loader
Foto

Galerie foto

Donează sânge, salvează vieți!

Luni, 4 septembrie, de la ora 19:00, la TVR Internațional, revedeți o ediție de colecție a emisiunii "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

Ana Maria Ghiur
Un doctor pentru dumneavoastră

De peste 15 ani, medici români apreciați în țară și în străinătate construiesc punți pentru sănătate, dezbat teme de actualitate şi răspund întrebărilor dvs.!

* Afecţiunile prostatei

Invitat: subcomisar de poliție dr. Constantin-Andrei Rădulescu, medic primar urologie, Spitalul de Urgență al M.A.I. ”prof. dr. D. Gerota”, București

(w882)

(w882)

Aproximativ 4.000.000 de bărbaţi din România au probleme cu prostata. 75% dintre aceştia suferă de adenom de prostată, o afecţiune benignă, cu evoluţie progresivă și un impact negativ considerabil asupra calităţii vieţii pacienţilor. Ne informăm și despre una dintre cele mai frecvente afecțiuni oncologice la bărbați, cancerul de prostată, a treia cauză de mortalitate prin cancer în cazul populației masculine după cancerul pulmonar și cel colorectal (anual, în România, se înregistrează aprox. 2.000 de decese). Cancerul de prostată poate fi ușor diagnosticat și tratat dacă pacienții sunt corect informați despre necesitatea consulturilor de specialitate.

* Caravana de sănătate, un proiect Crucea Roșie Română și Franceză

Invitat: Raluca Buzea, manager proiecte de sănătate, Crucea Roșie Română

(w882)

(w882)

(w882)

”Caravana de sănătate” este un proiect care se desfășoară în mai multe zone ale țării, în colaborare cu Crucea Roșie Franceză și oferă acces gratuit la servicii medicale cetățenilor ucraineni stabiliți în România și cetățenilor români care locuiesc în zone izolate.

* Din inimă pentru oameni, donăm sânge!

Invitat: dr. Doina Goșa, director Centrul de Transfuzie Sanguină, București

(w882)

În fiecare an, pe Mapamond, se celebrează în 14 iunie Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare a necesităţii de sânge. Donatorii de sânge sunt cei care  dăruiesc viața, un gest altruist care sprijină sistemele locale de sănătate şi salvează vieţi şi un act de solidaritate cu o importanţă majoră pentru cei care suferă accidente sau au anumite boli.

* Donează sânge, salvează vieți!
.
Din Marea Britanie: dr. Andei Mihăilescu, medic chirurgie generală şi de urgenţă
.
Aflăm ce înseamnă pentru un chirurg să ai sânge pentru pacient, atât pentru operații programate cât și pentru urgențe și care este situația în UK.

* Reportaje Stop Cancer 2023: dr. Cristian Papazoglu, hematolog oncolog, director în cercetare, New York, SUA

A plecat de 21 de ani în America pentru a face cercetare care poate conduce la îmbunătățirea modalităţilor de tratament și de a diagnostica atât cancerul cât şi alte boli.

***

(w882)

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist tv Lucian Băbeanu

Producător tv Monica Ancuța-Tiuntiuc
***

La TVR Internațional, luni şi marţi, împreună pentru sănătate!

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Claudiu Lucaci şi Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)

3:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula (R)

Producător Victor Dochia

(Reluare)
 
Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: marţi, 07 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

 

#tvri