loader
Foto

Galerie foto

Excesele alimentare şi depresia

Stomatologia modernă, medicina de urgenţă, depresia şi autismul sunt câteva dintre subiectele pe care le veţi putea urmări săptămâna aceasta la "Un doctor pentru dumneavoastră". De luni până joi, de la ora 11:40, pe TVR Internaţional.

 

dr. GABRIEL PAVEL
Ana Maria Ghiur

LUNI, 23 IULIE 2018

Redifuzare din 2 APRILIE 2018


EXCESUL ALIMENTAR ȘI DEPRESIA

Invitaţi: dr. ADRIANA TATOMIRESCU, medic nutriţionist, competenţă în apifitoterapie, directorul Centrului de Terapie Naturală „Alexandra” din Breaza și regretatul ŞTEFAN MANEA, fondator HOFIGAL.

În perioada sărbătorilor, alimentația este variată, bogată și nu întotdeauna potrivită organismului, mai ales atunci când este afectat de diverse afecțiuni. Mulți ținem post prelungit, ne întreținem cu diete și mâncare sănătoasă, iar de sărbători meniul se schimbă: consumăm tot felul de cărnuri, ouă, grăsimi și dulciuri. Urmările? Kilograme în plus, stări neplăcute, gust amar, dureri etc. Cum putem să redăm corpului nostru vitaminele şi mineralele de care are nevoie, să-l purificăm de toxinele cu care se îmbibă, aflăm în această ediție.

Moderator: dr. Gabriel Pavel

Un doctor pentru dumneavoastra

 

MARȚI, 24 IULIE 2018

Redifuzare din 3 APRILIE 2018


AUTISMUL, LUMEA DE LÂNGĂ NOI

Invitat: lector dr. FLORINA RAD, medic primar psihiatrie pediatrică, Spitalul Clinic de Psihiatrie “prof. dr. Al. Obregia”

Din nefericire, la ora actuală, există, încă, mari și multe întrebări legate de cauzele care provoacă autismul. Numărul copiilor care suferă de acestă boală a crescut foarte mult. Un copil autist este un copil închis în lumea lui, o lume la care noi, ceilalţi, nu avem acces. Părinţii şi specialiștii luptă să-l scoată din această izolare, să-l ajute să se integreze în societate astfel încât, la un moment dat, să se poată descurca singur. Este oare posibil? Despre limitele terapiei ABA şi a celorlate mijloace folosite pentru această tulburare și despre ce se poate face concret pentru ei, ne spune lector dr. FLORINA RAD.

 

DETOXIFIEREA – FRUMUSEȚE ȘI SĂNĂTATE

Invitat: ANCA DANIELA RAICIU, dr. în științe farmaceutice, vicepreședintele Societății Române a Chimiștilor Cosmetologi

Corpul este agresat de toxine la nivelul tuturor sistemelor organismului: respiră aer poluat, mănâncă alimente pline de chimicale, absoarbe prin piele creme în care ingredintele naturale sunt în cantităţi extrem de mici, trăiește în zgomot și stres. În acest context, pentru a nu se îmbolnăvi, organismul are nevoie de detoxifiere iar natura îi oferă nenumărate resurse pentru a realiza acest lucru, plante și substanțe minerale.

Moderator: Ana Maria Ghiur

 

MIERCURI, 25 IULIE 2018

Redifuzare din 4 APRILIE 2018


MEDICINA DE URGENȚĂ

Invitat: dr. ALIS GRASU, manager general Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov

Urgenţele sunt o provocare pentru cadrele medicale care trebuie să acţioneze rapid, desigur, cu discernământ şi eficienţă maximă. Când numărul lor crește, așa cum se întâmplă în perioada sărbătorilor, este o adevărată artă să le rezolve pe toate, în ordinea gravității lor. Din păcate, cele mai multe urgențe apar din cauza indiferenței, neglijenței și lipsei de informare a pacienților, a accidentelor de muncă, dar și a exceselor alimentare, de efort, de muncă, mai ales la cei care știu că au un fond de boală, precum diabetul, afecțiunile cardiovasculare, gastrointestinale și renale. Despre cum putem preveni și mai ales cum putem evita să ajungem la urgență, ne spune dr. Alis Grasu.

 

STILUL DE VIAȚĂ ȘI PANCREATITELE

Invitat: dr. Nicoleta Băjenaru, medic primar chirurgie generală, Spitalul Clinic "Agripa Ionescu", Bucureşti

Pancreatita acută este o boală care poate genera complicaţii serioase, mai ales când se cronicizează. Una dintre principalele cauze ale acestei boli este abuzul de alcool pe termen lung. Un simptom clasic este durerea severă, descrisă deseori ca o „strânsoare de centură”, sus, în partea stângă a abdomenului. Un bolnav cu pancreatită acută, indiferent de severitate, necesită spitalizare. Aşadar, dacă simptomele bolii încep să se manifeste, este recomandat să mergeţi imediat la medic. Un stil de viaţă nesănătos transformă pancreatita acută într-o urgenţă medicală pentru că poate pune viaţa în pericol. Cum se acţionează într-o asemenea situaţie, care este tratamentul pancreatitei cornice, cum pot fi deosebite cele două și cum prevenim apariția bolii sunt întrebări la care răspunde dr. Nicoleta Băjenaru.

Moderator: dr. Gabriel Pavel

 

JOI, 26 IULIE 2018

Redifuzare din 5 APRILIE 2018


STOMATOLOGIA MODERNĂ

Invitat: dr. IONUŢ LEAHU, medic stomatolog, competenţă în implantologie orală, CLINICILE DR.LEAHU

Fiecare dintre noi dorim să avem un zâmbet impecabil, să mestecăm ușor și corect. Toate acestea le putem obține fără multe vizite la medic, într-un timp record, în doar o oră. În prezent, manevrele stomatologice sunt mai confortabile, materialele durabile și performante. Cu ajutorul sistemului CEREC - CAD/CAM se proiectează, rapid, coroane și fațete dentare care îndeplinesc toate condițiile cerute de pacient. Într-o ședință ne putem bucura de rezultate estetice semnificative.

Moderator: Ana Maria Ghiur

Producător Monica Ancuţa

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook:https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

Mulțumim GALLA COLLECTION pentru ținutele doctorului Gabriel Pavel, moderatorul emisiunii. Mai mult, descoperiți pe Facebook: https://www.facebook.com/GallaCollectionShop/
Telefon:021.311.30.33.

Mulțumim DACIA 24 pentru ținutele Anei Maria Ghiur, moderatorul emisiunii. Mai mult aflaţi la numărul de telefon: 0755 096 942 şi pe pagina de Facebook:https://m.facebook.com/1stfloorDacia24/?ref=bookmarks.

Mulțumim doamnei  Laura Stănescu, consilier stil vestimentar, pentru sprijinul acordat în alegerea ținutelor. Stilul vestimentar reprezinta uneori singura posibilitate de a crea o prima impresie celorlalti.  Redescoperă stilul personal: http://laurastanescu.com; email: office@laurastanescu.com sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/LauraStanescuPersonalShopper/.

12:00 A doua Românie (R)

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

(Reluare)

13:00 Omul şi timpul (R)

Producător Rafael Udriste

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

Duminica, 5 mai, de la ora 21:00, la TVR MOLDOVA (reluare – vineri, de la ora 10.00) şi sâmbătă, 4 mai, de la ora 13:00, la TVR Internaţional

 

#tvri