loader
Foto

Weekend cu filme românești la TVRi

Sâmbătă și duminică, de la ora 23.00, TVRi vă invită să urmăriți filmele: “Un echipaj pentru Singapore”, în regia lui Nicu Stan, și “Extemporal la dirigenţie”, în regia lui Nicolae Corjos.

 

Filmul românesc la TVRi

Un comandant de vapor îşi pierde nava şi aproape tot echipajul într-un naufragiu în insulele Caraibe. Reîntors în ţară, are mustrări de conştiinţă şi coşmaruri pentru ce s-a întâmplat. Obţine comanda unei nave comerciale cu destinaţia Singapore, dar pe noul vas este tratat cu neîncredere şi ostilitate. În cele din urmă, trecerea printr-o furtună şi rezolvarea unor probleme care puteau avea un final dramatic îl ajută să câştige încrederea oamenilor din subordine. Aflați întreaga poveste urmârind filmul “Un echipaj pentru Singapore”, sâmbătă, 13 iulie, de la ora 23.00, la TVRi.

România, 1982

Regia: Nicu Stan

Scenariul: Ioan Grigorescu, Nicu Stan

Cu: Gheorghe Cozorici, Florin Zamfirescu, Victor Rebengiuc, Jean Constantin, Mariana Mihuţ

Distincții:

* 1982 - ACIN-Premiul pentru muzică: Vasile Şirli

* 1982 - Cartagena-Marele Premiul "Carabella de plata" şi Premiul pentru regie

(w882)

Duminică, 14 iulie, ora 23.00, este vremea comediei la TVRi. În “Extemporal la dirigenţie” profesorul Socrate inaugurează anul şcolar printr-un extemporal pe tema "Cum aş vrea să fie dirigintele clasei?". Popularitatea lui Socrate o îngrijorează pe profesoara de matematică, Isoscel, gata oricând „să dea jos milităria din pod". În acest timp, Socrate îşi face şi el griji, dar în legătură cu Anca, fiica sa îndrăgostită.

România, 1987

Regia: Nicolae Corjos

Scenariul: George Şovu

Cu: Tamara Buciuceanu, Ion Caramitru, Diana Lupescu, Ştefan Bănică Jr.

Surse foto: https://coliviacupapagali.wordpress.com/page/23/ și youtube.com

13:00 Europa mea

Producător Gabriel Giurgiu

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 
 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

„Biografii necesare”. Costel Iacob: Eu m-am eliberat de volum şi am lucrat cu lumina. Pentru mine, sculptura nu este doar formă, ci şi mişcare, goluri, umbre, aer

La „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait discută cu sculptorul Costel Iacob: la TVR Cultural, duminică, 28 aprilie, iar la ...

 

#tvri