loader
Foto

Tipuri de hernii, cauze și tratament

Marți, 28 februarie, de la ora 19:00, v-am invitat să urmăriți la TVR Internațional o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre îmbătrânirea activă și tipurile de hernii.

 

Ana Maria Ghiur
Un doctor pentru dumneavoastră

* Îmbătrânirea activă şi sănătoasă

Invitat: prof. dr. Luiza Spiru, medic primar geriatrie, gerontologie și medicină internă, gerontopsihiatru, preşedinte Fundația "Ana Aslan" Internațional

(w882)

Stresul cotidian, lipsa exerciţiului cerebral şi intelectual, sentimente negative ca ura sau egoismul conduc la apariţia timpurie a bolilor neuro-degenerative.

"Persoanele care trăiesc mult au o educaţie de bază sănătoasă şi, de-a lungul timpului, şi-au asumat multe responsabilităţi.", spune prof.dr.Luiza Spiru.

Cât de importantă este moştenirea genetică? Cum influenţează viciile îmbătrânirea? Cât contează starea de spirit? Cât impact are mişcarea pentru o viaţă lungă? Dar odihna? Ana Aslan a început să vorbească în anii ’50 despre ceea ce astăzi este cel mai mare trend în lumea medicală, medicina predictivă şi de prevenţie. De ce se spune că îmbătrânim diferit? Există zone în care se îmbătrâneşte mai greu? Noi, românii, cum îmbătrânim faţă de restul europenilor?

* Tipuri de hernii, cauze și tratament

Invitat: din Marea Britanie, dr. Andrei Mihăilescu, medic chirurgie generală şi de urgenţă

(w882)

Originar din Iași, a emigrat în Marea Britanie în 2010 şi tratează pacienții din Manchester prin chirurgie clasică și laparoscopică.

Aria sa de interes, pe lângă chirurgia de urgență gastro-intestinală, este în reparații herniare ce merg până la cazuri complexe de reconstrucție a peretelui abdominal.

Herniile abdominale sunt frecvente în special în rândul bărbăților și, de obicei, sunt denumite în funcție de zona în care apar. Discutăm şi despre ocluzia intestinală, o complicație a herniilor, care poate pune viaţa în pericol. Invitatul nostru e implicat şi în cercetare. De exemplu, în herniile inghinale deschise, plasa chirurgicală o fixează cu un lipici în loc de suturi clasice, cu fire. Posibile avantaje: minimizarea durerii cronice şi timp chirurgical optimizat. Face parte dintr-un grup de lucru ce dezvoltă Registrul Naţional de Hernii în Marea Britanie, un proiect amplu ce duce la cercetări medicale diverse în patologia herniilor abdominale. A fost primul medic care a folosit, în Anglia, un dispozitiv medical inovativ dezvoltat în Germania ca adjunct în reparaţiile herniilor gigante, ca să tragă, într-un mod controlat, de fasciile muşchilor drepţi abdominali. Este parte a unui grup de experţi europeni ce foloseşte acest dispozitiv şi, prin experienţa lor, caută să îl îmbunătăţească şi să-i extindă indicaţiile în alte afecţiuni. Este membru în comitetul de conducere al Diviziei Chirurgie de Urgență din Societatea Europeană de Traumatologie și Chirurgie de Urgență unde se dezvoltă multiple proiecte pan-europene de cercetare ce vizeaza patologii din chirurgia abdomino-pelvină de urgenţă, inclusiv cu participări ale unor centre din România.

***

Moderator Ana Maria Ghiur

Producător tv: Monica Ancuța

Vă reamintim că așteptăm opiniile și sugestiile pe pagina noastră de Facebook.

Puteți urmări edițiile emisiunii și pe TVR+

11:30 Vivi Art

Vivi Art este o emisiune de divertisment, cu impact educativ, destinată atât copiilor, cât și părinților. Gazda proiectului este Vivien Rusu, o fetiţă talentată, curioasă din fire, care îşi propune să îi descopere pe copiii talentati din Republica Moldova. Domeniile explorate sunt diverse: gastronomie, teatru, muzică, sport, dans, astronomie, hipism, călătorie, vlogging, etc. Emisiunea, filmată în manieră home video, este interesantă, veselă şi educativă.

Moderator Vivien Rusu Producător Natalia Catan

12:00 Terasa urbana (R)

* Editie speciala

Moderator Kyrie Mendel

Producător Bogdan Stănescu

(Reluare)
 
Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: marţi, 07 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

 

#tvri