loader
Foto

Galerie foto

Tavi Iepan, vineri la “Lumea și noi”

Vineri 20 iunie, de la ora 20.30, TVR Internaţional vi l-a prezentat pe noul solist de la Rezident Ex!

 

Lumea şi noi

Ediţia este disponibilă pe TVR+

Tavi Iepan…European (n-am găsit altă rimă) este personajul principal al noii ediţii a emisiunii „Lumea şi noi”. Este probabil muzicianul rock român cel mai activ din diaspora… pe scenele româneşti, care de când a emigrat (1988) a rămas cu gândul la noi, în particular la Timişoara natală, decimată de plecările colegilor de breaslă în străinătate.

Imaginile de arhivă îl readuc pe chitaristul şi compozitorul bănăţean în ipostaze inedite, acesta cântând cu grupuri importante precum Cargo (a fost unul dintre fondatori) ori Metamorf (pionieri new-wave, din păcate fără multe urme palpabile datorită unei apariţii… cu cântec la Radio „Europa Liberă”).

Tavi a cântat încă cu Progresiv TM, Autostop, iar în Germania s-a anturat de la bun început cu alţi rockeri români (cel mai important rămânând în primul deceniu de libertate basistul solist Dixie Krauser). În 1991, a reapărut la cel mai important festival de după Revoluţie, „Rock ’91”, cu Sector, iar în 1993 cu trupa lărgită la cvintet – Flying Wood (cu care a lansat mai târziu şi un CD).

(w500) Sebastian

Stabilit în nordul Germaniei, la Hamburg, a tot revenit în România până şi-a găsit membri pentru un grup de expresie eminamente românească – Locatarii – cu care în câţiva ani a reuşit un CD, mai multe concerte şi clipuri. Dar totul a pălit în 2010, când a pus la cale trupa Rezident Ex, coagulată în jurul solistului Kempes de la Cargo, plecat în Australia: Tavi Iepan, Adrian Popescu şi Matthias Lange la chitare, Christian Podratzky la bas, Vali Potra la tobe.

(w500) AfiÈ™ - Ta

De astă dată, grupul a nimerit încă un disc hard rock foarte bun – „Alpha” -, cu diferenţa că a şi fost promovat pe măsură, pe cele mai mari scene ale ţării. La începutul acestui an, însă, solistul a preferat un alt drum. Băieţii au organizat o selecţie pentru un nou solist, au stat şi s-au gândit, şi până la urmă s-au hotărât: Sebastian Simonis să fie! Primele imagini şi înregistrări cu noul Rezident Ex vineri, în emisiunea „Lumea şi noi” de la TVR Internaţional!

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

12:00 Sâmbătă cu Albertina

„Sâmbăta cu Albertina” este cu şi despre stilul nostru de viaţă. Aflăm despre sănătate, educaţie, film & teatru, muzică & festivaluri, oameni de succes, social media, artă, psihologie, carte, sport, gastronomie, modă, nutriţie şi despre tot ce ne preocupă în viaţă.

Prezintă Albertina Ionescu

Producător George Tudor

13:00 Tradiţii

*Ion Buldumea

Prezentator şi producător Tatiana Slivca

(redifuzare)

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri