"Un doctor pentru dumneavoastră", marți la TVR Internațional
marţi, 22 noiembrie 2022
Marţi, 22 noiembrie, de la ora 19:00, la TVR Internațional și online pe TVR+, vă invităm să urmăriți o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră”.

* Medicina şi accidentările sportive

Invitat: dr. Bogdan Ioan Andrei, medic primar ortopedie-traumatologie

(w640)

Medicina sportivă se ocupă de diagnosticul, tratamentul şi prevenirea leziunilor legate de sport şi exerciţii fizice. Sportul e esențial din primele zile de viață. E ideal să facem exerciții de întărire a musculaturii și de oxigenare a țesuturilor. Pentru recuperarea tonusului locomotor și menținerea sănătății organismului, cei care doresc să practice un sport sau o activitate fizică cum ar fi de exemplu alergat sau mers pe bicicletă, prima dată e obligatoriu să facă încălzirea. În perioada anotimpului rece, ne confruntăm cu întinderi musculare, entorse ale articulațiilor, accidente la ski, jogging etc. Ce putem face, aflăm în această ediţie de la invitatul nostru care a studiat foarte mult în străinătate însă, în final, a ales România.

* Români împreună, dincolo de graniţe

Invitat: din Portugalia, dr. Angela Zgardan, specializare în medicină de familie, Asociaţia Medicilor Moldoveni

(w640)

Inițiatoarea proiectului ”Asociația Medicilor din Moldova în Portugalia” vorbeşte despre importanţa organizării persoanelor aflate departe de ţara natală într-o asociaţie, în ţara de adopție, pentru Educație, Caritate şi Orientare profesională.

* Modificările climatice şi pielea

Invitat: prof. dr. George Sorin Ţiplică, șef Clinica Dermatologie 2, Spitalul Clinic Colentina

(w640)

Efectele schimbărilor climatice se resimt în întreaga lume şi se pare că vor fi mai intense în viitor. Poluarea afectează organismele vii. În anotimpul rece, pielea poate fi agresată de variaţii de temperatură, agenţi chimici, factori de mediu sau alimentaţie. Frigul, vântul, căldura din locuinţe sunt principalii factori responsabili pentru deshidratarea ei. Unii oameni fac alergie la haine de blană, la praf...Alţii, în plină iarnă, vizitează ţări exotice unde se bronzează. Un lucru e cert, pielea indică starea de sănătate și ne apără de lumea exterioară. Când e atacată, apar afecțiuni ale pielii. Un studiu publicat în British Journal of Dermatology arată că bariera pielii e afectată de modificările climatice, sezoniere şi influențează toate vârstele. Pielea se uscată și apar eczeme. Dermatita atopică, seboreică, psoriazisul şi rozaceea sunt afecţiuni cutanate care se pot exacerba dacă nu ne ferim de expunerea îndelungată la frig. Aflăm cum e afectată pielea în cazul schimbărilor bruște de temperatură, de la căldura din interior la expunerea, în exterior, la mediul rece şi cum o îngrijim în această perioadă.

Moderator Ana Maria Ghiur

Producător tv: Monica Ancuța

***

Credit foto: Monica Ancuța

***

Vă reamintim că așteptăm opiniile și sugestiile pe pagina noastră de Facebook.

Puteți urmări edițiile emisiunii și pe TVR+

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35, 021.492.04.42.

 • 14:55
  Ora Unirii
  Redactor Nicolae CozmaProducător Diana Pascal
 • 15:00
  Prezenţe româneşti în Italia
  * 160 de ani de diplomatie Realizator Claudia Duca (redifuzare)
 • 15:30
  Prezenţe româneşti în Italia
  *Sora Emilia Jitaru-călugăriţă care joacă fotbal, Roma Realizator Anca Berlogea (redifuzare)
 • 16:00
  5 x 5 minute de istorie cu Adrian Cioroianu
  Ep. 102-106 Realizator Irina Ifrimache
 • 16:30
  Gări de poveste
  * Garile Olteniei Partea I Producător Rafael Udrişte
 • 17:20
  Exclusiv în România
  Prezentator Cristian Tabără Producători: Marin Găbudean, Cristina Magearu (redifuzare)
 • 18:00
  Telejurnal Moldova
  Prezentatori: Carina Muller, Vadim Cheptanaru Producători: Irina Bejenaru, Ruslan Grabari Translator mimico gestual Transmisiune directă ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 18:30
  Retrospectiva săptămânii
  Emisiune de analiză şi retrospectivă a ştirilor săptămânii Prezinta Svetlana Gore Producător Irina Bejenaru
 • 19:00
  Prezenţe româneşti în Italia
  * Adrian Pînzaru-violonist, Torino Realizator Claudia Duca (redifuzare)
 • 19:30
  Prezenţe româneşti în Italia
  *Daniela Movileanu-campioana Italiei la şah în 2016, Roma Realizator Anca Berlogea (redifuzare)
 • 20:00
  Ora de Stiri
  *Meteo (montaj TVRi)
 • 20:40
  Zi de zi
  cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 20:45
  Discover Romania
  Producător Diana Ilica
 • 20:55
  Concert extraordinar pop-simfonic Paul Surugiu-Fuego
  Cu: Orchestra Metropolitană Bucureşti şi corul Accoustic, dirijor Daniel Jinga, Producător Codruța Prunariu
 • 23:00
  Teatru TV
  * Apostolul Bologa , după Pădurea spânzuraților de Liviu Rebreanu O poveste despre eroi, frici, speranțe și iubire! Cu: Mihai Stănescu-Apostolul Bologa, Alexandru Repan-Iosif Bologa, Răzvan Vasilescu-Karg, Cristi Iacob-Klapka, Demeter Andras-Varga, Adrian Titieni-Boteanu, Ion Haiduc-Vidor, Marius Bodochi-Pretorul, Bogdan Nechifor-Cervenko, Mihai Bica-Gross, Andreea Vasile-Ilona, Meda Victor-Marta, Andrada Fuscaș-Maria Bologa, Mircea Postelnicu-Svoboda, George Constantinescu-Preotul militar, Albert Demeter-Apostol Bologa copil Director de imagine Daniel Şerbănică Editare Dragoş Smărăndescu Costume Bristena de Satmaari Scenografie decor Raluca Chelaru Muzica Matei Bucur Mihăescu Ilustraţia muzicală Mihaela Constantinescu Producător Claudia Nedelcu Duca Adaptarea si regia artistica Dominic Dembinski Dintr-un spațiu paradisiac, văzut ca o cameră-casă ruinată, în jurul unei spânzurători înflorite ca un cireș japonez de primăvară, Apostol Bologa ne povestește drumul său de la beznă la lumina învierii. Amintirile lui devin filmul Apostolul Bologa. Un sfânt care (ne) povestește, dincolo de moarte-sfinții și eroii, nu mor niciodată, nu-i așa?-o aventură în care cei de azi ne putem recunoaște, ne putem vedea spaimele și urma de curaj, depășindu-ne zona de confort istoric actual. Redactor George Mladen Teatrul Naţional de Televiziune este un proiect Casa de Producţie TVR, difuzat pe canalele TVR
 • 00:40
  Portret
  * In memoriam Valeria Gagealov Realizator Daniela Ciolan
 • 01:10
  Ora Unirii
  Redactor Nicolae CozmaProducător Diana Pascal
 • 01:15
  Vineri seară în direct
  Moderator Kyrie Mendel Producător Bogdan Stănescu
 • 02:10
  Prezenţe româneşti în Italia
  *160 de ani de diplomatie Realizator Claudia Duca
 • 02:35
  Prezenţe româneşti în Italia
  *Sora Emilia Jitaru-călugăriţă care joacă fotbal, Roma Realizator Anca Berlogea
 • 03:00
  Ora de Stiri
  *Meteo (montaj TVRi)
 • 03:40
  Zi de zi
  cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 03:45
  Info Diaspora
  Realizator Aura Iosif
 • 03:50
  Discover Romania
  Producător Diana Ilica
 • 04:00
  Iarna bobocilor
  Film * România, 1977 Regia Mircea Moldovan Scenariul Petre Sălcudeanu Cu: Draga Olteanu Matei, Marin Moraru, Carmen Galin, Sebastian Papaiani, Constantin Diplan Comedie. În satul Viişoara are loc un fenomen cel puţin ciudat: au dispărut bărbaţii ! Fiindcă n-au mai suportat “tirania” Varvarei, soţia primarului, ei au preferat să plece şi să se angajeze la o altă fabrică. Astfel, primarul Toderaş e nevoit să rămână pe post de “om bun la toate” şi, de parcă toate astea n-ar fi fost de ajuns, în sat îşi face apariţia un personaj care dă totul peste cap. Tocmai de aceea, Varvara se gândeşte la o măsură radicală… Redactor Marian Nicola Drepturi online: simulcast cu emisia TV, exclusiv pe site-ul tvrplus.ro
 • 05:35
  Izolaţi în România
  *Best of Producător Dite Dinesz