loader
Foto

Galerie foto

65 de ani de la înființarea Muzeului Național al Literaturii Române

Joi, 2 iunie, de la ora 21.00, TVR Internaţional a difuzat o nouă ediţie a emisiunii ”A doua Românie”, care a adus în atenţie personalități remarcabile, dar și evenimente dedicate românilor de pretutindeni.

 

Corina Dobre
A doua Românie

„Poezia poate cuprinde totul”. Este convingerea doamnei Ioana Ieronim, autoarea multor volume de poezie, dintre care unele bilingve. Opera sa este cunoscută peste hotare, datorită traducerilor apărute în diverse antologii, în limbi de circulație internațională.

(w882)

În afară de poezie, a mai publicat traduceri, eseuri și texte dramatice. Trăiește la Washington, dar revine în țară ori de câte ori are ocazia. În această perioadă, se pregătește pentru lansarea unui nou volum , la târgul de carte Bookfest 2022.

(w882)

Tezaurul literar românesc este accesibil tuturor categoriilor de public şi datorită Muzeului Național al Literaturii Române, care aniversează în aceste zile 65 de ani de la înființare. Care sunt principalele evenimente care marchează această aniversare și ce oferă publicului acest muzeu unic, a explicat Ioan Cristescu, director al Muzeului Naţional al Literaturii Române.

(w882)

 

14:30 Info Diaspora (R)

*Informații utile pe următoarele teme:

Efectul Schengen asupra pieţei forţei de muncă din România

Ce drepturi de pensie au românii din străinatate

Îngrijiri medicale planificate în altă ţară a UE

Contractul de întreţinere

Jurnalist Răzvan Petrişor

Producător Aura Iosif

(Reluare)

15:00 A doua Românie (R)

Este prima pianistă din România devenită Young Steinway Artist. S-a remarcat de la o vârstă fragedă, iar la 7 ani, debuta pe scena Ateneului Român. A cântat pe marile scene din Europa, America de Nord și Asia şi a obţinut numeroase premii, iar concertele au fost difuzate de cele mai importante canale de muzica clasică. Sînziana Mircea are o carieră impresionantă de pianist concertist şi este profesor universitar de pian la Conservatorul „Luigi Canepa” din Sardinia.

La cea de-a 60-a ediție a Bienalei de Artă de la Venezia, România va prezenta o expoziție a artistului clujean Șerban Savu ce are ca temă relația dintre muncă și timp liber, curatoriată de Ciprian Mureșan. De altfel, cei doi artişti s-au bucurat recent de un real succes în capitala Italiei, unde au avut loc doua expoziţii organizate de Accademia di Romania. Despre aceste evenimente şi despre felul în care este promovată şi reprezentată cultura româna la Roma, vorbim cu Oana Boşca Mălin, director adjunct la Accademia di Romania.

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

(Reluare)
 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri