loader
Foto

„Vindecătorul prin cuvinte", o nouă ediţie din seria „Prezenţe româneşti” la TVR Internaţional

Vineri, 3 noiembrie, de la ora 19.30, TVR Internaţional v-a invitat să-l cunoaşteţi pe Daniel Mirea, un adevărat „vindecător prin cuvinte” din Marea Britanie.

 

Psihoterapeut renumit în societatea londoneză, profesorul Daniel Mirea a plecat din ţară imediat după Revoluţie, curios să afle cum e lumea de partea cealaltă a zidului Berlinului.

Visul său era acela de a studia psihologia, specialitate care, la vremea respectivă, nu era în România. A plecat în Marea Britanie, a absolvit facultatea și este consultant în psihoterapie comportamentală.

Echipa TVR Internaţional, formată din realizatoarea şi producătoarea Angela Avram Giurgiu şi directorul de imagine Dan Gheorghe, l-a întâlnit la Londra, acolo unde, de mai bine de 25 de ani, este specialist în psihoterapie şi sănătate mintală. Este membru al Asociaţiei Britanice de Psihoterapie Cognitivă şi Comportamentală, profesor și asociat senior la Royal Society of Medicine.

(w882) Mirea UK 2

De asemenea, este şef de catedră la două universităţi din Londra, Academia existenţială ce se află sub tutela Middlesex University şi la Regent's University. Cursurile pe care le predă sunt la nivel de masterat şi doctorat în psihoterapie cognitiv comportamentală. Are şi o clinică privată. A tratat mii de pacienţi şi supervizează medici din toată Europa, dar şi din Canada şi America Latină. Oferă consultanţă Ministerului Sănătăţii din Marea Britanie şi unor fundaţii de sănătate mintală care sunt patronate de prinţul William. De altfel, a întâlnit şi membri ai familiei regale în numeroase rânduri.

***

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

(w500) Departamen

10:00 Mic dejun cu un campion

*Invitat: pr. prof. univ. dr. Emanoil Babuş, preot la Biserica Sf. Ilie-Gorgani, profesor, cercetător şi scriitor Ca de fiecare dată, la ceasul marii sărbători creştine a Învierii Domnului, aducem în platoul emisiunii Mic Dejun cu un Campion, un om al bisericii care ne poate destăinui nu doar tainele credinţei ci şi provocările lumii contemporane în care trăim şi care, din ce în ce mai mult, pare că se desparte de spiritualitatea sa. Preot profesor Emanoil Babuş, iese însă din tipare. După 25 de ani de activitate pastorală la Biserica Sf. Ilie-Gorgani din Bucureşti, studii aprofundate la Strasbourg, doctorat la Paris, duhovnic şi preot timp de şapte ani în străinătate, premiul “Dumitru Stăniloaie” acordat de Academia Română, invitatul nostru nu se dezice de misiunea sa. Este un om modern nu pentru că ne este contemporan şi-l putem întâlni la biserica unde slujeşte ci pentru că a înţeles-poate mai mult decât alţi vrednici slujitori ai bisericii-ce înseamnă modernitatea. Este un om ca toţi ceilalţi, expus la aceleaşi pericole şi ritmuri cotidiene, se confruntă cu aceleaşi neajunsuri şi suferinţe lumeşti dar, dincolo de toate acestea, abordează o atitudine pragmatică la provocările societăţii. Însă vederea sa lucidă este cu atât mai credibilă, cu cât pilda trăirii intense a lui Iisus Christos şi a Sfinţilor Părinţi rămân ghidul şi sprijinul, rostul şi raţiunea acţiunilor sale. Pr. Prof. Univ. Dr. Emanoil Babuş este un specialist în istoria Bizanţului şi a bisericii şi un cercetător avizat al relaţiei din teologie şi tehnologie. “Eu refuz tirania tehnologiei. Lumea este spulberată în gândirea ei de o maşină. Lumea reală este virtualul. Ne patronează viaţa. Acceptăm asta? De aceea e nevoie de disciplină interioară. Cum o putem face?”

Amfitrion Daniela Zeca Buzura

Producător Ileana Ploscaru Panait

10:45 Vedeta familiei

*Sezonul campionilor

Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Toti cei 32 de campioni au dovedit că sunt cei mai buni şi că merită trofeul emisiunii oferit de juriul de profesionişti. Acum este momentul să câştige inimile oamenilor obişnuiţi: medici, profesori, manageri, ingineri, studenţi, asistenţi, etc. Cei care vor decide cine merită marele premiu şi titlul“Campionul publicului” sunt 12 juraţi, oameni obişnuiţi, care nu au specializare în domeniul muzical.

Prezintă: Florina Constantinescu şi Costin Desliu

Jurnalist Iulia Ioaniţoaia

Regia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

 
Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: marţi, 07 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Marți, 7 mai, de la ora 11:00, la TVR Internațional, revedem o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, Caravana ...

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

 

#tvri