loader
Foto

Vizita de stat a Papei Francisc în România

Miercuri, 1 mai, de la ora 21.30, la TVRi, invitații Mihaelei Crăciun dezbat în emisiunea ”Articolul VII” două subiecte: vizita de stat a Papei Francisc în România și 2019 - Anul omagial al satului românesc.

 

Mihaela Crăciun
Articolul VII

În prezenta ediție a emisiunii ”Articolull VII”, Mihaela Crăciun continuă seria dezbaterilor despre vizita istorică a Papei Francisc în România (31 mai - 2 iunie 2019) sub motto-ul „Să mergem împreună!.

„În România, Papa Francisc găsește un teren fertil, în sensul că în același timp România poate să-i fie un anvon pentru a transmite acest mesaj, Să mergem împreună, în spații extinse", consideră  Sergiu Nistor, consilier prezidențial,  Departamentul Cultură, Culte şi Centenar, invitat în prima parte a emisiunii.

(w882)

România este angajată în aprofundarea cooperării cu Sfântul Scaun și vede în această prețioasă relație șansa unei contribuții comune la rezolvarea sfidărilor contemporane.

Paula Stanciu Popoiu, Director general, Muzeul Naţional  al Satului „Dimitrie Gusti”, ne aduce în atenție valorile  spirituale, culturale și identitare ale satului românesc și ne va vorbi despre fenomenul Muzeul Naţional  al Satului „Dimitrie Gusti”.

(w882)

De la Copenhaga,  ambasadorul Alexandru Grădinar ne  povestește, prin telefon, despre succesul expoziției de artă fotografică „Bucovina - a Romanian Winter Fairytale” semnată de Sorin Onișor și absolvenții școlii daneze de fotografie „Fatamorgana”. Demersul artistic reprrezintă un îndemn pentru redescoperirea unei Românii autentice, așa cum se mai păstrează  în unele locuri din fascinanta Bucovină, dar și o invitație de a cunoaște ritualurile vieții la țară, păstrate de-a lungul anilor în România.

(w882)

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal *Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 21:00, în direct la TVR Internațional, a fost difuzată o nouă ediție a emisiunii "Investiți în România!".

Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 19:00, la TVR Internațional, am revăzut o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre rinita alergică, ...

 

#tvri