loader
Foto

Galerie foto

Un doctor pentru dumneavoastră: plantele, sărbătorile şi sănătatea

Printre subiectele ediţiilor pe care le puteţi urmări între 10 şi 13 decembrie: apifitoterapia, psihoterapia, infertilitatea în cuplu, fibrilaţia atrială, chirurgia post-bariatrică, poluarea şi afecţiunile ORL. De la ora 18:30, la TVR Internațional.

 

Ana Maria Ghiur
Măriuca Mihăilescu

LUNI, 10 DECEMBRIE 2018

PLANTELE, SĂRBĂTORILE ȘI SĂNĂTATEA

Invitat: dr. ADRIANA TATOMIRESCU, medic nutriţionist, competență în apifitoterapie, HOFIGAL, directorul Centrului de Terapie Naturală „Alexandra” din Breaza

În lumea satului românesc, femeile obişnuiesc să culeagă plante medicinale în preajma marilor sărbători. Tradițiile și obiceiurile culinare românești demonstrează valoarea extraordinară pe care o au condimentele, obținute din diversitatea de plante cu principii active esențiale pentru buna funcționare a organismului. Busuiocul, rozmarinul, mărarul, cimbrul sunt doar câteva din lista lungă de plante cu acțiune de reglare, menținere a proceselor fiziologice interne și utile în tratamentul diverselor afecțiuni, de la cele acute până la cele cronice.

Moderator: Măriuca Mihăilescu

MARȚI, 11 DECEMBRIE 2018

POLUAREA ȘI AFECȚIUNILE O.R.L

Invitat: prof. dr. CODRUȚ SARAFOLEANU, medic primar ORL, șeful Clinicii ORL și Chirurgie Cervico-Facială, Spitalul Clinic ”Sf. Maria”, București, director Centrul de Excelență pentru patologia căilor respiratorii superioare, secretar general al Societății Române de Rinologie

În condițiile civilizației actuale, când tehnologia a evoluat foarte mult, în fiecare moment, omul este expus la o diversitate mare de factori poluanți, de la cei de mediu, climatici, chimici și fizici, până la cei biologici, infecțioși și chiar psihologici, precum supraaglomerarea și socializarea. Toți acționează asupra corpului, la nivelul organelor de simț. Din nefericire, corpul uman, deși are toate resursele de apărare, nu face față contrabalansării acțiunii mediului toxic în care trăiește și răspunde prin modificări profunde la nivelul homeostaziei interne și prin apariția diverselor boli acute și cronice.

CHIRURGIA POST-BARIATRICĂ

Invitat: dr. CARMEN GIUGLEA, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, șef Secție Chirurgie Plastică Spitalul de Urgență „Sf. Ioan”, București, Președinte al Societății Române de Chirurgie Estetică

Studii realizate de specialiștii americani au demonstrat că pacienții obezi, operați pe stomac, și-au menținut greutatea dacă au făcut intervenții de corecție a conturului corporal. În ultimii ani, din cauza procentului mare de pacienți cu obezitate, chirurgia conturului corporal își face loc ca o ramură nou apărută în cadrul chirurgiei plastice, denumită și chirurgia post-bariatrică. Marele avantaj al acestei specialități este acela că ajută pacientul obez, care a slăbit prin eforturi importante de voința, să-și mențină greutatea.

Moderator: Ana Maria Ghiur

MIERCURI, 12 DECEMBRIE

PAȘI SPRE SĂNĂTATE (premieră înregistrată)

Invitate: MARIA CORINA STRATULAT, manager centru terapeutic și CRISTINA IACOB, psihoterapeut

Într-o lume în care stresul ne forțează limitele în menținerea unui echilibru fizic, biologic, mental și psihologic, fiecare om trebuie să înțeleagă și să accepte influenţele psihologice asupra proceselor legate de sănătate, cum ar fi: cauzele îmbolnăvirii, reacţiile oamenilor la îmbolnăvire, felul în care se însănătoşesc, cum învaţă să facă faţă unei boli cronice dar, mai ales, cum îşi păstrează sănătatea.

Moderator: Măriuca Mihăilescu

JOI, 13 DECEMBRIE

INFERTILITATEA ÎN CUPLU

Invitat: dr. DIANA COCEI, medic primar obstetrică - ginecologie, embriolog senior, specializare fertilizare in vitro

Poluarea, stresul, munca excesivă, relațiile sociale interumane, afecțiunile acute și cronice, sunt factorii principali care afectează buna funcționare a aparatelor genitale, la ambele sexe, prin apariția mai multor boli grave, dintre care infertilitatea, o problemă reală în viața unui cuplu. Recomandarea medicilor, pentru evitarea acestor afecțiuni, este prevenirea și mai ales tratarea, încă de la primele semne de boală.

FIBRILAȚIA ATRIALĂ

Invitat: dr. BOGDAN MUT, medic primar cardiologie intervențională

În prezent, oamenii sunt afectați de o multitudine de afecțiuni precum cancerul, accidentele vasculare, hipertensiunea arterială, bolile cardiologice, boala pulmonară obstructivă cronică, emboliile pulmonare, cauzele principale ale deceselor. Vorbim de boli acute sau cronice influenţate de stilul de viaţă. Alegerile cu privire la stilul de viaţă, precum fumatul, consumul de alcool, aportul alimentar excesiv, stresul şi sedentarismul determină anual milioane de decese care ar fi putut fi prevenite. Fibrilaţia atrială este asimptomatică. Medicii cardiologi atrag atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă aceasta, una dintre cele mai dese cauze ale accidentului vascular cerebral.

Moderator: Ana Maria Ghiur

*****

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

13:00 Tradiţii

*Ion Buldumea

Prezentator şi producător Tatiana Slivca

(redifuzare)

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă: Claudiu Lucaci şi Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri