loader
Foto

Un doctor pentru dumneavoastră: Boala, un blocaj energetic condus de mental

Noul sezon al emisiunii medicale de la TVR Internaţional debutează luni, 1 octombrie, la 18.30, ora obişnuită a întâlnirii cu specialiştii noştri,  în direct la TVRi şi pe TVR+.

 

Ana Maria Ghiur
Măriuca Mihăilescu

Luni, 1 octombrie

FITOTERAPIA, BENEFICII PENTRU SĂNĂTATE

Invitat: dr. ADRIANA TATOMIRESCU, medic nutriţionist, competență în apifitoterapie, HOFIGAL, directorul Centrului de Terapie Naturală „Alexandra” din Breaza

Din cele mai vechi timpuri, plantele au reprezentat o resursă de hrană, dar şi o sursă de tratament în diverse afecţiuni, pentru toate viețuitoarele Terrei. Acest lucru se datorează proprietăţilor extraordinare generate de substanţele active pe care le înglobează, conservă şi depozitează în toate organele vegetale. Ne folosim de toate proprietăţile lor: de la producerea de oxigen până la alimentație, dar şi în scopuri medicale, pentru diverse afecţiuni interne și externe ale organismului. Se recomandă ca plantele să fie atent selecționate şi dozate pentru a obţine efecte optime.

Moderator: Ana Maria Ghiur

Marţi, 2 octombrie

ARMONIA FAMILIEI

Invitat: dr. Teodor Coldea, medic primar medicină sportivă, competenţă în acupunctură şi medicină ayurvedică

”Familia este celula societății”, pentru că, în interiorul și în jurul micului grup, se stabilesc relații. Nucleul, familia, este modelul viitoarelor ”celule” care formează actuala și viitoarea societate umană. În concluzie, familia este mediul în care ne naștem, creștem, ne dezvoltăm, evoluăm biologic, fizic, psihic și comportamental. Vorbim despre o familie armonioasă atunci când rolul fiecăruia este bine definit, conceptul de viață este construit pe un stil de viață sănătos, iar energia feminină și masculină sunt în echilibru.

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Miercuri, 3 octombrie

IMUNITATEA ȘI BOLILE VIRALE

Invitat: dr. DORIN MUNTEANU, medic primar dermatologie–alergologie, DermaVital

Încă de la apariția omului, mediul ambiant era deja ocupat de forme de viață simple,  dar cu un efect puternic asupra vietăților. Virusurile pot sau nu să genereze reacții de apărare la nivelul sistemului imunitar uman, iar modificările care apar, în timpul vieții, la nivelul acestuia, trec, de multe ori, neobservate. De aceea există riscul de apariție a unor boli grave, chiar letale. Sunt situații când virusul intră în contact cu organismul, se atașează materialului genetic și coexistă în stare latentă. Atunci când imunitatea individului este scăzută, se declanșează infecția prin reactivarea virusului. Așa se întâmplă în cazul unor boli precum zona zoster, herpes simplex.

BLOCAJELE ENERGETICE ALE CORPULUI

Invitat: FLORICA MUNTEANU, specialist în medicină integrativă, DermaVital

“Boala este de fapt, un blocaj energetic condus de mentalul omenesc. În puţine cazuri ea este rezultatul alimentaţiei. Sănătatea e un complex de factori. Totul ţine de mintea, sufletul şi corpul omului respectiv”, declară terapeutul Florica Munteanu. Cea mai mică particulă a materiei este încărcată cu energie, care poate fi identificată și măsurată. Corpul uman este o însumare de elemente și circuite energetice care funcționează împreună într-un echilibru optim pentru viață, în relație cu mediul ambiant. În prezent, oamenii de știință se focalizează din ce în ce mai mult pe modificările particulelor din punct de vedere energetic, pe oscilațiile frecvențelor de la nivelul organelor pentru identificarea cauzelor bolilor.

Moderator: Ana Maria Ghiur

Joi, 4 octombrie

IMPANTURILE DENTARE ZIGOMATICE

Invitat: dr. IONUŢ LEAHU, medic stomatolog, competență în implantologie orală, Clinicile Dr. Leahu

Odată cu pierderea dinților, oasele maxilarelor încep să se resoarbă; astfel, se micșorează volumul și densitatea acestora. În refacerea dentiției, pentru alimentație, dar și în scop estetic, se recomandă inserția implanturilor, care, la nivelul maxilarului superior, constă în ridicarea membranei sinusale, introducerea de grefe de os care să susțină metalul și introducerea pivoților prin osul zigomatic al feței. În prezent, tehnologia novatoare aduce în prim plan un implant special, implantul zigomatic, de lungimi mari, cu rol de protezare.

Moderator: Măriuca Mihăilescu

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook:https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

1:00 Profesioniştii... cu Eugenia Vodă

*Best of

Invitat Octavian Belu

Emisiune de Eugenia Vodă

2:00 Antidot la uitare (R)

*Grigore Moisil

Realizator Irina Ifrimache

(Reluare)
 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri