loader

"Un doctor pentru dumneavoastră": despre armonia cu natura și ia românească

Miercuri, 24 iunie, ora 18.30, de ziua Nașterii Sf. Ioan Botezătorul, ați urmărit o ediție specială a emisiunii "Un doctor pentru dumneavoastră" despre însemnătatea sărbătorii pentru lumea creștină, despre proprietățile plantelor și despre IE.

 

Măriuca Mihăilescu

OMUL ÎN ARMONIE CU NATURA

Invitații primei părți, TRAIAN SĂPLĂCAN, administrator al unei firme de peisagistică și RIA SĂPLĂCAN, arhitect peisagist, fondatorii Florăriilor TRIA’S, ne fascinează prin simplitate, dragoste și dăruire pentru tot ce este viu în jurul lor, începând de la oameni, până la plante și animale.

(w882) Ria si Tra

O poveste de viață fascinantă!

Ria a lăsat Belgia pentru România, unde se simte ACASĂ, printre românii ei, pe care îi consideră speciali.

Traian, ardelean, absolvent de drept și de management, fost profesor de educație fizică și sport, peste 20 de ani a predat arte marțiale. Dar, pasiunea și dragostea pentru plante l-au reținut, în final, în lumea fascinantă a florilor, lume pe care mama lui, considerată vraciul satului, a iubit-o, a respectat-o și a folosit-o în interesul semenilor. De la ea a învățat tainele tămăduitoare ale sânzienelor și ale altor plante pe care mulți le consideră niște buruieni.

(w882) Moderator

Iată doi oameni speciali, iubitori de frumos, sensibili și care aduc în jurul lor starea de bine.

(w882) snaziene

24 iunie este și ziua Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, iar preotul Prof. Dr. NICOLAE DURA, vicar al Comunităţii Ortodoxe Române din Austria, vorbește despre însemnătatea acestei mari sărbători, dar și despre ia românească.

(w882) Dura

Sunt impresionante mesajele de suflet ale reprezentanților comunității românești din Viena care poartă cu mândrie portul românesc.

(w882) comunitate

Ne identificăm și ne recunoaștem oriunde mergem în lume cu portul tradițional moștenit, poarta din trecut prin care pășim spre viitor, cu curaj și identitate.

COMBATEREA EFECTELOR NEGATIVE ALE IZOLĂRII

Doctorul ADRIANA TATOMIRESCU, medic nutriţionist, competență în apifitoterapie, directorul Centrului de Terapie Naturală  ”Alexandra” din Breaza, Hofigal, a crescut cu tradițiile românești, s-a format în spiritul iubirii naturii și omului, două pasiuni pe care le împletește cu profesionalism și dedicație.

(w882) tatomiresc

De peste 30 de ani, împărtășește fiecăruia dintre pacienți tainele naturii și beneficiile pe care le oferă plantele pentru menținerea sănătății omului. Ceea ce a învățat reușește să transmită mai departe, în familie, fiicei ei, Anastasia, care a acceptat să susțină, îmbrăcătă în ia moștenită de la bunica, intrarea iei în patrimoniul UNESCO.

(w882) gtat

Natura, cel mai frumos dar pe care Dumnezeu l-a făcut omenirii, este transpusă pe iile românești unde găsim cusute florile, munții, pădurile, câmpiile. În acest simbol al tradițiilor ancestrale, este încrustat de veacuri, sufletul poporului român.

(w882) ia romanea

În ritmul și modul în care trăiește omenirea, efectele negative ale pandemiei, izolării pot fi combătute cu ajutorul naturii care, prin nenumărate resurse sănătoase, are capacitatea de a reface organismul. Fiecare boală îşi are leacul ei, care se poate găsi în bogăţia naturii. Plantele, seminţele, fructele şi legumele ne pot fi de folos. Ele sunt și vor rămâne sursa de energie prețioasă prin care omul vibrează cu universul de care aparține. Să le descoperim, să le folosim şi să avem încredere în ele!

(w882) tatomiresc

***

Să promovăm RomânIA oriunde am fi în lume! Poartă RomânIE, cu mândrIE!

***

ECHIPA TVR Internațional :

Moderator: MĂRIUCA MIHĂILESCU

Realizator: CRISTINA ANTON

Producător: MONICA ANCUȚA

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

Edițiile emisiunii sunt disponibile pe TVR+.

Ne găsiți și pe pagina de Facebook a emisiunii.

10:00 Rivalii

Prezentatori: Marina Almăşan şi Dan Helciug

Jurnalist coordonator Mirela Vasile

Realizatori: Marina Almaşan şi Adreea Baciu

Regizor artistic Luminiţa Iordanescu

Colaboratori: Costin Teodorescu şi Raluca Tudor

Producător Marina Almăşan

Coproducător Astra dell Arte

11:35 La un pas de România

*Transcarpatia

Episodul 4: Românii din Poroşcovo

Rușii le-au spus volohi. Ucrainenii le spun ”țigani albi”. Ei își spun rumâni. Trăiesc de când se știu, la marginea satului Poroșcovo, din Transcarpatia Ucrainei de azi. Acolo s-au născut, au crescut și mulți nu au plecat niciodată din sat. Se simt în siguranță, neștiind că la doar câteva sute de kilometri există oameni la fel ca ei, vorbitori de aceeași limbă. Până nu demult România era ceva abstract pentru ei. Temători de străini și duc traiul așa cum au învățat de la bătrânii lor din ce în ce mai puțini. Au mulți copii. Frații cei mari ăși crec pe cei mici în timp ce părinții muncesc cu ziua pe unde apucă. Cei mai mulți știu să scrie și să citească în rusă sau ucraineană. În română nu i-a învățat nimeni. Încă. Realizator și producător Aura Dobre

(redifuzare)

 
România promovată la Târgul de Turism de la Barcelona

România promovată la Târgul de Turism de la Barcelona

publicat: marţi, 10 decembrie 2024

“Hola, Rumania!” s-a auzit la Barcelona. Duminică, 15 decembrie, de la ora 16.45, la TVR Internaţional, vă propunem să urmăriţi o ediţie dedicată ...

Mobilitatea pe piaţa muncii

Mobilitatea pe piaţa muncii

publicat: marţi, 10 decembrie 2024

Vă invităm să urmăriți un interviu realizat de Angela Avram cu doamna Irina Perşa, șef serviciu EURES România din cadrul ANOFM.

”România în lume”, o nouă ediție surprinzătoare în 10 decembrie, la TVR Internațional

În ediția din 10 decembrie a emisiunii ”România în lume”, prima invitată a lui Kyrie Mendel este Medeea Marinescu, una dintre cele mai cunoscute ...

 

#tvri