loader
Foto

Un doctor pentru dumneavoastră: Elita românească în Franţa

Vă invităm să cunoașteți poveștile unor medici români care au făcut carieră la Paris, miercuri, 22 februarie, de la ora 18.30, la TVR Internațional și pe TVR+.

 

Sorin Sîrbov

Ediţia difuzată în premieră în decembrie este disponibilă online pe TVR+.

Împreună cu directorul de imagine Doru Iacovescu, realizatorul Sorin Sîrbov a avut ocazia să intervieveze câțiva doctori, care din considerente diferite, au ales să părăsească România, pentru a profesa în spitale și clinici din capitala Franței.

Dr. Cristian Mihalea, unul dintre cei trei medici romani specializați în neuroradiologie intervențională, lucrează în prezent la Spitalul Kremlin-Bicêtre, din Paris. Dr. Cristian Mihalea are 34 de ani, s-a născut la Hunedoara și a absolvit Facultatea de Medicină din Timișoara.

(w882) Mihalea

Este autorul unei premiere medicale: embolizare cerebrală prin tehnica de dublu abord vascular. Dr. Cristian Mihalea doreşte să revină în ţară, însă operaţiile pe care le realizează necesită un echipament sofisticat şi scump, greu de obţinut în România.

Dr. Mircea Marius Secan a absolvit Facultatea de Medicină din Cluj. În urmă cu aproape șase ani, împreună cu soția și cei doi copii, de 11 şi 18 ani, a decis să se stabilească la Paris. A apelat la o firmă care contra unui comision i-a pus la dispoziție un cabinet în sudul metropolei, la Maisons – Alfort, cu tot cu pacienții arondați. Medicul francez care deținuse acel cabinet împlinise vârsta de pensionare.

(w882) Doctor Par

Ca medic de familie, doctorul român muncește 12-13 ore pe zi. Dimineața și după-amiaza e la cabinet, iar la prânz dă consultații la domiciliu. Datorită empatiei de care dă dovadă, dr. Mircea Secan și-a triplat numărul de pacienți, o treime dintre ei fiind vorbitori de limba română.

Medicul anestezist Andreea Passard a absolvit Facultatea de Medicină, în 1989. Imediat după repartiție, și-a dat demisia și a plecat în Franța. Fiind înainte de aderarea României la Uniunea Europeană, dr. Passard a fost nevoită să înfrunte din nou emoțiile examenelor.

(w882) Passard

Medicul român, supraspecializat în terapia durerii, care-și desfășoară activitatea cotidiană la granița dintre viață și moarte, lucrează la un proiect de avangardă pe care dorește să-l aducă și în România.

La doar 33 de ani, dr. Paul Pirtea, absolvent al Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara, se consideră un om norocos. De câțiva ani, medicul specializat în obstetrică – ginecologie lucrează la Spitalul Universitar Cochin din Paris. El face fericite cuplurile care au dificultăți în a avea copii.

(w882) Pirtea

În plus, este angrenat în cadrul Spitalului Universitar din Geneva într-un program de cercetare dedicat persoanelor cu afecțiuni oncologice. Tânărul medic a creat un protocol de prezervare a fertilității pentru persoanele diagnosticate cu cancer și desfăşoară o intensă activitate de cercetare în acest domeniu.

***

Cu ocazia filmărilor din capitala Franței, a avut amabilitatea să ne primească și Excelența Sa, domnul Luca Niculescu, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar în Republica Franceză.

(w882) Luca Nicul

Domnia sa ne-a vorbit despre programele de colaborare româno-franceze în domeniul medical.

(w882) Luca Nicul

***

Ediția emisiunii “Un doctor pentru dumneavoastră”, despre fenomenul migrației medicilor români care au ales să se stabilească în capitala Franței, se difuzează miercuri, 22 februarie, de la ora 18.30, la TVR Internațional și online pe TVR+.

Tot miercuri, 22 februarie, invitații lui Sorin Sîrbov sunt dr. IONUŢ GOBEJ, medic primar neurochirurg, Spitalul Colentina, dr. ȘTEFAN GUTUE, medic urolog, conf. dr. ALA NEMERENCO, medic din Republica Moldova, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății. Corespondențe prin telefon vom avea de la dr. ADRIAN LOBONŢIU, specialist în chirurgie generală şi robotică, director medical SUA, conf. dr. DIANA PĂUN, medic primar endocrinolog, consilier de stat la Administrația Prezidențială, prof. dr. IOAN OPRIŞ, cercetător în neuroştiinţe, SUA.

***

(w882) Sorin Sirb

Un doctor pentru dumneavoastră

Paris – orașul luminilor, locul unde sute de medici români sclipitori au făcut carieră

Realizator: Sorin Sîrbov

Director de imagine: Doru Iacovescu

(w882) Sorin Sîr

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: număr de contact: 0733.045.855/0721.021.855; e-mail: office@liviadent.ro sau pagina de Facebook.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact: office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook. Număr de contact: 021.421.02.16.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Agrostrategia

*Invitat George Chiriţă, director general AFIR

Rubrica Fermierii României: Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio în România

Producător Vlad Macovei

 
La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 21:00, în direct la TVR Internațional, a fost difuzată o nouă ediție a emisiunii "Investiți în România!".

Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 19:00, la TVR Internațional, am revăzut o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre rinita alergică, ...

 

#tvri