loader
Foto

Galerie foto

Zâmbetul dentistului emigrant, la „Lumea şi noi”

Marţi, 14 iulie, de la ora 20.30, la TVR Internaţional vă prezentăm din nou povestea stomatologului Teddy Spătaru care a susţinut (sau demontat) mai multe legende despre viaţa de emigrant.

 

Lumea şi noi

Un clişeu despre emigrarea stomatologilor români spune că la capătul plecărilor, mai ales către Franţa sau Germania, este paradisul. Aşa a sperat că va găsi şi Teddy Spătaru când a cumpărat afacerea unui breton. Are propriul cabinet de chirurgie dentară în nord-vestul Franţei, după ce a absolvit în România Universitatea “Apollonia”, în 1997, la Iaşi.

Ajuns în locul unde plouă 80% din an şi este cea mai mare rată de sinucideri din Europa, el a avut de ales: rămâne sau acceptă că a dat greş? După aproape 3 ani într-o lume unde oamenii râd doar la glumele lor, poate spune cât de bună a fost decizia.

În completarea tabloului  „de familie” al românilor din Bretania vine şi Liliana Mihai, medic şi ea, posesoarea celui mai util site pentru doctorii români care aleg drumul Franţei. „Povestiri de pe creanga mea” se numeşte blogul ei, loc comun pentru sfaturi, experienţe, drepturi şi soluţii la care au acces toţi cei care doresc şi reuşesc experienţa bretonă.

Teddy Spătaru a ajuns în locul unde plouă cam 10 luni pe an şi rata sinuciderilor este cea mai mare din Europa.

După trei ani petrecuţi printre vecini care nu râd decât la glumele spuse de ei, poate mărturisi cât de adevărată este legenda.

(w500) Teddy Spă

Foto: Facebook

De la faţa locului, Irina Păcurariu.

Fii mândru de românii pe care ţi-i prezintă TVR Internaţional!

***

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

17:55 VideoART

Realizator şi producător Ileana Ploscaru Panait

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

Luni, 29 aprilie, de la ora 19:00, revedeți o ediție a emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră”, la TVR Internațional.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 

#tvri