loader
Foto

„Tradiții”, o nouă emisiune la TVR MOLDOVA

Emisiunea „Tradiții” va fi difuzată în fiecare sâmbătă, ora 13.00, la TVR MOLDOVA, în reluare - miercuri, ora 11.00, și pe TVR Internațional, luni, ora 10.00.

 

TVR MOLDOVA lansează, din 9 octombrie, emisiunea „TRADIȚII”, un proiect televizat despre comorile spirituale moştenite de la străbuni.

În fiecare sâmbătă, începând cu ora 13.00, artiști valoroși ai neamului nostru - interpreți, instrumentiști, dansatori, meșteri populari - vor fi protagoniștii unor adevărate povești despre meşteşuguri, cântec, dans și port național.

(w882) Traditii T

Emisiunea „TRADIȚII”, realizată și prezentată de jurnalista Tatiana Slivca,  va pune  în valoare patrimoniul național - material și imaterial și va promova obiceiurile românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Invitații emisiunii vor fi surprinși atât în studioul de înregistrări, în sălile de repetiții, acolo unde își desfășoară activitatea, cât și la baștină, acolo de unde își trag rădăcinile.

Prima ediție a emisiunii „TRADIȚII” va aduce în prim-plan un personaj absolut deosebit - Tudor Ungureanu. Tilinca, fluierul, cavalul, cimpoiul și, bineînțeles, cobza, fără de care nu pornește la drum, sunt doar câteva instrumente pe care le mânuiește starostele și cobzarul Grupului Etnofolcloric „Ștefan Vodă”. Tudor Ungureanu este românul din Căpriana, susținător al Mișcării de Eliberare Națională, care a fost, dintotdeauna, un ocrotitor și promotor al tradițiilor neamului nostru românesc. Telespectatorii vor fi părtașii unor povestiri despre identitatea noastră și despre folclorul care și-a demonstrat valoarea în timp.

Emisiunea „TRADIȚII” va fi difuzată în fiecare sâmbătă, ora 13.00, la TVR MOLDOVA, în reluare - miercuri, ora 11.00, și pe TVR INTERNAȚIONAL, luni, ora 10.00.

(w882) Traditii T

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

14:45 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri