loader
Foto

Ziua Mondială a Educației la "Articolul 7"

Miercuri 5 octombrie, ora 21.00, la TVR Internațional, de Ziua Mondială a Educației v-am invitat să urmăriți o ediție specială "Articolul 7".

 

Mihaela Crăciun
Articolul VII

.
Susținerea educației în limba română în afara granițelor ţării şi educarea tinerilor pentru a face față viitorului digital sunt temele principale ale ediţiei din 5 octombrie.
..

(w882) promo 3

Despre educaţia în limba română în străinătate şi Programul de acordare de burse elevilor etnici români din Ucraina, înscriși în școlile cu predare în limba română sau cu studiul unor materii în limba română ca limbă maternă, a vorbit invitatul primei părţi a emisiunii, secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Gheorghe Cârciu.

(w882) drp

Cea de-a doua parte a emisiunii a fost consacrată celui mai amplu eveniment internațional dedicat comunicațiilor şi găzduit vreodată de România: Conferința Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITUPP-22).

(w882) promo 99

Cristiana Flutur, director Relații Internaționale, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), co-președinte,  Conferința Europeană a Administrațiilor Poștale și Telecomunicațiilor (CEPT), ne-a vorbit despre deciziile de la Bucureşti care vor marca viitorul lumii.

(w882) 999

Este vorba despre domenii precum securitatea cibernetică, inteligența artificială, modurile de conectare a oamenilor din zonele mai sărace ale planetei. Am discutat şi despre tinerii României și domeniul digital.

***
Documentarist Lilia Anghel
Jurnalist Marian Nicola
Producător Iulia Popescu
Moderator Mihaela Crăciun

***

Edițiile emisiunii „Articolul VII” sunt disponibile online pe TVR+.

0:20 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală

*O istorie care nu se învaţă la şcoală

*Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reusit să-si păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reuneste figuri emblematice ale rezistentei anticomuniste românesti

*Primăvara creştină

Un episcop martir: Anton Durcovici

Anton Durcovici a fost un episcop romano-catolic al diecezei de Iași în anii 1948-1949. Perioada a una de confruntare deschisă cu regimul comunist, iar episcopul Durcovici și-a făcut pe deplin datoria. A fost arestat în iunie 1949 și a murit la Sighet, în 10 decembrie 1951. A fost beatificat la data de 17 mai 2014 la Iași.

Redactor Doina Teodoru

Producător Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

(redifuzare)

1:10 De ce-aş citi? (R)

*Invitat: Vava Ştefănescu, dansatoare şi coregrafă, manager Centrul Naţional al Dansului şi Radu Nica, regizor, manager Teatrul Metropolis

De ce-aș citi? Ca să înțeleg mai bine artele performative, teatrul și coregrafia. Pe 29 aprilie se celebrează în fiecare an Ziua Internațională a Dansului, iar noi vom încerca să aflăm care este relația textului cu dansul, a literaturii cu coregrafia și cu mișcarea scenică.

Moderator Tudor Călin Zarojanu

Producător Bogdana Pascal

(Reluare)
 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

publicat: marţi, 30 aprilie 2024

În Săptămâna Patimilor, la „Investiţi în România!”, am ales o temă deosebită: turismul religios, pelerinaj pentru suflet. Emisiunea s-a difuzat ...

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvri