loader
Foto

Turism balnear 365 de zile pe an, la TVR Internaţional

Raluca Olteanu, fiziokinetoterapeut, dr. Mihai Berteanu, şef Clinica de Recuperare a spitalului Elias Bucureşti şi Mihai Mateescu, primar Govora, sunt invitaţii lui Sorin Burtea într-o ediţie best of care va fi difuzată pe 30 septembrie, ora 22:00.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

S-a alăturat prin telefon, Cristian Radu, primarul Mangaliei.

De-a lungul anilor, specialiştii au demonstrat că cea mai bună formă de turism este cea dedicată sănătăţii. Acest domeniu, se bazează pe existenţa factorilor terapeutici naturali, cu proprietăţi miraculoase: izvoare termale şi minerale, aer puternic ionizat, gaze mofetariene, nămol cu proprietăţi sapropelice, dar și a unei infrastructuri de cazare şi baze de tratament bine echipate şi, nu în ultimul rând, a personalului medical specializat.

Turismul balnear se face 365 de zile pe an. Govora, Geoagiu Băi, Covasna, Băile Felix, Sovata, Călimănești - Căciulata sunt doar o parte din zecile de oaze de sănătate. Oamenii locului au înţeles că fără implicare şi muncă nu pot obţine rezultate, iar resursele naturale atrag turişti, dacă sunt dublate de servicii de calitate.

În ultimii ani, valoarea investiţiilor particulare a depășit 150 de milioane de euro. Fondurile au fost direcționate către spaţii de cazare şi baze de tratament. Fie cele existente au fost refăcute, fie au fost construite de la zero.

Cu trecerea anilor și structura turiştilor s-a modificat. A crescut numărul persoanelor active ce vin să-şi îngrijească starea de sănătate, precum şi al familiilor cu copii.

Unele hoteluri sau pensiuni încearcă să atragă aceste categorii prin diversificarea serviciilor. În pachetele turistice au inclus și drumeţii la diferite obiective, dar şi participarea oaspeţilor la evenimente gastronomice, culturale sau religioase.

Și autorităţile locale contribuie la schimbarea imaginii staţiunilor, atunci când depun eforturi. Vorbim despre reabilitarea utilităților, infrastructurii rutiere, amenajarea parcurilor, refacerea monumentelor istorice, a clădirilor de patrimoniu.

Emisiunea “Investiţi în România!-Euroeconomia” este difuzată în direct, la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR Moldova.

***

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Ferma

* Editia 1166

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri