loader
Foto

Galerie foto

„Un doctor pentru dumneavoastră”: Sănătatea în vacanțe

Vă invităm să urmăriți la TVR Internațional o ediție a emisiunii „Un doctor pentru dumneavoastră” dedicată îngrijirii sănătății pe durata verii. Marți, 29 august, de la ora 19.00.

 

Ana Maria Ghiur
Un doctor pentru dumneavoastră

*Sănătatea în vacanțe

Invitat: dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie şi apifitoterapie

(w882)

Soarele are rol esențial în producerea vitaminei D, iar o deficiență predispune la dezvoltarea cancerelor de sân, ovarian, colon, prostată. Statistic, s-a dovedit că mulți oameni mor de boli asociate cu lipsa expunerii la lumina solară, iar expunerea exagerată la radiații ultraviolete duce la un număr mare de tumori cutanate. Vara, în perioada vacanțelor, vremea, schimbările de fus orar pot conduce la tulburări ale dispoziției, insomnii. Vorbim despre dureri de cap și de articulații date de vreme, dar și de vremuri, despre importanța hidratării, protecția UV, cu ce probleme ne confruntăm în anotimpul cald (de la înțepături de insecte până la enterocolite, infecții genitale, ale pielii, alergii sau arsuri solare),  cum le prevenim, dar și cum ne menținem sănătatea și frumusețea vara.

* Educația la fiecare etapă a vieții

Invitat, din Franța: profesor asociat dr. Mihaela-Viorica Rușitoru, Institutul Universitar pentru Vârsta a Treia din Montréal, Canada, cercetător științific în Finlanda, Franța, Italia

(w882)

Despre importanța educației la orice vârstă ne vorbește invitata noastră, cu experiența profesorului care a predat la universități din România, Franța, Anglia, Rusia, Japonia, Vietnam sau Finlanda. Specializată pe politici de educație de-a lungul vieții la nivel internațional, va povesti și despre interacțiunea între generații în 2023, anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice.

* Reportaje Stop Cancer 2023

A şaptea ediţie a Simpozionului Translațional de Oncologie Personalizată, STOP Cancer 2023, a reunit la Bucureşti specialişti de marcă din România, SUA, Canada și Europa şi experienţa lor profesională.

***

(w882)

Moderator: Ana Maria Ghiur

Jurnalist tv: Lucian Băbeanu

Producător tv: Monica Ancuța-Tiuntiuc

***

La TVR Internațional, luni şi marţi, împreună pentru sănătate!

(w882) un doctor

 

22:40 Drag de Romania noastră!

Concert *

Super concert folcloric Paul Surugiu-Fuego la Sala Palatului-”Drag de Romania noastră 2”, alături de Orchestra Fratilor Advahov șsi invitati de seamă, tanara generatie a folclorului romanesc.

Invitatii : Nicoleta Voica, Iuliana Tudor, Andreea Haisan, Alexandru Bradatan, Florin Boita, Ciprian Pop, Olguta Berbec, Remus Novac, Marian Medregoniu, Paul Ananie, Oana Tomoiagă, Tudor Furdui Iancu, Alexandra Chira, Beatrice Bandoiu, Zorina Bălan, Gabriel Dumitru, Gabriel Nebunu, Mihaela Gurau si Fetele din Botoșani!

Prezintă Paul Surugiu-Fuego

Jurnalişti: Adina Toderaşcu, Andreea Baciu

Producător Codruţa Prunariu

1:35 Vis sau realitate? (R)

*Invitată Amalia Enache

Prezintă Sebastian Felix Ţopescu

(Reluare)
 
Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: marţi, 07 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

 

#tvri