loader
Foto

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Echipa ”Un doctor pentru dumneavoastră” v-a propus luni, 1 aprilie, noi subiecte interesante: hipertensiunea arterială, caravana “Sănătatea vine la tine” și metode terapeutice moderne pentru tratarea epilepsiei. În direct de la ora 19:00, pe TVR Internațional.

 

Ana Maria Ghiur
Un doctor pentru dumneavoastră

De 16 ani, doctori români apreciaţi în ţară şi în diaspora, construiesc punţi pentru sănătate, dezbat teme de actualitate şi răspund întrebărilor dvs.!

*Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Invitat: col. dr. Alice Munteanu, șef lucrări, medic primar cardiologie și medicină internă, Spitalul Militar Central "Carol Davila"

(w882)HTA, o problemă majoră de sănătate în întreaga lume, este principala cauză de deces la nivel mondial și afectează inclusiv adolescenții. Statisticile arată că 1 din 3 adulţi suferă de HTA, iar un mare procent de pacienţi cu hipertensiune sunt netrataţi sau necontrolaţi terapeutic. Modificarea stilului de viață poate ține sub control presiunea arterială și reduce complicațiile. Tratamentul medicamentos luat constant și controalele periodice la medic, ne pot salva viața!

*Caravana “Sănătatea vine la tine”

Invitat: Cezar Irimia, președinte Alianța Pacienților Cronici din România 
.
(w882)În cadrul proiectului Alianței Pacienților Cronici din România, în al treilea an consecutiv, peste 1000 de persoane din mediul rural vor beneficia de controale medicale gratuite pentru diabet zaharat, boli cardiovasculare, obezitate, hepatitele B și C. Vor fi distribuite și materiale informative care susțin importanța prevenției pentru o viață mai bună. Până în iunie, caravana va ajunge în localități din 6 județe: Tulcea, Teleorman, Giurgiu, Vâlcea, Argeș și Vrancea.
.
(w882)*Noutăți în tratarea epilepsiei

Invitat: dr. Mihaela Bustuchină Vlaicu, neurolog, dr. în științe medicale, membru al Societății Franceze și Internaționale de Neuromodulație, Franţa

(w882)Membru al Societății Franceze de Neurologie și al Academiei Europeane de Neurologie, invitata noastră profesează de 32 de ani în Franța și este supraspecializată în epilepsii. Sunt realizări majore în detectarea noilor gene responsabile de anumite tipuri de epilepsie, care ar putea explica existența bolii la nivelul mai multor generații, într-o familie. Alături de componenta genetică, există nenumărate cauze care ar putea fi implicate în producerea crizelor de epilepsie: infecții cerebrale sau cauze tumorale. Se estimează că, în aproximativ 20% dintre cazuri, boala este declanșată de traumatisme craniocerebrale și accidente vasculare cerebrale. Tratamentul anumitor boli neurologice utilizează tehnici de Neuromodulație. Este vorba de metode terapeutice „intervenționale” moderne și din ce în ce mai „personalizate”.

(w882)

***

Moderator Ana Maria Ghiur
Jurnalist tv Lucian Băbeanu
Documentarist Giorgiana Șușurincă
Producător tv Monica Ancuța-Tiuntiuc

***

La TVR Internaţional, în direct, luni şi marţi, împreună pentru sănătate!

Un doctor pentru dumneavoastră, de 16 ani împreună cu publicul TVRi.

 

 

21:00 Vineri seara în direct

*Best of 1

Moderator Kyrie Mendel

Producător Bogdan Stănescu

(redifuzare)

22:00 Gala umorului

Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Producător Cosmin Dumitru

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri