş, preot la Biserica Sf. Ilie-Gorgani, profesor, cercetător şi scriitor Ca de fiecare dată, la ceasul marii sărbători creştine a Învierii Domnului, aducem în platoul emisiunii Mic Dejun cu un Campion, un om al bisericii care ne poate destăinui nu doar tainele credinţei ci şi provocările lumii contemporane în care trăim şi care, din ce în ce mai mult, pare că se desparte de spiritualitatea sa. Preot profesor Emanoil Babuş, iese însă din tipare. După 25 de ani de activitate pastorală la Biserica Sf. Ilie-Gorgani din Bucureşti, studii aprofundate la Strasbourg, doctorat la Paris, duhovnic şi preot timp de şapte ani în străinătate, premiul “Dumitru Stăniloaie” acordat de Academia Română, invitatul nostru nu se dezice de misiunea sa. Este un om modern nu pentru că ne este contemporan şi-l putem întâlni la biserica unde slujeşte ci pentru că a înţeles-poate mai mult decât alţi vrednici slujitori ai bisericii-ce înseamnă modernitatea. Este un om ca toţi ceilalţi, expus la aceleaşi pericole şi ritmuri cotidiene, se confruntă cu aceleaşi neajunsuri şi suferinţe lumeşti dar, dincolo de toate acestea, abordează o atitudine pragmatică la provocările societăţii. Însă vederea sa lucidă este cu atât mai credibilă, cu cât pilda trăirii intense a lui Iisus Christos şi a Sfinţilor Părinţi rămân ghidul şi sprijinul, rostul şi raţiunea acţiunilor sale. Pr. Prof. Univ. Dr. Emanoil Babuş este un specialist în istoria Bizanţului şi a bisericii şi un cercetător avizat al relaţiei din teologie şi tehnologie. “Eu refuz tirania tehnologiei. Lumea este spulberată în gândirea ei de o maşină. Lumea reală este virtualul. Ne patronează viaţa. Acceptăm asta? De aceea e nevoie de disciplină interioară. Cum o putem face?”

Amfitrion Daniela Zeca Buzura

Producător Ileana Ploscaru Panait

10:45 Vedeta familiei

*Sezonul campionilor

Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Toti cei 32 de campioni au dovedit că sunt cei mai buni şi că merită trofeul emisiunii oferit de juriul de profesionişti. Acum este momentul să câştige inimile oamenilor obişnuiţi: medici, profesori, manageri, ingineri, studenţi, asistenţi, etc. Cei care vor decide cine merită marele premiu şi titlul“Campionul publicului” sunt 12 juraţi, oameni obişnuiţi, care nu au specializare în domeniul muzical.

Prezintă: Florina Constantinescu şi Costin Desliu

Jurnalist Iulia Ioaniţoaia

Regia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

 
Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: marţi, 07 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Marți, 7 mai, de la ora 11:00, la TVR Internațional, revedem o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, Caravana ...

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

 

#tvri