loader
Foto

Un doctor pentru dumneavoastră: Miracolul vieții

Infertilitatea, sfaturi pentru menținerea unui stil de viață sănătos, medicina holistică. Sunt doar câteva dintre subiectele pe care le puteți revedea în ediția de marți, 1 august, a emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră”. De la ora 19:00, pe TVR Internațional.  

 

Ana Maria Ghiur
Un doctor pentru dumneavoastră

De peste 15 ani, medici români apreciați în țară și în străinătate construiesc punți pentru sănătate, dezbat teme de actualitate şi răspund întrebărilor dvs.!

* Miracolul vieții și infertilitatea în cuplu

Invitat: dr. Ciprian-Andrei Morariu, medic primar obstetrică - ginecologie, competențe în ultrasonografie obstetricală și ginecologică, chirurgie ginecologică laparoscopică, histeroscopie, tratament infertilitate cuplu și reproducere umană asistată - FIV

(w882)

(w882)

Viața este un miracol și fiecare copil, o binecuvântare! Din păcate, unii sunt mai puțin norocoși în a deveni părinți. Odată cu evoluția civilizației umane și creșterea ritmului de lucru, a luat avânt și incidența afecțiunilor cu care se confruntă familia. Stresul, ritmul de viață alert, alimentația nepotrivită, oboseala cronică, timpul scurt petrecut în cuplu, vârsta tot mai ridicată a celor care decid să aibă un copil, conduc la o afecțiune complexă – infertilitatea, frecventă atât la femei cât și la bărbați. Cauzele sunt multiple și efectele, profunde pentru cuplu și societate. S-au dezvoltat metode complexe și tehnici ultraperformante de tratare a infertilității, cum ar fi fertilizarea in vitro, mărind șansele cuplului de a concepe un copil. Cu toate acestea, scăderea natalității este o realitate nedorită, la care contribuie și migrația masivă în străinătate. Cum ne raportăm și cum gestionăm toate aceste probleme, dezbatem, în ediția de astăzi, cu invitatul nostru, medicul văzut pentru prima dată în viață de peste 1.500 de bebeluși pe care i-a adus pe lume.

 

* Sănătatea se învață și se păstrează, nu se câștigă!

Invitat: dr. George Silvestrovici, psihoterapeut, mindfulness trainer

(w882)

Invitatul nostru locuiește și promovează un stil de viață sănătos în România, Suedia și Africa de Est. Vom afla cum își păstrează sănătatea comunitățile de români din lume.

 

* Medicina holistică

Invitat: dr. Mariana Stan, medic primar medicină fizică, recuperare medicală, balneofizioterapie, dr. în știinţe medicale, specialist în medicină sportivă, competență în acupunctură, apifitoterapie şi homeopatie, Institutul de Cercetare şi Dezvoltarea Apiculturii.

(w882)

De 54 de ani, explorează terapia cu venin de albine în tratarea unei diversităţi de afecţiuni, de la bolile autoimune, până la cele reumatice, cu rezultate foarte bune, uneori acolo unde medicina alopată nu are soluţii. Este dedicată medicinei care folosește toate mijloacele și resursele pentru a trata individualizat fiecare pacient, minte – trup – suflet.

(w882)

***

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist tv Lucian Băbeanu

Producător tv Monica Ancuța

***

Ediția s-a difuzat în premieră pe 9 mai 2023.

7:00 Telejurnal matinal

* Matinal * Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

*Sport (montaj TVRi)

*Meteo (montaj TVRi)

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri