loader
Foto

"A doua Românie", reîntâlnire cu emoția autentică

TVR Internaţional v-a oferit șansa de a revedea pe 16 septembrie, de la ora 21.00, ediția emisiunii "A doua Românie", dedicată IEI în acest an.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Emisiunea a venit în completarea campaniei GENERAȚII ÎN IE, în care am descoperit povești impresionante ale iilor și costumelor purtate peste mări și țări, precum și ale simbolurilor și motivelor românești pe care le regăsim în cele mai surprinzătoare locuri.

(w882) narcisa su

Cunoscută purtătoare de ie, Narcisa Suciu, care trăieşte de peste 10 ani în Finlanda, a revenit acasă de îndată ce a avut posibilitatea, după un an şi jumătate de dor. Ne-a împărtăşit povestea propriilor ii pe care le preţuieşte şi le sărbătoreşte, purtându-le, oriunde s-ar afla.

(w882) alexandra

A cântat în duet cu Jose Carreras, cu Placido Domingo, dar și cu Sting, a studiat cu Luciano Pavarotti și a cântat în săli de concert de prestigiu din România și din lume. A descoperit simboluri şi motive tradiţionale româneşti în mai toate locurile în care a călătorit. Alexandra Coman este una dintre cele mai apreciate și talentate soprane românce și chiar dacă viaţa ei se împarte între Viena şi Bucureşti, în ultima perioadă a încântat publicul cu o serie de proiecte muzicale dedicate promovării valorilor culturale ale României.

(w882) Daniela St

Emisiunea prezintă şi povestea unor ii călătoare, purtate și plimbate cu dragoste și mândrie la mii de kilometri depărtare de România, în Malaezia, acolo unde trăieşte, de 7 ani, Daniela Strîmbei. Colecţia ei de ii, frumos promovată în fotografii, e apreciată de numeroşi străini .

(w882) Strimbei 2

Inițiativa comunităţii La Blouse Romaine de a sărbători ia de Sânziene a fost foarte repede îmbrățișată de comunități românești din diferite colțuri ale lumii. Un rol important l-a avut comunitatea românească de la Washington, cu ajutorul căreia,  în 2015, ziua de 24 iunie a fost proclamată de Primăria Washington D.C., Ziua Universală a Iei în acest oraș. De atunci, sărbătoarea a devenit un eveniment global și o tradiție a comunității româno-americane, despre care a povestit Bogdan Banu, președintele asociației Romanians of DC.

(w882) bogdan ban

***

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

***

Moderator: Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu, Sandrino Gavriloaia şi Doru Ionescu

Documentarist: Gabriela Mocanu

Producător: Liliana Văduva

22:00 Gala umorului

Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Producător Cosmin Dumitru

23:15 PHOENIX. HAR/JAR

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri