loader
Foto

„A doua Românie”: Ediție specială dedicată Zilei Naționale

Joi, 2 decembrie, de la ora 21.00, ați putut urmări o ediție specială a emisiunii „A doua Românie”, dedicată Zilei Naționale dar și aniversării a 26 de ani de la înființarea TVR Internațional.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Corina Dobre v-a invitat să-i cunoaşteţi mai bine, în această ediţie aniversară, pe câţiva dintre ambasadorii culturali şi informali ai României în lume.

O parte dintre cei care trăiesc în România din afara granițelor sunt privilegiați în acest an, pentru că au putut sărbători Ziua Națională alături de unul dintre cei mai apreciați ambasadori culturali ai României. Celebrul violonist Alexandru Tomescu a susținut 2 concerte extraordinare la Roma și Copenhaga.

(w882) alexandru

Ramona Martinovici este stabilită la Melbourne, din anul 2003. Se străduiește să reducă distanța dintre România și Australia prin programele pe care le coordonează de ani buni și contribuie la consolidarea legăturii dintre țara natală şi țara adoptivă. Și românii de peste ocean sărbătoresc românește. Foarte mulți dintre ei promovează, nu doar de Ziua Națională a României, cultura, valorile și tradițiile autentice.

(w882) ramona mar

Mezzo-soprana Nicoleta Roman este o foarte apreciată artistă lirică la Orchestra Simfonică din Chicago, dar şi o membră activă a comunităţii româneşti din SUA. Colaborează cu muzicieni de renume şi, împreună cu familia ei şi cu tinerii talentaţi pe care îi antrenează, îşi promovează ţara natală, oriunde s-ar afla.

(w882) nicoleta r

Compozitorul Vasile Șirli s-a născut aproape de Timișoara și din 1986 trăiește la Paris. A compus muzică ușoară, dar și muzică de film, de televiziune și de teatru, abordând și genul simfonic. În 1990 a devenit director muzical la Disneyland Paris, de unde s-a pensionat după 28 de ani. Este un muzician care se manifestă pluridisciplinar, acceptând cu seninătate provocările artistice, după cum mărturisește în interviul realizat de Sandrino Gavriloaia.

1:10 Care pe care

Singurul quiz show din România dedicat limbii române, un format dinamic și educativ, care îmbină competiția cu distracția. 4 concurenţi se întrec în 5 runde ce aduc în prim plan cele mai întâlnite greșeli gramaticale, capcanele în care cad jurnaliștii, ”influencerii”, cântăreții, oamenii obişnuiţi etc. Format Marius Toder (Media Factory)

Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Producător Elena Ştirbescu

(Reluare)

2:00 România face bine

România face bine prezintă o serie de reportaje despre oameni care cred în destinul României și care luptă pentru o țară prosperă, dezvoltată și civilizată. Emisiunea prezentată de Irina Luca, vă aduce în fiecare ediţie oameni, locuri și povești fabuloase. Realizatorii emisiunii vă dezvăluie o Românie străbătută la pas și vă invită să răspundeți la întrebarea:

România face bine? Privită prin prisma agitației cotidiene, am spune că nu.

Dar văzută de aproape, ascultată în tihnă, pare că da.

*Cea mai mica școală din România

Are 12 metri pătrați, patru copii și un dascăl cu suflet mare. Așa ar putea fi descrisă cea mai mică școală din România, care se află într-un vârf de munte din inima Maramureșului. Desi curentul electric a ajuns si la Cornățea de câțiva ani, nu s-a gasit nimeni care sa îl branseze la scoala. Pentru ei, invatatoarea vine pe jos in fiecare zi, 14 kilometri.

*Miracolul Alexia

Alexia Tudose are un certificat de naştere şi unul de... renaştere. Adolescenta implicată într-un grav accident de circulaţie în decembrie 2022, cand ambele braţe i-au fost amputate, are acum o viaţă aproape normală.

*Preotul Damaschin-Salvatorul de suflete

Ultimul reportaj este despre un om care și-a dedicat viața binelui. Este în slujba Lui Dumnezeu și a schimbat viețile a mii de copii și familii. Vorbim despre părintele Dan Damaschin, cel care a transformat Iașul în polul faptelor bune.

Prezentator Irina Luca

Producător Maria Cristina Ţilică

(Reluare)
 
Forumul Național de Neurologie

Forumul Național de Neurologie

publicat: vineri, 04 iulie 2025

Forumul Național de Neurologie a reunit profesioniști din România și din străinătate pentru schimb de expertiză și accelerarea implementării ...

Exclusiv în România: Bucureşti, când morţii vorbesc

În București descoperim împreună povești inedite, dar și locuri și istorii inedite. Bunăoară, ce ați zice de o vizită la cimitirul Bellu?

România face bine: Cea mai mica școală din România

România face bine prezintă o serie de reportaje despre oameni care cred în destinul României și care luptă pentru o țară prosperă, dezvoltată și ...

 

#tvri