loader
Foto

Galerie foto

Un nou sezon „Investiţi în România!”, pentru românii de pretutindeni

Bogdan Stanoevici, ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni şi Mihnea Costoiu, ministru delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, au fost invitaţii lui Sorin Burtea, miercuri, 17 septembrie, de la ora 22:00.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediţia este disponibilă pe TVR+

Reprezentanţii românilor care trăiesc pe cele 6 continente s-au reunit la cea de-a doua ediţie a „Diaspora Estival”, un eveniment organizat de Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni. Timp de o săptămână, la Eforie Nord, aproximativ 200 de românii au discutat cu autorităţile statului.

În prim plan a fost relaţia cu reprezentanţele diplomatice şi consulare româneşti, precum şi evoluţiile recente în domeniu. De asemenea au fost tratate subiecte referitoare la drepturile lucrătorului român în spaţiul comunitar.

O altă temă abordată a vizat rolul mass-mediei româneşti de peste hotare şi nevoia de valorificare a elitelor profesionale din statele de reşedinţă. Cultura, tradiţiile şi mai ales accesul la educaţie şi păstrarea vie a limbii române au fost alte subiecte abordate.

Pentru a veni în sprijinul celor care trăiesc departe de ţară şi din dorinţa de a beneficia de expertiza lor, de anul acesta a fost introdus un atelier de formare în domeniul managementului de proiect şi accesării de fonduri europene şi transfrontaliere. La ora actuală există o serie de programe pentru românii care doresc să investească acasă.

Cei prezenţi au stabilit detalii în ceea ce priveşte Primul Congres al Diasporei, ce se doreşte a fi un instrument instituţional esenţial pentru viaţa comunităţilor, atât ca organism reprezentativ al acestora, cât şi ca mecanism eficient de identificare şi rezolvare a problemelor.

Reportajele de la Eforie Nord au fost realizate de Raluca Amzăr, jurnalist tv.

Emisiunea „Investiţi în România!-Euroeconomia” este difuzată în direct, la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)

3:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula (R)

Producător Victor Dochia

(Reluare)
 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri