loader
Foto

Galerie foto

„Un doctor pentru dumneavoastră”, luni la TVR Internațional

Luni, 18 iulie, de la ora 19:00, echipa emisiunii „Un doctor pentru dumneavoastră” v-a propus o ediție despre Institutul „Victor Babeș”, care a împlinit 135 ani de existență, dar şi despre tratamente pentru dureri cronice.

 

Măriuca Mihăilescu

* Tratamente pentru dureri cronice

Invitată: dr. Ioana Knoeller, medic primar neurochirurgie, Germania

Durerea cronică este ”Ucigașul” calității vieții pentru foarte mulți pacienți: unii suferă postoperator, alții fără intervenții chirurgicale. Dintre dureri, cele mai frecvente sunt durerea spatelui, durerea cronică de genunchi dar și migrena. Tehnica a avansat rapid.

(w882) 22

Capete inteligente din cercetare și industrie au dezvoltat diferite sonde, cu indicații în  durerile enumerate mai sus dar și pentru angina pectorală fără altă terapie sau în boala arterială periferică de gradul III/IV. Dacă indicația de tratament este corectă, 70-80% dintre pacienți au o reducere a durerii de peste 70%. Ne informăm despre un tratament costisitor dar eficient, o speranță pentru oameni aflați în suferință.

* Institutul „Victor Babeș”, 135 ani de existență

(w882) 44

Invitat: dr. Mircea Leabu, cercetător științific gr. I, director științific Institutul Naţional de Patologie "Victor Babeş"

Primul institut de cercetare din România a apărut în 28 aprilie 1887, prin Decret Regal semnat de Regele Carol I. Pentru înființarea institutului, Guvernul de atunci, l-a  invitat în 1886 pe prof. Victor Babeș să vină în țară din Austro-Ungaria și i-a acordat în 1890 cetățenia română. De-a lungul timpului, Institutul și-a păstrat domeniul de activitate iar preocuparea întemeietorului pentru formarea medicilor și aplicarea clinică a dezvoltărilor cunoașterii medicale este tradițională ceea ce a condus la sloganul stabilit de cercetătorii din ziua de astăzi: „Tradiție, continuitate, inovație”.

(w882) 33

***

Echipa Un doctor pentru dumneavoastră vă este aproape, oriunde v-aţi afla!

Moderator Măriuca Mihăilescu

Jurnaliști Dan Cadar și Lucian Băbeanu

Producător Monica Ancuța

*Credit foto  Monica Ancuța

5:30 Garantat 100% (R)

*Invitat filosoful Costică Brăţan

Moderator şi realizator Cătălin Ştefănescu

Producător Adrian Ionică

(Reluare)

6:20 Vis sau realitate? (R)

*Invitat Dan Frînculescu

Prezintă Sebastian Felix Ţopescu

Regizor Iulia Stoian

Producător Mihai Răzuş

(Reluare)
 
Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Marți, 7 mai, de la ora 11:00, la TVR Internațional, am revăzut o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, ...

„Caligula

În 1944, piesa de teatru „Caligula" a fost publicată la Gallimard. Această „tragedie a inteligenței” în patru acte are premiera pe 26 septembrie ...

Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: marţi, 07 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

 

#tvri