loader
Foto

”Vineri seară în direct” cu Mircea Vintilă

Petreceți ”Vineri seară în direct”, pe TVR Internațional, de la ora 21:00! Kyrie Mendél vă așteaptă cu muzică, scenete, spectacole, vizite la muzee și concerte.

 

Kyrie Mendél
Vineri seară în direct

Se zvonise prin ziare

Că-n Irlanda e-ntr-un sat

Un bărbat grozav de tare.

Lordul John, prinzând de veste

Cine e și de-unde este,

Pleacă-n grabă ca să vadă

Dacă e adevărat.

Mircea Vintilă ne-a spus dacă e adevărat sau nu! O discografie impresionantă și numeroase premii obținute de-a lungul carierei. Dorian Ciubuc, cel mai important organizator de concerte rock de după ‘89, îl descrie ca fiind un veșnic visător cu o sensibilitate extraordinară, un trubadur în cel mai deplin sens al cuvântului. Unul dintre cei mai cunoscuți realizatori de emisiuni de divertisment din Televiziunea Română, Ioana Bogdan, spune că este mândră că a fost contemporană cu el.

(w882)

Apoi, ne-am oprit la Zagreb, Liverpool și Genova, iar în țară am mers la București, Sibiu și Cluj.

Din arhivă, astăzi, am șters praful de pe o casetă cu scenete în care o actriță iubită de noi toți ne readuce zâmbetul pe buze. Aneta Duduleanu, Coana Chirița, Isoscel... Trebuie să spun mai mult ? Tamara Buciuceanu Botez, căci despre ea este vorba, joacă alături de Marian Hudac și Mitică Popescu în sceneta “Nota 4 la istorie”, realizată în 1977 de Horia Șerbănescu.

Gândurile bune au venit împreună cu unul dintre cele mai frumoase cântece românești, cel puțin din punctul meu de vedere, dar sunt convins că o să vă placă și vouă! Este angajat ca regizor muzical la Radiodifuziunea Română și, mai târziu, devine membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. Începând cu anii ’70, Bogardo compune aproape exclusiv pentru soția lui, Stela Enache. Noi am ascultat „Să nu uităm (să iubim trandafirii)”.

Pentru românii noștri plecați în Marea Britanie, Liverpool este locul în care veți găsi o sumedenie de lucruri care merită văzute. Sunt convins că știți de muzeul de la Liverpool, dar poate nu ați ajuns la expoziția celebrei trupe The Beatles. Colecția cuprinde nenumărate obiecte adunate de fani, dar și piese unice.

Dacă sunteți în acest weekend în Croația, puteți merge la un spectacol deosebit. “Ecourile timpului” e numele concertului cu dansuri tradiționale care poate fi văzut pe 12 și pe 13 noiembrie la Teatrul Național din Zagreb. Vă veți bucura de unele dintre cele mai cunoscute coregrafii din repertoriul bogat al ansamblului LADO.

Pasionații de operă care locuiesc la Genova pot vedea în perioada 25 noiembrie - 4 decembrie 2022 “Cenerentola” de Rossini la Teatro Carlo Felice. Spectacolul are mult umor, un comic de situație creat de personaje amuzante, bine conturate.

Totul e bine când se termină cu bine! Și cum se poate termina mai bine decât cu un cântec al invitatului nostru? Mircea Vintilă ne-a cântat “Musette”.

Nu uitați să ne trimiteți dedicațiile voastre pe adresa de e-mail vinerisearaindirect@gmail.com, iar noi ne vom asigura că le veți vedea pe ecran săptămâna viitoare!

Kyrie Mendél

(w882)

***

Redifuzările, programate inclusiv pentru SUA şi Australia sunt următoarele:

Sâmbătă, 22 octombrie – 4:00

Duminică, 23 octombrie – 15:00

Luni, 24 octombrie – 2:00 şi 12:00

***

Prezentator: Kyrie Mendél

Realizatori: Bogdan Stănescu şi Kyrie Mendél

Producător: Bogdan Stănescu

***

„Vineri seară în direct” are 60 de minute şi este difuzată de la ora 21.00, ora României, la TVR Internaţional, pe platforma tvrplus.ro şi pe pagina de Facebook .

5:00 Exclusiv în România

*Brasov Fagaras 2024

In acest episod pornim spre Brasov, polul turismului din Romania, de unde vrem sa exploram intreaga zona. Mai intai vom merge sa cunoastem o fosta jurnalista care acum face paine artizanala cu maia, iar apoi cresteaza painile cu desene care contin motive traditionale ori inspirate din natura. Ce iese din mana Anei Negru, din Bod, este nu doar foarte bun, gustos si sanataos, dar sunt si adevarate opera de arta. Si pentru ca dansatoarele din Crihalma sunt vestite in toate tara am fost sa vedem Dansul Fecioreasca Fetelor. Un dans pe cat de frumos, pe atat de spectaculos care asteapta aprobarea sa intre in patrimoniul imaterial UNESCO. Tot in Brasov a fost inaugurat recent si Muzeul Sportului si Turismului Montan unde se pot vedea exponate care învie istoria multor sporturi care iși țes poveștile împletite cu cele ale marilor sportivi. Schiuri de acum 150 de ani stau alături de primele perechi de patine pentru gheata, multe trofee si filme de arhiva din perioada interbelica, cu demonstratii sportive, sau de la mari evenimente care au marcat istoria sportului romanesc.

Nu ne-am grabit sa plecam din aceasta frumoasa zona pentru ca am aflat ca aici se afla Centrul Georgrafic al Romaniei. Pana in 2007 nimeni din comunitatea stintifica nu a fost preocupat de acest lucru. Profesorul universitar Alexandru Boroiu a reusit, dupa ani de munca si studiu, sa determine cu exactitate unde se afla centrul tarii. Acest loc nu se afla la Dealul Frumos, asa cum se credea, ci in alt loc care a surprins pe toata lumea.

Prezentator şi realizator Cristian Tabără

Producători: Marin Găbudean, Cristina Magearu

5:50 Investiţi în România! (R)

* Internaţionalizarea firmelor româneşti

Invitati: Maria Grapini-membru al Parlamentului European, Lucian Rotar-investitor, antreprenor în serie Franţa şi România, Ambasador Repatriot în Franţa, Radu Hanga-preşedinte Bursa de Valori Bucureşti, Cosmin Mălureanu-investitor, antreprenor companie de e-learning, Cristian Tudor-investitor, antreprenor companie agricultură

Moderator Cristina Leorenţ

Grafică Laurenţiu Năstase

Documentarist & Poster Maker Giorgiana Şuşurincă

Jurnalişti tv: Ana Maria Ghiur, Roxana Segneanu şi Răzvan Onesa

Realizator Cristina Leorenţ

Producător Raluca Amzăr

(Reluare)
 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri