loader
Foto

Valorile româneşti, sărbătorite la “Corespondent TVRi”

Joi, 31 martie, de la ora 21.30, la TVR Internaţional, Corina Dobre v-a dat întâlnire la o nouă ediţie a emisiunii “Corespondent TVRi”.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Am vorbit, în această ediţie, despre cea mai veche publicaţie românească din Ucraina, “Zorile Bucovinei”, care sărbătoreşte 75 de ani de activitate, perioadă în care a oglindit situația românilor din regiunea Cernăuți şi a reuşit să asigure accesul la informare în limba maternă a acestora, garantând astfel, dreptul românilor din Ucraina de a fi informaţi, de a-şi utiliza limba şi de a-şi conserva tradiţiile.

Despre acest subiect au vorbit Nicolae Toma, redactor-şef “Zorile Bucovinei” şi Eleonora Moldovan, Consul General al României la Cernăuţi.

(w882) Nicolae To

(w882) Eleonora M

La numai 12 ani, o alpinistă din România doboară recorduri mondiale urcând pe cele mai înalte vârfuri din lume. În luna februarie, Dor Geta Popescu, a atins vârful Aconcagua, de 6.960 metri, cel mai înalt din afara Asiei, cel mai înalt din emisfera sudică şi cel mai înalt din America de Sud, devenind cea mai tânără alpinistă din lume care ajunge pe vârf, stabilind un nou Record Mondial de vârstă pentru Aconcagua.

(w882) DorGeta Po

Între două expediţii şi multe antrenamente, Geta a acceptat să ne facă o vizită, împreună cu tatăl şi coechipierul ei, Ovidiu Popescu.

(w882) Ovidiu Pop

Apoi, v-am făcut cunoştinţă cu un român ale cărui performanţe profesionale sunt recunoscute în întreaga Europă, activitatea lui fiind premiată în numeroase rânduri, iar realizările sale de excepţie fiind evidenţiate de statul spaniol, în care îşi desfăşoară activitatea. Alexandru George Lazăr este, la 31 de ani, unul dintre cei mai de succes avocaţi de origine română la nivel internaţional şi unul dintre invitaţii acestei ediţii.

(w882) Alexandru

Am continuat cu o informaţie culturală, importantă pentru iubitorii de teatru de dincolo de Prut. Teatrul Nottara, care a făcut un frumos obicei din a constitui o prezenţă activă în faţa românilor de pretutindeni, va efectua, în luna aprilie, un turneu la Chişinău. Care sunt spectacolele la care este invitat publicul din Republica Moldova, dar şi care este importanţa consolidării parteneriatului cultural dintre România şi Republica Moldova, am aflat de la Marinela Ţepuş, directoarea teatrului Nottara şi de la ambasadorul Iuliana Gorea-Costin, înalt reprezentant pentru Republica Moldova în Guvernul României.

(w882) Marinela Å

(w882) Iuliana Go

Am vorbit şi despre digitalizarea financiară a diasporei. Mai exact am încercat să aflăm cum pot românii din afara ţării să îşi gestioneze mai uşor banii câştigaţi acolo şi cât de sigure sunt serviciile de transfer de bani online. Ne-a ajutat Titus Căpîlnean, Country Manager pentru România al unei companii ce oferă servicii de transfer internațional de bani.

(w882) Titus Căp

V-am prezentat, şi în această săptămână, o poveste de viaţă impresionantă, despre ambiţie şi pasiune şi puterea de a lupta cu prejudecăţile şi cu nedreptatea. Violeta Bîrlă este o tânără regizoare şi scenaristă româncă, stabilită de peste 12 ani în Italia, unde şi-a împlinit visul; acela de a face filme prin care să sensibilizeze publicul şi care să fie apreciate şi chiar premiate. Dar asta nu e tot. Căci, pentru a ajunge la aceste performanţe, Violeta a fost nevoită să-şi depăşească nu doar condiţia, dar şi propriile traume, cauzate de faptul că a crescut într-un orfelinat din România.

(w882) Violeta BÃ

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

7:30 Vivi Art

Vivi Art este o emisiune de divertisment, cu impact educativ, destinată atât copiilor, cât și părinților. Gazda proiectului este Vivien Rusu, o fetiţă talentată de 11 ani. Curioasă din fire, ea îşi propune să îi descopere pe copiii din Republica Moldova, care îşi savurează copilăria prin prisma talentelor.

Fiecare emisiune are în calitate de invitat un copil talentat, pasionat, dedicat harului său. Domeniile explorate sunt diverse: gastronomie, teatru, muzică, sport, dans, astronomie, hipism, călătorie, vlogging, etc. Emisiunea, filmată în manieră home video, este interesantă, veselă şi educativă.

Prezentator Vivien Rusu Producător Tatiana Slivca

8:00 Weekend matinal

*Matinal (I)

Prezintă Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu

Producători: Raluca Neagu şi Horaţiu Rusu

Transmisiune directă

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri