loader
Foto

Un designer român pe marile scene ale lumii, joi la TVRi

Joi, 14 ianuarie, de la ora 20.30, la TVR Internaţional o cunoaşteţi pe Tina Olari, o creatoare de modă care şi-a construit o carieră de succes în afara ţării.

 

Lumea şi noi

Ediţia este redifuzare şi este disponibilă online pe TVR+

Tina Olari a reuşit, în numai trei ani, să transforme un nume într-un brand de care catalanii sunt mândri. Dar care e povestea succesului ei?

A deschis primul atelier de creaţie vestimentară în România, în 2000. În scurt timp, numele “Tina Style” a devenit un brand în oraşul natal, Bistriţa. A realizat emisiuni TV, a ţinut o rubrică săptămânală într-un ziar local şi a pus în scenă prezentări de modă la Bistriţa, Cluj, Mamaia, Bucureşti, alături de nume mari ale industriei.

(w882) Tina Olari

Deşi succesul era garantat, Tina Olari a dorit mai mult de la viaţă şi a ales să se mute în Spania. Aici a deschis întâi atelierul din Reus, şi, în urmă cu un an, showroom-ul din Barcelona. Pe tărâmul catalan a transpus experienţa de acasă.  A realizat diverse prezentări de modă, a participat la emisiuni  şi are în plan extinderea afacerii prin deschiderea unui lanţ de magazine, inclusiv în România.

(w882) Tina Olari

Extrem de feminin, cu linii pure, pe alocuri minimalist, dar foarte sofisticat, stilul inventat de Tina Olari subliniază frumuseţea femeii. Creaţiile designerului român au ajuns în paginile “Novias Espana”, cea mai importantă revistă de specialitate din Spania. Tina Olari a ajuns atât de apreciată încât acum creează ţinutele participantelor la concursul de frumuseţe Miss World Spain, atât la nivel de Barcelona, cât şi pentru finalista pe ţară.

(w882) Tina Olari

De la faţa locului, Raluca Amzăr.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

11:00 Antidot la uitare

*Grigore Moisil

Realizator Irina Ifrimache

(redifuzare)

11:30 5 x 5 minute de istorie cu Adrian Cioroianu

*Ep. 112-116

Realizator Irina Ifrimache

(redifuzare)

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri