loader
Foto

TVR Internațional: Corespondență specială de Ziua Iei 2019

Joi, 27 iunie, de la ora 21.30, la TVR Internațional sunteți invitați la o ediție specială e emisiunii "Corespondent TVRi" dedicată iei românești, pe care postul de televiziune o sărbătorește an de an.

 

Corina Dobre
A doua Românie

De șase ani, TVR Internațional promovează  purtatul iei autentice româneşti, prin campania "Răspândește cultură. Dăruiește RomânIE!" Și acest lucru i se datorează în mare măsură și Cristinei Leorenț, directorul postului de televiziune dedicat românilor de pretutindeni, care știe ce înseamnă pentru cei aflați departe de țară să poată purta un pic de … acasă. Și ia asta face: reduce distanțele, topește granițele și spune lumii cine sunteți, voi, cei care o purtați.

Tocmai de aceea, an de an, organizăm și câte un concurs prin care vă oferim ii pe care să le purtați cu drag, oriunde vă aflați. Joi seara, de la ora 21.30, împreună cu Cristina Leorenț, director TVR Internațional, aflăm cine sunt câștigătorii acestei ediții.

(w882) Cristina L

Dacă este vorba despre valori tradiționale autentice, un adevărat ambasador al acestor valori, pe care nu le promovează doar în aparițiile sale publice, ci le și trăiește transmite în cel mai natural mod, cu mult har, este Grigore Leșe, care s-a alăturat demersului nostru de a susține includerea cămășii cu altiță în patrimonial UNESCO.

După cum știți, campania „Răspândeşte cultură. Dăruieşte RomânIE!” derulată de TVRi pentru al şaselea an consecutiv și care promovează portul iei autentice româneşti se bazează și pe o frumoasă colaborare cu Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti”. O colaborare care ne onorează și fără de care campania nu ar fi arătat la fel de frumos în toți acești ani. Pe lângă minunatul spațiu al Muzeului, cu expoziția sa permanentă în aer liber, am aflat și v-am arătat și vouă amănunte despre colecțiile de patrimoniu și, în special, despre colecția de port popular. Invitată a ediției, Conf. Dr. Paulina Popoiu este director al Muzeului Satului și  promovează portul românesc, nu doar aici în inima Bucureștiului, dar și în lume.

(w882) Corina Dob

Anul acesta, TVR Internațional a realizat campania „Răspândeşte cultură. Dăruieşte RomânIE!” împreună cu cel mai important muzeu de artă din țara noastră: Muzeul Național de Artă al României (MNAR), care deține cele mai bogate colecții de artă românească medievală și modernă, artă europeană, arte decorative și artă orientală din țară. Asocierea a fost una firească, țînând cont de faptul că portul popular este reprezenat în numeroase dintre lucrările de artă expuse în muzeu. Vă invităm cu acest prilej să le descoperiți,  împreună cu Liviu Constantinescu, directorul MNAR.

(w882) Corina Dob

15:30 Punctul critic

Prezintă Bogdan Muzgoci

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik, Raluca Alecu

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Producător Florenţa Dăscălescu

16:50 Secolul 22

Producător Bogdana Pascal

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri