loader
Foto

Galerie foto

Toni Dijmărescu, vineri la “Lumea şi noi”

Vineri, 6 februarie, de la ora 20.30, la TVR Internaţional aţi aflat povestea...cu cântec a unui chitarist reşiţean care este activ în Germania pe toate planurile muzicale posibile.

 

Lumea şi noi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Toni a plecat la muncă în Germania încă de la mijlocul anilor ’90, urmând un anumit trend din epocă, în calitate de etnic german. Dar în subsidiar şi-a urmărit visul de a reveni pe scenă. A vândut instrumente, a predat muzică… În 1998 a câştigat un post de chitarist la una dintre trupele celebre din Germania anilor ’80 - ’90, Tankard. Dar nu avea cum să facă naveta la Frankfurt, prea departe de locul unde prinsese cheag. A abandonat şansa rarisimă, nu şi visul!

În cele din urmă a ajuns distribuitor de tehnică medicală şi şi-a reglementat viaţa „civilă”, la Saarbrucken. Pe de altă parte, nu a pierdut nici o ocazie de a cânta. Cover-uri, piese originale. A devenit un chitarist respectat în toată zona. Cu Her Prayers Fail a înregistrat discuri, dar cele mai importante rămân acelea cu trupa sa de suflet – Heilige Bruehder – cărora li se adaugă un concert berlinez impresionant, ca punere în scenă, dar şi ca reacţii din partea fanilor.

(w882) Screaming

Screaming Heads 1996

(w882) Screaming

Screaming Heads 2007

(w882) Screaming

Screaming Heads 2012

În vacanţele româneşti, nu şi-a uitat colegii de la Screaming Heads, grupul reşiţean cu care a ieşit la lumină din underground! În ultimii ani, rockerii au reuşit să înregistreze un disc cu vechile compoziţii şi să dea un concert revival de pomină. Mai mult, Toni este prezent acasă de câte ori poate să-şi acompanieze prietenii mai vechi ori mai noi - vezi Narcisa Suciu (recitalul din 2008, de la Vama Veche) ori Desant.

(w882) Toni DijmÄ

Mai nou, un prieten reşiţean, Ciprian Bagyo, la rândul său rocker şi apropiat al scenelor româneşti, a venit alături de el. După experienţe neplăcute în Italia, şi-a găsit un loc de muncă cinstit lângă Toni, atât la slujba de peste zi, cât şi la repetiţii şi concerte. Cât despre chitarist, este în branşă pe toate planurile posibile. Dă lecţii de chitară pe net, a devenit endorser al unui lutier român de succes, compune negative pentru diverşi solişti, împreună cu un vechi coleg de trupă şi, din punctul nostru de vedere, mai are de spus destule şi pe scena românească. Rock, fraţilor!

(w882) Toni DijmÄ

(w882) Toni Lebac

(w882) Toni DijmÄ

Un reportaj de Doru Ionescu

Un nou sezon "Lumea şi noi", din 6 octombrie 2014! Fii mândru de românii pe care ţi-i prezintă TVR Internaţional!

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

23:50 Biografii necesare

* ’’Lumea lui Oravitzan’’-Ediţie specială de Paşte

Amfitrion: Ileana Ploscaru Panait-artist vizual şi realizator TV

Realizator şi producător: Ileana Ploscaru Panait

0:20 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală

O istorie care nu se învaţă la şcoală

Seria Primavara crestina-puterea credinței-preotul Gheorghe Coman

Redactor Doina Teodoru

Producător Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

(redifuzare)

 
„Fraţii Jderi”, în topul celor mai vizionate filme românești

TVR Internațional programează sâmbătă, 11 mai, de la ora 23:30, „Frații Jderi” (România, 1974), după romanul omonim al lui Mihail Sadoveanu. ...

Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Marți, 7 mai, de la ora 11:00, la TVR Internațional, am revăzut o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, ...

 

#tvri