loader
Foto

”Un doctor pentru dumneavoastră”, din nou în direct, la TVRi

Din 4 octombrie, vă așteaptă un nou sezon cu rubrici noi şi atractive. Medici români apreciați în țară și în străinătate, care susțin proiectul cu teme de actualitate, vă vor stârni interesul ediție cu ediție.

 

Măriuca Mihăilescu

14 ani de emisiuni și un nou sezon ”Un doctor pentru dumneavoastră”

Sănătatea va rămâne mereu cel mai important capitol al vieții! La ceas aniversar, echipa emisiunii promite un sezon plin de surprize!

Luni, 4 octombrie, dăm startul noului sezon cu dr. Adriana Tatomirescu, medic nutriţionist, cu competență în apifitoterapie, directorul Centrului de Terapie Naturală din Breaza, Hofigal. Lansăm o discuție provocatoare sub tema: Sănătate din natură. De altfel, aşa se numeşte şi una dintre rubricile noi care vine cu informaţii utile depre beneficiile fructelor şi legumelor pentru sănătatea noastră, a tuturor.

(w882)

Conexiunile cu Israelul și Portugalia vor face posibilă, simultan, prezența în emisiune a domnului dr. Herman Berkovits, Consulul Onorific al României în Israel, Multiplu Doctor Honoris Causa și a doamnei dr. Angela Zgardan, specializată în medicină de familie, inițiatoarea proiectului ”Asociația Medicilor Moldoveni” din Portugalia, care ne vor pune la curent cu informații utile pentru românii din diaspora, situația sanitară şi măsurile anti-Covid din ţările de adopție.

(w882)

(w882)

Marți, 5 octombrie, în prima parte a emisiunii, abordăm tema Solidarității în timpul pandemiei. Ne emoționează reîntâlnirea cu medici români de excepție, care vor împărtăși experiențe din timpul pandemiei şi vor oferi câteva recomandări:

(w882)

(w882) 66

prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic șef UPU-SMURD, Spitalul Sf. Spiridon din Iași

(w882)

(w882) u77y

dr. Theo Trandafirescu, prof. asociat la Facultatea de Medicină Mount Sinai din New York, specializare în medicină internă, pneumologie și terapie intensivă, SUA

lect. univ. dr. Feras Al Jaafari, medic primar chirurgie urologică, Spitalul Clinic Fife, Edinburg din Scoția

(w882) 77u

În a doua parte a emisiunii aflăm despre Aliații sănătății – imunitatea înnăscută/ dobândită. Este subiectul principal de discuție propus de invitatul nostru special, dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă, competențe în apifitoterapie și management sanitar, medic rezident reabilitare medicală, formator și trainer autorizat cursuri prim ajutor în sport, manager medical la Federaţia Română de Rugby, secretar general al Societății Române de Medicină Sportivă.

(w882) 8uk

(w882)

Vă spunem doar atât, dincolo de notorietatea invitatului nostru se ascunde o surpriză uriașă, un cadou din partea noastră pentru fiecare telespectator.

La TVR Internațional și TVR3! Împreună pentru sănătate!

***

Moderator Măriuca Mihăilescu

Jurnalist tv Dan Cadar

Producător tv Monica Ancuța

***

Program de difuzare:

TVR Internațional:

Luni, în direct la ora 19.00 și marţi, reluări ora 2.00 şi ora 11.00

Marţi, în direct la ora 19.00 și miercuri, reluări ora 2.00 şi ora 11.00

TVR 3: miercuri, ora 14.00 și joi, ora 9.00 (reluare)

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.:Tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) DermavitalPentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04, (+4)0731.871.968.

(w100) Floraria Traian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/.

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro.

Telefon:(+4)0751.136.412.

(w100) ada dental Ada Epistatu, dr. în estetică dentară, specialist în stomatologie generală, membru al Academiei Americane de Implantologie Dentară și al Academiei Internaționale de Estetică Facială, cu o experiență de peste 25 de ani în domeniu, oferă informații și recomandări pentru sănătatea dentară. Conduce o echipă de 10 specialiști în stomatologie. Deși tehnologia avansată din clinică vine în ajutorul pacientului, totuși factorul uman și echipa care lucrează împreună pentru confortul pacientului definesc zâmbetul perfect al fiecărei persoane care trece pragul clinicii Ada Dental Center: https://adadental.ro; tel. 0723 071 014; clinica@adadental.ro; Facebook.

 

5:30 Istorii de bun gust (R)

* Clejani

Realizator Camelia Moise

Producător Larisa Avram

(Reluare)

6:20 Românii universali

*Mircea Tudor-inventatorul care a cucerit lumea

Mircea Tudor este romanul care a construit celebrul Roboscan, un scanner de securitate pentru camioane, care poate detecta arme, droguri sau alte materiale periculoase in cateva secunde. Impreuna cu o intreaga echipa de cercetare pe care a stiut sa o construiasca, sa o motiveze si sa o pastreze chiar si in anii de cumpana, Mircea Tudor a castigat marele premiu la Salonul de inventica de la Geneva in 2009 cu Roboscan.

Dupa doar 4 ani a castigat din nou Marele premiu cu un scanner complet automatizat de avioane, fiind singurul inventator din lume care a fost premiat de doua ori la prestigiosul Salon. Tot el a pus bazele unui Centru de cercetare aplicativa, care este o veritabila scoala pentru tinerii cercetatori romani.

Astazi, scannerele de camioane si de avioane inventate de o companie romaneasca ajuta la prevenirea traficului ilegal de persoane sau de obiecte periculoase in multe tari din lume.

In aceasta editie a emisiunii Romani Universali veti afla povestea unui roman care si-a dedicat viata si banii, muncii de cercetare, ajungand sa creeze o tehnologie unica in lume, cu un imens impact in viata comunitatilor. Veti afla ce sacrificii a facut si cum a crezut intr-un proiect pe care multi inaintea lui l-au considerat utopic.Realizator Codruta Angelescu

Director imagine Mihai Patrascu

Producători: Marin Găbudean, Cristian Tabără

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri