loader
Foto

Vremea filmului de weekend la TVRi

Sâmbătă, 6 aprilie, şi duminică, 7 aprilie, ora 23.00, vă aşteaptă filme româneşti la TVRi: „Liceenii, în 53 de ore şi ceva” şi „Brâncuşi din eternitate”.

 

Filmul românesc la TVRi

Un grup de adolescenţi se confruntă cu problemele tipice tinerilor ultimelor generaţii: lipsa armoniei în familie, aroganţa copiilor de bani gata, drogurile şi violenţa. Alex şi Iulia se iubesc şi încearcă să-şi vadă de relaţia lor, însă colegii de clasă, Radu şi Gore, le strică planurile cu implicarea lor în acte de violenţă, trafic de droguri şi chiar şi o crimă. Despre drama acestora aflaţi în filmul Liceenii, în 53 de ore şi ceva”, sâmbătă, de la ora 23.00.

România, 2011

Regia şi scenariul: Adrian Popovici

Cu: Andi Vasluianu, Alexandru Potocean, Ioana Blaj, Cristian Popa

(w882)

Trei perioade de timp, trei poveşti, trei planuri şi trei personaje construiesc intriga filmului Brâncuşi din eternitate: perioada de maturitate fizică şi creativă a lui Brâncuşi, după sosirea la Paris, se împleteşte cu povestea lui Marin Etu, un student la Arte Plastice în Bucureşti, în perioada instaurării regimului comunist, şi cu povestea lui Milarepa, un mare învăţat tibetan din secolul al XII-lea, evocat şi de Etu şi de Brâncuşi. Puteţi urmări această dramă duminică, 7 aprilie, ora 23.00.

România, 2014

Regia: Adrian Popovici

Scenariul: Pascal Ilie Virgil, Ioan Cărmăzan, Radu Aneste Petrescu

Cu: Ioan Andrei Ionescu, Claudiu Bleonţ, Alexandru Isfan

 

Surse foto: cinemagia.ro şi adevărul.ro

 

12:00 A doua Românie (R)

Este prima pianistă din România devenită Young Steinway Artist. S-a remarcat de la o vârstă fragedă, iar la 7 ani, debuta pe scena Ateneului Român. A cântat pe marile scene din Europa, America de Nord și Asia şi a obţinut numeroase premii, iar concertele au fost difuzate de cele mai importante canale de muzica clasică. Sînziana Mircea are o carieră impresionantă de pianist concertist şi este profesor universitar de pian la Conservatorul „Luigi Canepa” din Sardinia.

La cea de-a 60-a ediție a Bienalei de Artă de la Venezia, România va prezenta o expoziție a artistului clujean Șerban Savu ce are ca temă relația dintre muncă și timp liber, curatoriată de Ciprian Mureșan. De altfel, cei doi artişti s-au bucurat recent de un real succes în capitala Italiei, unde au avut loc doua expoziţii organizate de Accademia di Romania. Despre aceste evenimente şi despre felul în care este promovată şi reprezentată cultura româna la Roma, vorbim cu Oana Boşca Mălin, director adjunct la Accademia di Romania.

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

(Reluare)

13:00 Omul şi timpul (R)

*Declaraţia din 1964

Redactor Diana Ilica

Producător Rafael Udrişte

(Reluare)
 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

„Biografii necesare”. Pictorița Florica Prevenda: N-am făcut niciodată ceea ce se aştepta de la mine. Eu mă simt un artist liber. Văd lumea în felul meu

Pictorița Florica Prevenda este invitata artistei vizuale Ileana Ploscaru Panait, la „Biografii necesare”, în 21 aprilie la TVR Cultural și în 1 ...

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

 

#tvri