loader
Foto

Galerie foto

Antioxidanții, vitaminele și mineralele esențiale în imunitate

La TVR Internațional, pe 5 și 6 aprilie, de la ora 19:00, revedem două ediții „Un doctor pentru dumneavoastră" despre cum să ne creștem imunitatea și despre importanța obiceiurilor alimentare pentru o stare de sănătate cât mai bună.

 

Măriuca Mihăilescu

Luni, 5 aprilie

ANTIOXIDANȚII, VITAMINELE ȘI MINERALELE ESENȚIALE ÎN IMUNITATE

Invitat: dr. ILEANA MARINESCU, medic primar endocrinologie, doctor în științe medicale

(w882)

Sănătatea este cea mai importantă și zilnic să avem grijă de ea! În general, bolile încep să apară din cauza unui sistem imunitar deficitar. O ediție încărcată de informații utile despre echilibrul imunitar sub influența hormonilor, despre rolul antioxidanților, al vitaminelor și al mineralelor în imunitate. Vom afla și cât de importantă este mișcarea în menținerea imunității.


Marți, 6 aprilie

OBEZITATEA, BOLILE CARDIOVASCULARE ȘI PÂINEA NOASTRA CEA DE TOATE ZILELE

Invitat: din Italia, dr. GHEORGHE CERIN, medic primar cardiolog, dr. în științe medicale, responsabilul Unității de Medicină Internă-Cardiologie, Clinica San Gaudenzio, Novara, președintele Asociației Medicilor Români din Italia, membru al Societății Europene de Cardiologie

(w882)

Stilul nostru actual de hrană, ca și cel de viață, stau la baza kilogramelor în plus, kilograme care pot determina un exces ponderal, ca și obezitate, uneori severă. Pentru persoanele trecute de vârsta de 45-50 de ani, excesul de kilograme se va însoți întotdeauna de creșterea tensiunii arteriale, a colesterolului, glicemiei și a trigliceridelor, elemente care prevestesc apariția ulterioară a diabetului de tip 2, a accidentelor vasculare cerebrale, steatozei hepatice sau, pentru cei mai în vârstă, a Alzheimerului. Vă propunem așadar o abordare deschisă privind modul corect de hrană și de schimbare a obișnuințelor alimentare, adeseori nepotrivite cu nivelul de activitate fizică pe care o desfășurăm zilnic. Vom analiza în detaliu rolul carbohidraților în hrana noastră și mai ales rolul acestora în producerea obezității, obezitate care este de fapt cauza majoră a unor boli cronice precum cele cardiovasculare, dar și unele forme de cancer.

***

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Producător tv:  Monica Ancuța

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 10 locații din România (București, Pitești, Timișoara, Turda, Oradea, Constanța și Iași). Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 021 91 34.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

0:00 Drumul lui Leşe

*Invitată Lavinia Şandru

Realizator şi moderator Grigore Leşe​

Jurnalist senior Sandrino Gavriloaia

Producător Sînziana Miloşoiu

1:00 România literară TV

*In memoriam Nicolae Manolescu

Producător Bianca Sărăţeanu

(redifuzare)

 
Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

O nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" este difuzată în direct la TVR Internațional, luni, 22 aprilie, de la ora 19:00.

La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 21:00, în direct la TVR Internațional, a fost difuzată o nouă ediție a emisiunii "Investiți în România!".

 

#tvri