loader
Foto

Un doctor pentru dumneavoastră: Elita românească în Germania

Joi, 23 februarie, Ana Maria Ghiur  încheie seria „ Un doctor pentru dumneavoastră" în variantă europeană, cu o ediţie nemţească: de la 18:30, la TVRi şi pe TVR+.

 

Ana Maria Ghiur

Ediţia difuzată în premieră în decembrie este disponibilă online pe TVR+.

Prof. univ. dr. Horia Sîrbu s-a născut la Bucureşti. După absolvirea facultăţii, obţine o bursă de stat germană pentru studiul problemelor cancerului pulmonar, la Clinica de Chirurgie Toracică şi Cardiacă în Erlangen.

În prezent este şeful Clinicii de Chirurgie Toracică al Spitalului Universitar Erlangen, iar timp de patru ani a fost purtător de cuvânt al chirurgilor universitari germani.

Vine des în România, în primul rând ca medic invitat la congresele de chirurgie toracică din ţara noastră.

(w882) Horia Sirb

„Mă gândesc cum să facem să ne întoarcem în România. Am o specialitate destul de complexă. Operaţiile pe plămâni sunt nişte operaţii deosebite şi tare mi-aş dori să le fac şi în România”, declară prof. Horia Sîrbu.

(w235) Madalina DDr. Mădălina Dordea este din Bucureşti.

După absolvirea facultăţii de medicină, s-a stabilit în München, capitala landului Bavaria, unul dintre cele mai frumoase oraşe şi al treilea ca mărime din Germania.

Este unul dintre medicii stomatologi români care prin multă muncă, pasiune şi perseverenţă, şi-au făcut un nume în această parte a Europei.

Are propriul cabinet stomatologic, praxis cum i se spune în limba germană. Vine des în România, însă pentru ea, München-ul a devenit acasă.

Dr. Mihai Iordan este din Timişoara.

(w235) Mihai IordDrumul său către Germania a început mai demult, după terminarea facultăţii, cu doar 5 luni înainte de Revoluţie.

A fost primul medic urolog român din München.

Fost atlet la Politehnica Timişoara şi actual component în echipa de fotbal a seniorilor de la Club Bayern Munchen, dr. Mihai Iordan deţine în prezent o tehnologie performantă, care după spusele sale, va revoluţiona medicina sportivă şi nu numai.

Pe viitor, îşi doreşte să construiască un spital în Timişoara.

***

În capitala Bavariei, ne-a bucurat şi întâlnirea cu Ramona Chiriac, consul general al României la München, căreia îi mulţumim pentru frumoasa primire, dar şi pentru tot sprijinul acordat", spune Ana Maria Ghiur.

(w882) Ramona Chi

***

Un doctor pentru dumneavoastră: Medici români în München şi Erlangen


Realizator: Ana Maria Ghiur

Director de imagine: Marian Oprea

***

Tot joi, 23 februarie, Ana Maria Ghiur are în studio mai mulţi invitați: dr. CĂLIN BUMBULUȚ, vicepreședintele Colegiului Medicilor din România, dr. FLORIN CHIRCULESCU, coordonator Secția Chirurgie toracică, Spitalul Universitar de Urgență București, conf. univ. dr. GHEORGHE ENACHE, medic primar boli infecțioase, prof. univ. dr. ADRIAN COTÎRLEȚ, managerul Spitalului Municipal de Urgență Moinești. O corespondență prin telefon vom avea de la prof. dr. ADRIAN URSULESCU, director adjunct, Clinica de Chirurgie Cardiovasculară, Spitalul „Robert Bosch”, Stuttgart – Germania, conducătorul Programului de Chirurgie cardiacă minimal-invazivă.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: număr de contact: 0733.045.855/0721.021.855; e-mail: office@liviadent.ro sau pagina de Facebook.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact: office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook. Număr de contact: 021.421.02.16.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!

7:30 Vivi Art

Vivi Art este o emisiune de divertisment, cu impact educativ, destinată atât copiilor, cât și părinților. Gazda proiectului este Vivien Rusu, o fetiţă talentată, curioasă din fire, care îşi propune să îi descopere pe copiii talentati din Republica Moldova. Domeniile explorate sunt diverse: gastronomie, teatru, muzică, sport, dans, astronomie, hipism, călătorie, vlogging, etc. Emisiunea, filmată în manieră home video, este interesantă, veselă şi educativă.

Moderator Vivien Rusu

Producător Natalia Catan

8:00 Weekend matinal

* Matinal (I)

Prezintă Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu

Producători: Raluca Neagu şi Horaţiu Rusu

Transmisiune directa

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri