loader
Foto

Galerie foto

Un doctor pentru dumneavoastră: Pandemia informațională

În perioada 26-29 octombrie, urmăriți pe TVRi, de la ora 19, noi ediții ale emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră” cu teme de interes: cancerul de col uterin, osteoporoza, prevenția afecțiunilor cardiovasculare, ”pandemia informațională”.

 

Măriuca Mihăilescu
Irina Mohora

Luni, 26 octombrie 2020

CANCERUL DE COL UTERIN

Invitat: prof. dr. ELVIRA BRĂTILĂ, medic primar obstetrică - ginecologie, Spitalul Clinic de Obstretică și Ginecologie „prof. dr. Panait Sârbu“ din Bucureşti, membru fondator al Societăţii de Endometrioză şi Fertilitate Est-Europeană, preşedintele Societăţii Române de Uroginecologie, prima femeie din România care mânuiește, cu artă, brațele robotului Da Vinci pentru a trata cele mai complicate boli ale aparatului genital, printre care amintim cancerul de col uterin și endometriozele.

Mii de femei sunt diagnosticate anual cu tumori ale colului uterin. Debutul bolii este asimptomatic și multe dintre cazuri sunt descoperite în stadii avansate, când este foarte târziu, deși este o afecțiune care poate fi depistată prin controale periodice. O ediție în care vorbim despre tratamente inovatoare cu aparatură ultraperformantă și prevenția cancerului de col uterin.

(w882)

prof. dr. ELVIRA BRĂTILĂ

 

Prin Zoom, dr. VIRGILIU PRUNOIU, medic primar chirurgie, Clinica I Chirurgie Generală și Oncologică, asistent universitar UMF Carol Davila, doctor în științe medicale, coordonator Screening col uterin, Institutul Oncologic „prof. dr. Al. Trestioreanu”. Chirurgul oncolog luptă pentru o bună informare și educare a populației și a inițiat caravana pentru depistarea leziunilor de la nivelul colului uterin. Testele de screening pot descoperi cancerul la persoanele fără simptome.

Moderator: Irina Mohora

 

Marți, 27 octombrie 2020

OSTEOPOROZA, FRAGILITATEA OASELE

Invitat: prof. dr. DANIEL GRIGORIE, preşedinte Societatea Română de Osteoporoză, șef Secția Endocrinologie și Metabolism, Institutul Național de Endocrinologie „C. I. Parhon”

Osteoporoza apare predominant la femei, aduce multă durere la nivel global, reduce semnificativ calitatea vieții pacientului și este o problemă majoră de sănătate publică. Afectează oasele, făcându-le vulnerabile la fracturi. Diagnosticarea precoce a acestei afecțiuni silențioase este extrem de importantă. Cele mai frecvente fracturi asociate cu osteoporoza apar la nivelul șoldului, coloanei vertebrale și încheieturii mâinii. Multe fracturi pot fi evitate prin modificarea stilului de viață și un tratament medical adecvat. Sedentarismul slăbeşte oasele, motiv pentru care mișcarea este cel mai bun tratament pentru prevenirea apariției osteoporozei și chiar pentru tratarea ei. Vorbim despre tratamente pentru încetinirea pierderii osoase și chiar câștigul de masă osoasă, surse de vitamina D, stil de viață activ, alimentație bogată în calciu și proteine.

Prin telefon, din SUA: prof. dr. ALEXANDRU RADU MĂRMUREANU, medic primar chirurgie toracică și cardiovasculară, director Secția de Chirurgie Toracică

Moderator: Irina Mohora

(w882)

prof. dr. DANIEL GRIGORIE

Miercuri, 28 octombrie 2020

dr. ALEXANDRU MISCHIE - din Franța în România

Invitat: dr. ALEXANDRU MISCHIE, medic specialist cardiologie, doctor în medicină, secretarul general al Societății Europene de Cardiologie, şeful Secției Cardiologie Intervențională de la Spitalul Montluçon din Franţa

O ediție moderată de Roxana Segneanu în care vorbim despre Covid-19 și telecardiologie în perioada pandemiei, beneficiile dietei mediteraneene și prevenția afecțiunilor cardiovasculare.

Premieră înregistrată

(w882)

(w882)

dr. ALEXANDRU MISCHIE

Joi, 29 octombrie 2020

MEDICINA LA RĂSCRUCE DE VÂNTURI, DE LA VIROZĂ LA PSIHOZĂ

Invitat: prof. dr. ADRIAN RESTIAN, membru al Academiei de Științe Medicale, vicepreședinte Asociația Medicală Română

Pandemia de Coronavirus este cel mai mediatizat eveniment din toate timpurile, o pandemie care a cucerit pământul și care pare de neoprit. În paralel, ne confruntăm și cu o pandemie informațională care ne îmbolnăvește fizic și psihic. Invitatul nostru afirmă că „informația este mai contagioasă decât virusul”. Discutăm despre stresul și tulburările pe care le produc informațiile, despre prietenii și dușmanii sănătății.

Prin telefon, din Israel: dr. HERMAN BERKOVITS, Consulul Onorific al României în Israel, Multiplu Doctor Honoris Causa, medicul oficial al Premierului Israelian Benyamin Nataniahu, fapt care onorează și aduce recunoaștere valorii școlii românești de medicină.

Moderator: Irina Mohora

Premieră înregistrată

(w882)

prof. dr. ADRIAN RESTIAN

 

***

Producător: Monica Ancuța

Edițiile emisiunii sunt disponibile pe TVR+.

Ne găsiți și pe pagina de Facebook a emisiunii.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 10 locații din România (București, Pitești, Timișoara, Turda, Oradea, Constanța și Iași). Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 021 91 34.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

10:00 Ferma

* Editia 1166

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

10:50 Smart Diaspora

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri