loader
Foto

„Un doctor pentru dumneavoastră” în Monaco, Franţa şi Germania

Ediţiile din 20-23 februarie ale emisiunii „Un doctor pentru dumneavoastră” îmbină poveştile de succes ale medicilor români din Europa cu sfaturile specialiştilor de acasă. De la ora 18:30, pe TVR i şi TVR+.

 

Echipa emisiunii a pregătit ediţii speciale care oglindesc atât competenţa medicilor români aflaţi în cabinetele din ţară, cât şi profesionalismul celor din spitalele Europei.

Luni, 20 februarie, invitaţii lui Sorin Sîrbov sunt prof. dr. IULIANA DOBRESCU, medic primar neuropsihiatrie infantilă, șef Secția Psihiatrie Pediatrică, Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof.dr. Al. Obregia, dr. RODICA TĂNĂSESCU, Președinte Societatea Națională de Medicina Familiei, conf. dr. LAURENȚIU BELUȘICĂ, director medical al Spitalului Județean Călărași, dr. BOGDAN TĂNASE, medic primar chirurgie generală, Institutul Oncologic București, președintele Alianței Medicilor. O corespondență prin telefon ne va oferi prof. dr. IOAN OPRIŞ, cercetător în neuroştiinţe în SUA.

Tot luni, 20 februarie, Sorin Sîrbov prezintă o avanpremieră a poveştilor de succes pregătite pentru marţi, miercuri şi joi.

De ce pleacă doctorii din România? Ce au găsit în sistemul sanitar din țările de adopție? Cum s-au integrat în străinătate? În ce condiții s-ar întoarce, dacă s-ar întoarce, în România? Sunt doar câteva întrebări la care căutăm răspunsuri împreună cu invitații emisiunii.

Ediţia difuzată în premieră în decembrie este disponibilă online pe TVR+.

Marți, 21 februarie, Cristina Timuș prezintă cariere excepționale din Monaco: Constantin Turchină este medic primar cardiolog respectat şi, totodată, Consul Onorific al României în Principatul Monaco. Clara Alexandrescu, dintr-o familie care numără 45 de medici, a intrat în lumea specialiştilor europeni în cardiologie în 2006, când s-a stabilit în Monaco. Adrian Enică (prima foto sus) lucrează la Clinica de Gerontologie, Centrul Rainier lll încă de la înființare.

(w882) Turchina M

Foto: Constantin Turchină

Miercuri, 22 februarie, Sorin Sîrbov vă spune povestea medicilor din Paris: Cristian Nicolae Mihalea şi-a câştigat un renume binemeritat în neuroradiologie la Spitalul Kremlin-Bicêtre. Paul Pirtea, specializat în obstetrică-ginecologie la Spitalul Universitar Cochin-Port Royal ajută anual, peste 2.500 de pacienţi să-şi împlinească visul de a avea un copil. Mircea Marius Secan este proprietarul unei clinici de medicină generală din Paris. Andreea Passard lucrează de peste 10 ani în cadrul Departamentului de Anestezie al Spitalului Saint-Antoine.

(w882) Pirtea

Foto: Sorin Sîrbov şi Paul Pirtea

Joi, 23 februarie, Ana Maria Ghiur prezintă destinele doctorilor români din Germania: Mihai Iordan este medic urolog în Munchen, cu mii de operaţii realizate în specialitatea pe care o practică dinainte de 1989, deţinător al unei tehnologii care, după spusele sale, va revoluţiona medicina sportivă şi nu numai. Mădălina Dordea excelează în stomatologie şi implantologie. Horia Sîrbu este şeful Clinicii de Chirurgie Toracică a Spitalului Universitar Erlangen.

(w882) Munchen Gh

Foto: Ana Maria Ghiur şi Horia Sîrbu

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021 492.04.42

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: Număr de contact: 0733.045.855/0721.021.855; e-mail: office@liviadent.ro 0733.045.855 sau pagina de Facebook.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact:office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook. Număr de contact: 021.421.02.16.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!

 

19:00 Cursa prin istorie (R)

*Mesaj pentru Vladimir Ghika (II)

Un joc de cautare de comori, in care un grup de elev trebuie sa descifreze, din indicii arhitecturale si alte ghicitori, un mesaj secret, pe care in mod imaginar, daca ar trai in 1948, ar trebui sa-l duca Monseniorului Ghika, sfatuindu-l sa plece din tara. Pe parcurs, publicul descopera istoria perioadei staliniste, in emisiune fiind intercalate fragmente ale documentarului Fratelui meu din exil, o productie Signis Romania din 2009, cu interviuri cu martori oculari si membrii ai familiei Ghika. Emisiunea este continuarea editiei anterioare, calatoria incepand la Catedrala Sf. Iosif. Participa elevi ai Colegiului romano-catolic Sf Iosif din Bucuresti.

Interviuri cu pr Francisc Ungureanu, pr Lucian Dinca, calugar asumtionist, sora Maria Zediu, pr Zamfir Rusu, paroh al Catedralei greco-catolica Sf Vasile cel Mare

Prezintă Adriana Irimescu

Jurnalist Ştefania Ţene

Realizatori şi producători: Anca Berlogea-Boariu şi Aziza Micu

(Reluare)

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, vă invităm să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri