loader
Foto

Galerie foto

Vine vacanţa! Petrece-o în România!

Anca Pavel-Nedea, preşedinte Autoritatea Naţională pentru Turism şi conf.univ.dr. Marilena Stoian, preşedinte fondator ANTREC sunt invitatele lui Sorin Burtea, miercuri, 8 iunie, la TVR Internaţional, de la ora 21.30.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Dacă spui România, spui tradiţii, o istorie de legendă, meşteşuguri, gastronomie şi ospitalitate. Fiecare zonă în parte se prezintă în faţa vizitatorului cu o bogăţie de obiceiuri, costume, jocuri şi cântece ce fac parte deja din patrimoniul cultural al umanităţii. Dacă Moldova te întâmpină cu o salbă de mănăstiri, Transilvania e neîntrecută în castele, cetăţi şi biserici fortificate, dacă în Dobrogea siturile arheologice stau mărturie vechilor aşezări, în Oltenia, Muntenia şi Banat, festivalurile sunt parcă cele mai frumoase.

(w882) Cetatea Bi

Nenumăratele evenimente organizate de autorităţi cu scopul promovării acestei industrii au adus în prim-plan posibilităţile ţării noastre de a oferi o serie de forme de turism: rural, ecologic, cultural, balnear.

(w882) Castelul B

Vă invităm să vizitaţi România! Indiferent unde mergeţi, în Deltă sau pe litoralul românesc, în munţi, înconjurați de măreţia Carpaţilor sau pe Dunăre, într-o croazieră de neuitat, vă spunem sigur că aţi făcut o alegere bună!

(w882) Kirlibaba

Şi dacă vreţi să cunoaşteţi şi alte meleaguri, treceţi Prutul! Vizitaţi Chişinăul, Orheiul Vechi, cetatea Soroca. Veţi fi încântaţi de o ţară care în materie de turism depune eforturi pentru a-şi duce mai departe tradiţiile şi ospitalitatea.

***

Emisiunea “Investiţi în România!-Euroeconomia” este difuzată în direct, la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR Moldova.

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!

1:10 Ediţie limitată

Prezintă Marius Constantinescu

Producător Bianca Sărăţeanu

2:00 Miturile comunismului

*Frontieriştii

Un fenomen încă tabu pe agenda publică: fenomenul frontierist, adică fuga din ţară, prin trecerea ilegală a frontierei, în perioada comunistă. Un capitol sângeros al istoriei noastre recente: mii de fugari, prinşi, au fost împuşcaţi sau torturaţi în anchete, iar pentru toate acestea, după 35 de ani de democraţie, nimeni nu a fost găsit vinovat.

Invitaţi: Marina Constantinoiu, jurnalistă, a creat o campanie de presă dedicată fenomenului frontierist şi Cătălin Popescu, un frontierist care a traversat Dunarea înot

Moderator Irina Luca

Promovare online Codruț Pânzaru

Jurnalişti: Cătălin Apostol, Gheorghe Preda

Realizatori: Irina Luca, Raluca Rogojină

Producător Mimi Necula

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri