loader
Foto

UNIFERO 2016, la „Reportajele TVR Internaţional”

La „Reportajele TVR Internaţional”, sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 14:30, am aflat detalii despre desfăşurarea Conferinţei Internaţionale UNIFERO, ediţia 2016.

 

Reportajele TVR Internaţional

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Aproximativ 60 de doamne din România şi diaspora şi-au dat întâlnire la Jupiter, la cea de-a IX-a ediţie a Conferinţei Internaţionale UNIFERO. Evenimentul s-a desfăşurat sub motto-ul „Învaţă! Iubeşte! Trăieşte!”.

(w882) Reportajel

Şi anul acesta, temele abordate în conferinţă au fost diverse şi interesante: educatorii şi tehnologizarea educaţiei, educaţia medicală, educaţia şi femeile, copiii infractori, proiecte de voluntariat, organizaţii de profil, familia tradiţională influenţată de decizii internaţionale, etniile în România, seniorii României şi ai altor ţări, păstrarea identităţii autohtone, diaspora - a doua inimă a unei culturi/naţiuni – pentru o imagine pozitivă a ţării de origine.

(w882) Reportajel

Pe parcursul conferinţei s-a desfăşurat şi concursul gastronomic UNIFERO – The Iron Chef şi a avut loc premierea câştigătorilor concursurilor de creaţie pentru adulţi şi creaţie literară şi artă plastică pentru elevi.

(w882) Reportajel

Ce înseamnă, de fapt, UNIFERO? Uniunea Internaţională a Femeilor Române. Fondator - Smaranda Cazan - Livescu. Deşi trăieşte de aproximativ 30 de ani departe de ţară, în Atlanta, Statele Unite ale Americii, a avut ideea înfiinţării unei organizaţii care să devină o platformă şi o portavoce atât pentru doamnele din România şi diaspora, cât şi pentru femeile din lume, indiferent de rezidenţă, grup etnic, poziţie socială, calificare profesională, vârstă, apartenenţă religioasă sau preocupări.

(w882) Reportajel

De-a lungul anilor, conferinţele UNIFERO au adus în prim-plan teme de interes general privind educaţia, sănătatea, discriminarea, violenţa în familie, abandonul. Au fost organizate expoziţii de pictură, concerte, lansări de carte, dar şi concursuri gastronomice, de creaţie pentru adulţi şi creaţie literară şi artă plastică pentru elevi, fiind premiate organizaţiile care au o contribuţie importantă la schimbarea vieţii celor din jur.

(w882) Reportajel

Profesorii prezenţi la evenimentul UNIFERO 2016 reprezintă o mică parte din marea de femei nevăzute, care luptă pentru păstrarea tradiţiilor în comunităţile în care trăiesc. Alături de aceste doamne, au venit şi artiştii populari, cei care promovează valorile naţionale la nivel internaţional. Implicarea în viaţa copiilor abandonaţi, a celor de vârsta a treia, susţinerea cazurilor sociale, organizarea de acţiuni umanitare şi voluntariatul fac parte din viaţa de zi cu zi a membrilor Uniunii Internaţionale a Femeilor Române.

(w882) Reportajel

Activitatea Uniunii Internaţionale a Femeilor Române este îndreptată şi către descoperirea şi susţinerea tinerelor talente, indiferent de domeniu. Sunt atâtea femei care schimbă lumea. Unele din umbră, altele în lumina reflectoarelor. UNIFERO încearcă să le reunească şi să construiască împreună o lume mai bună prin puterea exemplului.

(w882) Reportajel

Sâmbătă, 10 septembrie, puteţi urmări impresii şi interviuri de la UNIFERO 2016, la TVR Internaţional şi pe TVR+, într-o nouă ediţie a „Reportajelor TVR Internaţional”, de la ora 14:30.

(w882) Reportajel

***

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă: Loredana Iordache, Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

14:45 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

 

#tvri