loader
Foto

„Citind, construieşti treptele care duc spre misterul propriei tale fiinţe”

Joi, 9 iunie, de la ora 21.00, TVR Internaţional a difuzat o ediţie a emisiunii ”A doua Românie”, în care au fost invitaţi dramaturgul Matei Vişniec, scenografa Andra Bădulescu Vişniec şi preşedintele organizaţiei Romanians of DC, Bogdan Banu.

 

Corina Dobre
A doua Românie

„Lectura este o construcţie. Citind, construieşti treptele care duc spre misterul propriei tale fiinţe”, consideră Matei Vişniec, cel mai jucat dramaturg român contemporan, scriitor si jurnalist, cu piese traduse în peste 30 de limbi şi montate în teatre importante din Europa şi din lume.

(w882)

Matei Vişniec, alături de Andra Bădulescu Vişniec, scenografă și graficiană, cea care de peste 30 de ani traduce în imagini sensurile textelor sale, sunt invitaţii ediţiei de joi, 9 iunie, a emisiunii "A doua Românie". Aflăm detalii despre noile volume ce poartă semnătura lui Matei Vişniec, cu ilustraţii de Andra Vişniec, lansate la Salonul internaţional de carte Bookfest de la Bucureşti, dar şi despre naveta culturală între Est şi Vest sau despre întoarcerea acasă, care oferă sens plecării.

(w882)

În aceeaşi ediţie, Bogdan Banu, unul dintre cei mai activi membri ai mediului asociativ românesc din Washington DC, aduce veşti despre preocupările, proiectele si evenimentele românilor de peste ocean, care au înfiinţat de curând o federaţie a organizatiilor româno- americane, cu scopul de crea o comunitate mai puternică.

(w882)

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Claudiu Lucaci şi Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

20:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri