loader
Foto

„Un doctor pentru dumneavoastră": COVID-19 - vaccin, tratament, noutăți

Din 17 februarie, emisiunea „Un doctor pentru dumneavoastră" vă propune ediții difuzate în premieră, în direct de la ora 19:00. Vă prezentăm în continuare subiectele din 17 și 18 februarie.

 

Măriuca Mihăilescu

MIERCURI, 17 februarie

TRATAMENTUL ANEVRISMULUI CEREBRAL

INVITAT: dr. CRISTIAN MIHALEA, medic primar radiologie – imagistică, supraspecializare în radiologie intervenţională, Spitalul Universitar Kremlin-Bicêtre din Paris, Franţa

O ediție în care vom vorbi despre anevrismul cerebral, de la descoperirea întâmplătoare la hemoragia intracerebrală, despre tratamentul endovascular, de la simplu spre complex.

(w882) Dr tvri 17

Invitatul nostru este apreciat în domeniul neuroradiologiei intervenționale, operează minim invaziv pe vasele cerebrale, în Franța, la București și în Timișoara. Recent, a realizat operații în premieră la Timișoara, unde operează constant cazuri elective pentru care nu există o soluție neurochirurgicală clasică.

Cât de periculos este un anevrism? Anevrismul cerebral este o boală de colagen a vaselor cerebrale care se pot sparge la primul puseu de tensiune sau la un stres puternic. Dacă se rup, 50% dintre pacienți, inclusiv tineri, mor. Este important să cunoaștem factorii de risc, cum diagnosticăm aceste anevrisme, cum putem preveni un deces subit, ce tratamente de succes avem la îndemână și cât durează perioada de recuperare.

NATURA, SĂNĂTATEA ȘI OZONOTERAPIA

INVITAT: dr. ADRIANA TATOMIRESCU, medic nutriţionist, competență în apifitoterapie, director Centrul de Terapie Naturală „Alexandra” din Breaza, Hofigal

(w882) dr. Adrian

Din cele mai vechi timpuri, natura a fost sprijin de nădejde în stimularea imunității și în menținerea sănătății. Există o multitudine de proceduri de recuperare terapeutică pentru afecțiuni de sezon și nu numai. Una dintre ele este ozonoterapia. Aceasta acționează ca un dezinfectant care poate inactiva virusurile și bacteriile, reduce inflamația și durerea, îmbunătățește circulația și funcțiile cerebrale, purifica sângele și sistemul limfatic, crește producția de colagen, stimulează metabolizarea oxigenului, distruge radicalii liberi din organism, relaxează mușchii, contribuie la eliminarea toxinelor și încetinește procesul de îmbătrânire.

JOI, 18 februarie

INFECȚIA COVID-19

INVITAȚI: dr. ANDREEA MOLDOVAN, medic primar boli infecțioase, specialist epidemiolog, director medical la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Brașov, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății

(w882) andreea mo

Infecția COVID-19 afectează pacienții în moduri diferite, variind de la forme asimptomatice, marea majoritate, la forme severe sau, din păcate, la deces. Abordarea infecției SARS-CoV-2 a fost extrem de dinamică pe parcursul pandemiei, fiind în permanență obligați să ne adaptăm și să adaptăm recomandările la aspectele nou descoperite.

(w882) andreea mo

Ce am făcut și ce facem acum pentru o abordare corectă? Care sunt semnele, simptomele, cât timp este contagioasă o persoană cu COVID-19, cum se transmite infecția, este posibilă reinfectarea cu noul coronavirus și ce recomandă specialiștii, aflăm în această ediție.

Prin telefon, din Israel: dr. HERMAN BERKOVITS, Consulul Onorific al României în Israel, Multiplu Doctor Honoris Causa, medicul oficial al Premierului Israelian Benjamin Netanyahu - primul om din Israel care s-a vaccinat pentru a preveni complicațiile unei posibile infectări cu virusul SARS-CoV-2.

Renumitul medic născut în România a administrat primul vaccin pe teritoriul Israelului, țara care este pe primul loc în ceea ce privește numărul vaccinurilor administrate în raport cu populația. Vom afla ce spun studiile despre efectul vaccinării în Israel și vom vorbi despre rezultatele unor cercetări în ceea ce privește eficiența unui medicament, aflat în fază de experiment, cu rezultate bune în tratarea COVID-19.

(w882) Mariuca Mi

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Realizator tv: Cristina Anton

Producător tv:  Monica Ancuța

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 10 locații din România (București, Pitești, Timișoara, Turda, Oradea, Constanța și Iași). Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 021 91 34.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

11:00 Ediție specială

Ediție specială * Summitul Francofoniei Producători: Delia Nicola, Horațiu Haralambie Transmisiune directă

13:00 Universitaria

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior și prezentator Camelia Moise

Producator Larisa Avram

 
Întoarcerea diasporei influenţată de dezvoltarea ţării

Marți, 26 martie, de la ora 21:00, s-a transmis în direct la TVR Internațional o ediție "Investiți în România!" despre necesarul de forță de ...

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

publicat: marţi, 26 martie 2024

Marți, 26 martie, de la ora 19:00, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre medicina holistică și ...

Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

 

#tvri