loader
Foto

Galerie foto

„Totul se plăteşte” și „Explozia”, în weekend la TVR Internațional

TVR Internațional continuă, și în acest weekend, regalul de filme românești clasice, cu două producții care îi au în rolurile principale pe Florin Piersic, Marga Barbu, Radu Beligan, Gheorghe Dinică, Toma Caragiu.

 

Sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 23.00, TVR Internațional difuzează „Totul se plăteşte”, o producție a anuluit 1986, în regia lui Mircea Moldovan, cu Florin Piersic, Marga Barbu, Szobi Cseh, George Constantin.

Filmul este continuarea seriei de aventuri ale faimosului Mărgelatu. Misteriosul personaj redevine membru de încredere al Frăţiei de la 1848. În această postură, îl priveşte cu suspiciune pe misionarul catolic trimis de poetul Lamartine să ajute Revoluţia din Ţările Române şi, sprijinit de Buză-de-Iepure, se va strădui să-i afle adevărata identitate.

(w500) Totul se p

Duminică, 23 septembrie, de la ora 23.00, este programat filmul „Explozia”, realizat în anul 1972, în regia lui Mircea Drăgan și avându-i în distribuție pe Radu Beligan, Gheorghe Dinică, Toma Caragiu, Dem. Rădulescu, Jean Constantin, Draga Olteanu-Matei, Florin Piersic.

Filmul este o dramă inspirată dintr-un fapt real. La căpitănia portului Galaţi se recepţionează apeluri neclare prin care nava Poseidon, sub pavilion panamez, semnalează faptul că sala maşinilor este cuprinsă de un incendiu. Membrii echipajului, în panică, se aruncă în valurile Dunării şi, la sosirea şalupei căpităniei, vasul era deja abandonat şi incendiul se extinsese. Încărcătura vasului formată din îngrăşăminte era dinamită curată; se putea declanşa o adevărată catastrofă şi totul pe o rază de 10 kilometri putea fi distrus.

(w500) Explozia -

„Regizorul a ştiut să confere filmului său spectaculosul necesar (şi era firesc să existe un asemenea spectaculos într-un film care descrie lupta cu o asemenea explozie). Important este că latura spectaculoasă nu este gratuită şi mai ales nu impietează asupra omenescului (...). Un film viu, dinamic, tensionat, şi datorită unei imagini ce vibrează la dramă şi reuşeşte s-o redea într-o exprimare plastică concentrată, cu momente de certă virtuozitate, cu un înalt profesionalism (...). Un film realizat cu sârg şi trudă, ce merită să fie consemnat ca una dintre producţiile româneşti contemporane, demne de interes”, consemnează Alexandru Racoviceanu.

„90 de minute de suspens într-o luptă ce pare inegală, dar pe care oamenii vor trebui s-o câştige,” scrie  ​Ioan Grigorescu.

Premiile acestui film includ:

* 1972 - ACIN - Premiile speciale al juriului - Mircea Drăgan, pentru scenariu – Ioan Grigorescu, interpretare masculină - Gheorghe Dinică;

* 1973 - Moscova - Diploma juriului;

* 1973 - Cartagena (Spania) - Premiul „Fero Cabo de Palos de oro”;

* 1973 - Odessa - Medalia de aur.

12:00 Articolul VII (R)

* Migraţia medicilor şi motivele intenţiei de a pleca în străinătate. Deficitul de personal din sănătate. România-hub universitar important în domeniul învăţământului medical pentru ţările din Occident. Şcoala medicală românească.

Invitaţi: Prof.univ. Carmen Orban, Consilier de Stat, Cancelaria Prim-Ministrului Prof. univ. Diana Ionescu, Institutul Oncologic din Vancouver, Universitatea din British Columbia, Prof. dr. Anca Dana Buzoianu, Rector, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca

Moderator şi realizator Mihaela Crăciun

Jurnalişti: Lilia Anghel şi Marian Nicola

Producători: Iulia Popescu şi Mihaela Iamandei

(Reluare)

13:00 Universitaria

Pe vremuri, România era considerată grânarul Europei, o ţară eminamente agrară. Astăzi, când tehnologia a evoluat fantastic şi viaţa noastră arată cu totul altfel, nu putem să nu ne întoarcem la ceea ce înseamnă o viaţă sănătoasă şi în armonie cu natura. Despre agricultură, horticultură, silvicultură, biotehnologii şi multe altele, într-o ediţie specială, în două părţi, dedicată Universităţii de Agronomie şi Medicină Veterinară Bucureşti.

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior și prezentator Camelia Moise

Producator Larisa Avram

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri