loader
Foto

Galerie foto

Terapii anti cancer, la "Un doctor pentru dumneavoastră"

Cum să fim sau să redevenim sănătoşi, ne spun specialiştii în direct, de luni până joi, de la 18:30, la TVR Internaţional şi online la TVR+.

 

Ana Maria Ghiur
dr. GABRIEL PAVEL

Luni,  26 martie

TERAPII ANTI CANCER

Invitat: dr. CĂTĂLIN COSTOVICI, medic primar oncologie, Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulator și Medicină Preventivă (CMDTAMP) al Academiei Române

Cancerul este o boală tot mai răspândită, care poate atenta la viaţa omului. ”Incidența cancerului este într-o creștere explozivă. Toată nebunia în care trăim, după ’89 încoace, se observă și în incidența cancerului. A tuturor cancerelor și la orice vârstă, din păcate.” afirmă dr. Cătălin Costovici, care ne propune terapii anti-cancer moderne.

INFECȚIILE PULMONARE ȘI FUMATUL

Invitat: dr. MAGDALENA CIOBANU, medic primar pneumologie, Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”

Fumatul este nociv și cu toate astea, foarte mulţi dintre noi fumăm. De ce este dăunător fumatul, cum afectează sănătatea organismului substanțele utilizate în țigările electronice, cum apar şi evoluează infecţiile pulmonare ne explică dr. Magdalena Ciobanu.

Miercuri, 28 martie

DERMATOZELE PROFESIONALE

Invitat: prof. dr. GEORGE SORIN ŢIPLICĂ, medic primar dermato–venerologie, șef Clinica de Dermatologie, Spitalul Clinic Colentina

Un sfert dintre bolile profesionale sunt cele cutanate, cunoscute sub denumirea de dermatoze. Acestea apar mai ales în profesii specializate. Poate fi afectat oricine, în funcţie de expunerea individului la factorii favorizanţi precum umezeala, frigul, substanțele toxice, alergenii. Academia europeană de Dermato-Venerologie (EADV)” a lansat în 23 de ţări, începând cu anul 2010, o campanie de prevenţie numită “o piele sănătoasă la locul de muncă”, care pune la dispoziţia angajaţilor dar şi a angajatorilor, strategii de prevenire în cazul lucrătorilor cu risc.

TRATAMENTE INTERVENȚIONALE ÎN CARDIOPATIA ISCHEMICĂ 

Invitat: dr. VLAD DAMIAN VINTILĂ
, medic primar interne – cardiologie, Spitalul Universitar de Urgență din București, secretar al Grupului de Lucru de Insuficiență Cardiacă al Societății Române de Cardiologie, șef lucrari UMF Carol Davila" București”  
Cardiopatia ishemică, boala de inimă cea mai frecventă și cea mai importantă cauză de deces în lume, este o afecțiune cu stadii diverse: angină pectorală, infarct miocardic, insuficiență cardiacă, aritmii… În această ediție, aflăm care sunt tratamentele intervenţionale în cardiopatia ischemică de la dr. Vlad Damian Vintilă, membru al echipei de cardiologie intervențională a Spitalului Universitar bucureștean.

Joi, 28 martie

AFECŢIUNILE GASTRO-DUODENALE

Invitat: dr. BOGDAN SOCEA, medic primar chirurgie generală, competenţă ecografie și chirurgie oncologică, Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Pantelimon”, şef lucrări UMF C. Davila

Trăim în viteză, mâncăm grăbiţi în mașină, la birou, în picioare, alimente nu tocmai indicate, fără a le mesteca suficient, asociate nepotrivit… un stil de viaţă care lasă urme. Sistemul digestiv protestează! Apar gastrite, ulcere și chiar tumori. Cum le putem preveni și trata, ne recomandă dr. Bogdan Socea.

Partea a II-a

HIPERTENSIUNEA ŞI BOLILE DE INIMĂ

Invitat: dr. NICOLETA OPRESCU, medic specialist cardiologie, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, doctorand al „UMF Carol Davila”, membru al Societății Europene de Imagistică Cardiovasculară și al Societății Europene de Cardiologie,  al Societății Române de  Hipertensiune, al Grupului European de Pathofiziologie Coronariană și Microcirculație

O alimentaţie incorectă poate provoca hipertensiune arterială. Orice acumulare de grăsimi în vasele de sânge, scăderea elasticităţii venelor şi arterelor, boli ale tiroidei sau hipofizei, afecţiuni ale inimii, pot duce la creşterea tensiunii arteriale. Există pacienţi care simt fiecare oscilaţie a tensiunii arteriale. Alţii află că au hipertensiune la un control de rutină iar unii devin conştienţi că au nevoie de tratament abia când valorile tensiunii arteriale ating cote alarmante iar simptomele îi obligă să ajungă, de urgenţă, la doctor. Studiile arată că această boală are şi o componentă genetică. Mulţi oameni sunt predispuşi către această afecţiune. Este indicat să cunoştem antecedentele familiale și să putem preveni eventuale complicații.

***

Echipa Un doctor pentru dumneavoastră vă este aproape, oriunde v-aţi afla!

Moderatori: Ana Maria Ghiur și dr. Gabriel Pavel
Producător tv:  Monica Ancuța


***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

Mulțumim GALLA COLLECTION pentru ținutele doctorului Gabriel Pavel, moderatorul emisiunii. Mai mult, descoperiți pe Facebook: https://www.facebook.com/GallaCollectionShop/
Telefon:021.311.30.33.

Mulțumim DACIA 24 pentru ținutele Anei Maria Ghiur, moderatorul emisiunii. Mai mult aflaţi la numărul de telefon: 0755 096 942 şi pe pagina de Facebook:https://m.facebook.com/1stfloorDacia24/?ref=bookmarks.

Mulțumim doamnei  Laura Stănescu, consilier stil vestimentar, pentru sprijinul acordat în alegerea ținutelor. Stilul vestimentar reprezinta uneori singura posibilitate de a crea o prima impresie celorlalti.  Redescoperă stilul personal: http://laurastanescu.com; email: office@laurastanescu.com sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/LauraStanescuPersonalShopper/.

19:00 Cursa prin istorie (R)

Prezintă Adriana Irimescu

Realizatorşi producător Anca Berlogea

(Reluare)

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri