loader
Foto

Un doctor pentru dumneavoastră: Metode moderne de tratare a aritmiilor

Tratamentul aritmiilor, patologia osteo-articulară, înțelegerea demențelor, pielea și imunitatea corpului, afecțiunile vezicii biliare, cicatricile și blocajele energetice - subiectele pe care le puteți revedea la TVR Internațional în săptămâna 4-7 mai.

 

Ana Maria Ghiur
Măriuca Mihăilescu

LUNI, 4 MAI

ANTRENAȚI PENTRU VIAȚĂ! FAPTELE CONTEAZĂ

Invitați: dr. LELIANA PÂRVULESCU, psihoterapeut, psiholog clinician, expert analiză și evaluare comportamentală; dr.VIOLETA RADOSAV, medic specialist medicină de familie, competență în planing familial și sexologie, Timișoara și prin telefon, din Germania: prof. ELEONORA KASALICKY BRATU

Lumea pedagogilor afirmă că toți copiii se nasc buni, cu personalitate și inteligență. Din nefericire, aceste adevăruri sunt ignorate de părinți, familie și profesori. Disponibilitatea de a realiza o educație pe măsura fiecărui individ, lipsa comunicării și a atenției necesare pot afecta relațiile dintre adulți și copii. Mediul în care trăiește copilul, pregătirea informațională a adulților, experiențele cu care iau contact tinerii, au un impact major în dezvoltarea biologică, psihică și comportamentală a viitorului adult, în definirea personalității și inteligenței acestuia. Modul în care îi percepem pe ceilalți și modul în care suntem percepuți influențează radical succesul. Etichetările pozitive sau negative au efecte pe termen lung (”sunt cei mai răi din școală”, ”ești un copil deștept”...) iar atitudinea dă tonul. Cuvintele, faptele sunt arme. Atunci când rănesc, dor, sapă adânc, rămân cicatrici și influențează comportamentul adultului de mâine. Sau pot fi medicament, adevărată terapie pentru suflet.

Pentru elevii români de la Școala Europeană din München, prof. Eleonora Kasalicky Bratu e mai mult decât profa de română. Este confesoarea lor. A predat limba română 22 de ani în România și de 19 ani, vorbește zilnic româna în Germania cu elevii ei care spun: ”N-am vorbit cu mama cât am vorbit cu dvs.!”

Moderator: MĂRIUCA MIHĂILESCU

REDIFUZARE din 16 decembrie 2019

 

MARȚI, 5 MAI

Invitați: conf. dr. RADU VĂTĂȘESCU, medic primar cardiologie, competența Electrofiziologie Intervenționala și Dispozitive Electronice Cardiace Implantabile; prof. dr. CĂTĂLINA TUDOSE, șef al Disciplinei Psihiatrie din Departamentul Neuroștiințe Clinice, Facultatea de Medicina Generala a Universitații de Medicina și Farmacie Carol Davila, București, președinte al Societații Romane Alzheimer, coordonatorul Centrului Memoriei.

METODE MODERNE DE TRATARE A ARITMIILOR

Bolile cardiovasculare sunt principala cauza de deces în lume. Obezitatea, sedentarismul, fumatul sunt printre cei mai importanți factori care pot duce la apariția bolilor cardiovasculare structurale, pot conduce la modificari metabolice și dereglari ale ritmului normal al inimii. Bolile cardiace structurale sunt asociate cu incidența crescută a tulburărilor de ritm. Aritmiile pot varia de la o persoană la alta, pot apărea chiar și la vârste tinere și pot afecta, în final, întregul organism. Uneori sunt asimptomatice sau pot avea manifestari severe, pierderea conștienței sau moarte subita cardiacă. O ediție se discută despre cauzele, simptomele și factorii de risc ai acestei afecțiuni. Preventia si metodele inovative de tratament sunt o necesitate.

ÎNȚELEGEREA ȘI ACCEPTAREA DEMENȚELOR

Îmbătrânirea populației constituie o mare problemă demografică a secolului și, în consecință, un număr din ce în ce mai mare de vârstnici sunt afectați de suferințe cronice, dintre care demențele ocupă primul loc. Neurodegenerarea determină modificări profunde, atât în plan biologic, cât și psihologic, cu repercusiuni dramatice din punct de vedere emoțional și social. Atât persoanele suferinde, cât și familiile lor au mari dificultați în recunoașterea și acceptarea bolii, în înțelegerea simptomelor și asumarea rolului de a organiza îngrijirea pe termen lung a pacienților. Este adevarăt însă că familia se află de cele mai multe ori singură în fața bolii fără servicii de sprijin și consiliere, adesea fără resurse pentru a asigura îngrijirea necesară, iar societatea românească are o atitudine evidentă de stigmatizare în legătură cu vârstnicii, în general și demențe, în mod particular.

Moderator: ANA MARIA GHIUR

REDIFUZARE din 10 martie 2020

 

MIERCURI, 6 MAI

AFECȚIUNILE VEZICII BILIARE

Invitat: dr. NICOLETA BĂJENARU, medic primar chirurgie generală, Spitalul Clinic "Agripa Ionescu", Bucureşti

Un rol important în supraviețuirea individului îl joacă procesarea hranei la nivelul unui ansamblu de organe din structura aparatului digestiv, organe vitale, cu funcții precise, complexe, interdependente. În cadrul acestui sistem, vezica biliară este strâns conectată cu ficatul, uriașul organ care produce pigmenții biliari din bilă, pentru a-i depozita și apoi elibera în timpul digestiei, atunci când este nevoie. Excesul de pigmenți biliari se elimină prin tubul digestiv, dar pot ajunge și în sânge intoxicând organismul. Orice modificare în echilibrul acestor secreții digestive duce la boală sau sunt markeri ai existenței unor afecțiuni hepatice și colecistice. Bolile colecistului sunt multiple: inflamatorii (colecistită acută sau cronică), litiaza biliară sau calculii biliari (pietre la fiere), dischinezie biliară (fiere leneșă). Tratamentul chirurgical poate fi clasic atunci când nu este posibil laparoscopic, din diverse motive, cum ar fi de exemplu aderențe abdominale. Metoda laparoscopică reprezintă standardul de aur pentru rezolvarea problemelor biliare.


PATOLOGIA OSTEO-ARTICULARĂ

Invitat: dr. OVIDIU CRISTIAN CHIRIAC, medic specialist recuperare medicală, medicină fizică și balneologie, membru Societatea Română de Reabilitare Medicală

Unul dintre sistemele cele mai importante ale organismului uman este cel osteoarticular, format din oase, articulații și tendoane, toate cu rol în menținerea posturii corecte a corpului, realizarea locomoției și a activităților zilnice cotidiene. Orice modificare apărută în axul central la nivelul coloanei vertebrale poate duce la tulburări grave la nivelul statusului postural și la nivelul articulațiilor periferice, cu instalarea durerii și chiar a incapacității de mișcare. Deși organismul uman are proprietatea de a se regenera, de cele mai multe ori se intervine terapeutic cu metodele complexe specifice de recuperare medicală și medicație personalizată, în scopul ameliorării simptomatologiei și a menținerii într-o formă bună a fiecărui individ.

Moderator: Măriuca Mihăilescu

REDIFUZARE din 17 octombrie 2019

 

JOI, 7 MAI

PIELEA ȘI IMUNITATEA CORPULUI

Invitat: dr. DORIN MUNTEANU, medic primar dermatologie–alergologie

Pielea, cel mai extins organ al corpului, este oglinda modificărilor profunde care se desfășoară în interiorul organismului. Cele mai multe dintre ele apar în urma reacțiilor sistemului imunitar la aceste schimbări. Există situații când celulele cu rol în apărarea organismului interpretează greșit aceste modificări și declanșează în lanț distrugerea țesuturilor proprii corpului. Se produce un sindrom autoimun, în cadrul caruia se produc boli grave la nivel de sisteme de organe, precum endocrin, gastrointestinal, nervos și piele.


CICATRICILE ȘI BLOCAJELE ENERGETICE

Invitat: psiholog FLORICA MUNTEANU, specialist în medicină integrativă

Orice modificare la nivelul mineralelor și ionilor, care fac posibile procesele fizice și biochimice celulare, duce la modificarea fluxurilor electrice și în final la un dezechilibru energetic celular. Ca urmare, toate reacțiile de prelucrare, procesare și sinteza de substanțe mediatoare sau de construcție a unitaților de bază a țesuturilor și organelor, fie nu mai au loc, fie se realizează într-o direcție greșită. Aceste modificări se situează printre principalele cauze generatoare de boli la nivelul întregului organism.

Moderator: ANA MARIA GHIUR

REDIFUZARE din 5 noiembrie 2019

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile pe TVR+.

Ne găsiți și pe pagina de Facebook a emisiunii.


***
Partenerii emisiunii:

(w100) HofigalHofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. Tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro. Telefon: (+4) 0751.136.412.

 

15:30 Punctul critic

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Dorin Chioţea, jurnalist TVR

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik, Raluca Alecu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Producători: Mihaela Căciuleanu, Florenţa Dăscălescu

Regia artistică Dan Manoliu

17:00 Puternici, împreună

*Câinele ghid-ochii nevăzătorilor

Invitaţi: Filip, un tânăr de 14 ani, nevăzător, care ne povesteşte despre obstacolele pe care le întâmpină, Camelia Platt, Fundaţia Light into Europe şi Andrada Precup

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, vă invităm să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri