loader
Foto

Natura, cea mai frumoasă minune creată de Dumnezeu

Pe 29 aprilie, în Joia Mare și pe 5 mai, miercuri în Săptămâna Luminată, am celebrat viața și pe cei care contribuie la miracolul nașterii.

 

Măriuca Mihăilescu

Joi, 29 aprilie

EROINE ÎN HALATE ALBE

Invitat: dr. IOANA ROȘCA, medic primar neonatologie, medic specialist pediatrie, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „Prof. dr. Panait Sîrbu", lector la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila“ din București

(w882)

În Joia Mare, o cunoaștem pe dr. Ioana Roșca, medicul care a ales să salveze copiii României cu convingerea că, acolo unde se termină știința, începe credința.

(w882)

După incendiul din 2010 de la Maternitatea Giulești, a  renunțat să plece în Anglia și a luptat să unească echipa medicală. O ediție încărcată de recomandări importante pentru mame și viitoare mămici, pentru ca societatea să se bucure de adulți valoroși. Ne-am întâlnit cu dna. dr. Roșca în Grădina Botanică din București, locul ei preferat.

 

NATURA, CEA MAI FRUMOASĂ MINUNE CREATĂ DE DUMNEZEU

Invitat: prof. dr. PAULINA ANASTASIU, coordonator Grădina Botanică „Dimitrie Brândză" din București

(w882) Paulina An

Vom afla multe informații  despre Grădina Botanică, instituție de învățământ, educație, cercetare și cultură, un liant de conștientizare a relației dintre om și natură, un loc încărcat de istoria a 160 de ani de existență.

 

Miercuri, 5 mai

EROINE ÎN HALATE ALBE

Invitat: dr. MIHAELA DEMETRIAN, medic primar neonatologie și pediatrie, Spitalul Clinic Filantropia, București

(w882)

Dr. Mihaela Demetrian dă zilnic o șansă la viață. Peste 30 de ani de carieră în slujba îngrijirii nou născuților României! În 2012, când a ales să conducă Departamentul de Neonatologie, a inițiat sistemul  Rooming-in în Maternitatea Filantropia, sistem care permite ca micuții să stea permanent cu mamele în salon, încurajând apropierea lor. În ultimul an de rezidențiat, a dat examen și a obținut o bursă de câteva luni pe reanimare neo-natală la un spital din Lyon. A făcut parte din prima generație care a plecat cu bursă în străinătate, după anii ’90. Au urmat stagii de pregătire în Franța, Italia și SUA. A ales România pentru că, acasă, avea un copil de care îi era dor. Gândul îi era mereu la fiul ei, transpus în mii și mii de kilometri distanță. Peste ani, fiul, împreună cu soția, medici de profesie, au ales Suedia, luând cu ei pe cei 3 nepoți și lăsând în urmă un gol imens.

(w882)

Comunicarea lor on-line aprinde dorul și atunci realizează cel mai mult doctorița Demetrian cât de mult îi lipsesc puii ei. A rămas uimită de frumusețile Grădinii Botanice unde am invitat-o pentru filmări și a promis că va reveni în vizite.

 

BENEFICIILE PLANTELOR

Invitat: biolog ADELA BOERIU, Grădina Botanică "Dimitrie Brândză", Universitatea din București

(w882) Anca Boeri

Primim informații despre beneficiile plantelor și recomandări pentru sănătate.

 

EMOȚII DE SĂRBĂTORI

Invitații speciali SIMONA CONSTANTINESCU SECRIER, soția regretatului artist Mihai Constantinescu, RIA și TRAIAN SĂPLĂCAN, fondatorii Florăriilor Tria’s, ne vorbesc despre dorul pentru cei dragi care au plecat înspre Lumină și transmit gânduri de iubire și încurajare.

(w882)

 

Echipa  „Un doctor pentru dumneavoastră” vă dorește sărbători în lumină, sănătate și multe bucurii!

(w882)

***

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Realizatori: Monica Ancuța și Cristina Anton

Producător tv:  Monica Ancuța

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.:Tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) DermavitalPentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04, (+4)0731.871.968.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

14:45 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

 

#tvri