loader
Foto

O ediție specială „Terasa Urbană”

Artistul Kyrie Mendél v-a invitat pe 29 decembrie, de la ora 21:00, pe TVR Internațional la „Terasa Urbană”. Telespectatorii TVR Cultural vor urmări ediția în 5 ianuarie, de la ora 22:00.

 

Kyrie Mendél
Terasa urbană

(w882)

Ne-am apropiat vertiginos de ultima zi din an.

În această perioadă, cu toții ne-am făcut planuri, am ales destinații speciale și ne-am înconjurat de toți cei care ne sunt dragi.

Dar ce înseamnă Revelion?

Termenul de Revelion dat sărbătorii Anului Nou vine din franțuzescul réveillon, un derivat al substantivului réveil, adică trezire.

Este, după cum se spune, un ceremonial al înnoirii timpului prin moartea și renașterea simbolică a primului zeu al omenirii din antichitatea geto-dacă, Anul.

Românii de pretutindeni au ceva în comun. Curaj. Curajul unui nou început.

Acel moment în care lași în urmă întunericul și haosul și privești înainte cu optimism și încredere de sine.

Pe Terasa Urbană te-a așteptat muzică, teatru, întâlniri cu artiștii tăi îndrăgiți și destinații de vacanță care te inspiră.

Invitații ediției de Anul Nou au fost, de la Viena, mezzosoprana de talie internațională Ruxandra Donose, iar, de la București, din studioul Terasei Urbane, Liviu Lucaci, actor al Teatrului Național și rector UNATC.

Dacă pe timpul sărbătorilor ai preferat soarele, zăpezii, atunci Los Angeles a făcut parte din lista orașelor în care să-ți petreci următorul “City Break”. Dacă totuși ai vrut o destinație tradițională anul acesta, München, orașul fruntaș atunci când vine vorba de standarde înalte ale calității vieții, a fost o alegere inspirată.

Din arhiva televiziunii ți-am prezentat o piesă care, în 2018, la Gala Premiilor Uniter de la Alba Iulia, era desemnată “Cel mai bun spectacol de teatru TV al anului 2017”, “Visul unei nopţi de iarnă”, de Tudor Muşatescu, în regia artistică a lui Silviu Jicman, o producţie a Societăţii Române de Televiziune.

Se întâmpla la 38 de ani după succesul imens al versiunii cu Florin Piersic şi Rodica Mandache. De data aceasta, Alexandru şi Doruleţ au fost Vlad Zamfirescu şi Diana Roman.

Alături de Stela Enache, Dida Drăgan, Olimpia Panciu, Mihai Constantinescu, Aurelian Andreescu şi Cornel Constantiniu v-am transmis “Gânduri bune” și v-am spus “La mulți ani”!

Nu ai uitat ca în noul an să nu ai nicio datorie, să porți ceva de culoare roșie și să-ți pui o dorință pe care să n-o spui nimănui!

(w882)

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Claudiu Lucaci si Mihai Rădulescu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

20:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

În Săptămâna Patimilor, la „Investiţi în România!”, am ales o temă deosebită: Turismul religios, pelerinaj pentru suflet. Emisiunea se difuzează ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, am celebrat Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor | VIDEO

Ediţiile speciale au putut fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur ...

 

#tvri